Урок-подорж“Моя мала батьківщина”. Розв’язування рівнянь та задач за допомогою рівнянь 6 клас

Про матеріал
Розв’язування рівнянь та задач за допомогою рівнянь 6 клас Продовжити роботу з удосконалення вмінь учнів розв’язувати рівняння та задачі на складання рівнянь; формувати навички використання набутих знань в життєвих ситуаціях. Розвивати логічні здібності учнів, самостійність. Підтримувати в учнів бажання займатися математикою. Виховувати повагу до культурних надбань рідного краю, бережне ставлення до природи, почуття людяності та доброти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-подорж “Моя мала батьківщина” Розв’язування рівнянь та задач за допомогою рівнянь 6 клас

Номер слайду 2

Майже для всіх вас Черкащина – це рідний край, де ви народилися, зробили свої перші кроки. Пройдуть роки, хтось із вас житиме у рідному селі чи місті, а когось доля може закинути далеко від батьківського порогу. Але рідний край завжди буде у вашому серці. А всіх вас поєднало тепер те, що ви навчаєтесь у одному з найкращих сіл України, на батьківщині генія України Тараса Шевченка в селі Шевченковому.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Сьогодні ми здійснимо подорож по рідному краю,а точніше по селі Шевченковому. Але це буде не просто екскурсійна подорож, а пізнавально-математична подорож. Ми спробуємо побачити наш край ще й з точки зору математика за допомогою рівнянь. А перед кожною мандрівкою треба трохи розім’ятись, щоб не була подорож важкою. Отже розминка.

Номер слайду 5

1. Продовжити незакінчене речення: Рівняння – це … Корінь рівняння – це … Розв'язати рівняння означає … 2. Назвати основні властивості рівняння.

Номер слайду 6

3. Розставити в правильному порядку послідовність розв’язування рівняння -4(-x + 7) = x + 17 1. 4х – х = 17 + 28 2. х = 45 : 3 3. Відповідь: 15 4. х = 15 5. 4х – 28 = х + 17 6. 3х = 45

Номер слайду 7

4. Знайди помилку: 1. 5х + 4 = 7х + 12 5х – 7х = 12 + 4 2. -2х + 9 = 81 – 6х -2х – 6х = - 81 – 9 3. х + 11 = 5х + 5 х + 5х = 5 – 11 4 . – 1,4 – 6,6х = 2,6 + 2,4х 6,6х – 2,4х = 2,6 + 1,4

Номер слайду 8

5. Логічна вправа Знайдіть пропущене слово: 2х – 3 = 1 лютий 7х – 4 = 9х – 12 квітень 67 – 8х = 3 ?

Номер слайду 9

М о л о д ц і ! А тепер в подорож!

Номер слайду 10

Національний заповідник “Батьківщина Тараса Шевченка” окраса Черкаського краю. Чиста гарна територія заповідника із зеленими насадженнями, яскравими квітами радує око і місцевих жителів і гостей, які відвідують історичні місця.

Номер слайду 11

Задача 1. На одній із клумб на території заповідника у два рази більше кущів троянд, ніж на другій і на 25 менше, ніж на третій. Скільки кущів троянд на кожній клумбі, якщо разом їх на трьох клумбах 200?

Номер слайду 12

На території с. Шевченкового працюють три навчальні заклади: Шевченківський НВК, Шевченківський сільськогосподарський коледж і Шевченківська спеціалізована школа-інтернат

Номер слайду 13

Задача 2 У трьох навчальних закладах навчається 858 учнів. У колежі навчається на 322 учнів більше, ніж у НВК і на 323 білше ніж у школі-інтернаті. Скільки учнів навчається у кожному навчальному закладі?

Номер слайду 14

Запрошуємо до річечки Івасів струмок, на берегах якого проходило дитинство Тараса. Струмок цей впадає у річку Вільшанка, а річка Вільшанка впадає в річку Рось, яка в свою чергу впадає у Дніпро. З маленьких струмочків починаються великі ріки. Тому особливо їх треба оберігати від забруднень, висихань. На цій річечці в нашому селі е багато ставків: Тупчієвий, Громадський, Ковбин, Панський, Лісовий.

Номер слайду 15

Задача 3 Риба водиться там де чиста вода. У Громадський став запустили 1350 мальків риби. Серед них карасів удвічі більше ніж коропів. Яку кількість мальків кожного виду запустили до ставка?

Номер слайду 16

Ми живемо в час Інтернету, коли про все на світі можна дізнатися з нього. Але живу подорож і хорошу і цікаву книгу ніщо не замінить. З книгою можна подорожувати по всіх країнах світу в будь-якому місці, навіть там, де немає інтернету, електричного струму. Книга наш друг і порадник.

Номер слайду 17

Задача 4 У нашій шкільній бібліотеці налічується 17000 книг. Книги бувають різного формату, тому і різна їх кількість на стелажах. Допоможемо бібліотекарю підрахувати кількість книг на кожному з трьох стелажів за схемою, яку вона склала: І - ? ІІ – у два рази менше, ніж на І ІІІ –на 120 менше, ніж на І і ІІ разом Разом книг на трьох стелажах 420.

Номер слайду 18

Домашнє завдання: Створити авторську задачу, яка б розв’язувалась за допомогою рівняння.

Номер слайду 19

На уроці я - дізнався... - зрозумів... - навчився... - найбільший мій успіх - це... - найбільші труднощі я відчув... - я не вмів, а тепер умію... - я змінив своє ставлення до... - на наступному уроці я хочу...

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Самікова Ірина Олександрівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
3 березня 2021
Переглядів
758
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку