Урок-подорож з теми "Прямокутник і квадрат"

Про матеріал
Матеріал для праці під час дистанційного навчання.Матеріал розрахован для роботи з усним підрахуном з теми "Прямокутник і Квадрат" 5 клас за підручником Трасенкова. Так само є продовження наступний урок-подорож з теми "Додавання і віднімання натуральних чисел"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

7 ЧУДЕС ХАРКОВАУрок-подорож На тему ПРЯМОКУТНИК. КВАДРАТ

Номер слайду 2

Успенський собор5 чудо. Собор стоїть на Університетському пагорбі на березі річки Лопань; його можна побачити з будь-якого куточка центра міста. Дзвіницю Собору, яку виконано у неокласичному стилі, побудували в 1820-1830-х роках, а висота всієї будівлі сягає 90 метрів. До ХХІ століття собор вважався найвищою будівлею у місті. Після реставрації 1980 року у соборі відкрили Будинок органної та камерної музики; для цього там було встановлено орган, який виготовили в Чехословаччині.

Номер слайду 3

Повчальна

Номер слайду 4

6 чудо. Держпром (Будинок державної промисловості)Будівля Держпрому є першою висотною залізобетонною каркасною спорудою в Україні. Величезну навіть за сучасними стандартами багатоповерхову каркасну конструкцію з бетону, де нараховується 4500 віконних прорізів і 17 гектарів скла, звели у винятково короткий строк: 1925-1928 роки. На поточний момент у будівлі Держпрому розташовано адміністративні установи, які спеціалізуються в різних галузях економіки.

Номер слайду 5

Зупинка прямокутник))))))))https://learningapps.org/watch?v=p2he5kx0t21

Номер слайду 6

7 чудо. Житловий будинок зі шпилем. Житловий будинок зі шпилем розташовано на площі Конституції. Становить висотну домінанту майдану і займає цілий квартал. Висота – 7-11 поверхів. Збудований за проектом П. I. Арєшкіна у 1954 році.

Номер слайду 7

Зупинка квадрат))https://learningapps.org/watch?v=p788423tj21

Номер слайду 8

Головне диво і символ Харкова - площа СвободиЇї унікальний архітектурний ансамбль відомий далеко за межами України. Площа та будівлі навколо неї були побудовані в кінці 1920-х - на початку 1930-х років ХХ століття. Площа Свободи - одна з найбільших площ у світі (майже 12 гектарів). Просторово поділена на прямокутну частину, яка виходить на вулицю Сумську і є головним місцем для зустрічей у місті. Довжина площі - 750 м, ширина прямокутної частини - 130 м, діаметр кругу - 350 м. Незвичайною формою, яка нагадує колбу, площа завдячує зусиллям, які було покладено для того щоб зробити її вигляд більш виразним. З північного боку до площі прилягає готель «Харків» і офісні будівлі. Зі сходу (з боку вулиці Сумської) - будівля Харківської обласної державної адміністрації. Уздовж південного боку площі розташовано Палац молоді і сад імені Тараса Шевченка. У круговій частині площі розташовано три головні будівлі: Держпром, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна та Військовий університет (тепер навчальний корпус ХНУ ім. В. Н. Каразіна).

Номер слайду 9

Трохи віри – і людина здатна творити справжні чудеса."https://learningapps.org/view17183333https://learningapps.org/view6614721

Номер слайду 10

Домашня робота. Повторити все що знаєте про прямокутник і квадрат. Виконати завдання за малюнками. Знайти периметр кожного чотирикутника

pptx
Пов’язані теми
Математика, Презентації
Додано
25 листопада 2023
Переглядів
124
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку