Урок "Покритонасінні або Квіткові рослини"

Про матеріал
В уроці розкривається різноманітність Покритонасінних у вигляді гри-подорожі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Добрий день!

Номер слайду 2

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Подаруй усмішку. Я всміхаюсь сонечку: Здрастуй золоте. Я всміхаюсь квіточці: Хай вона цвіте. Я всміхаюсь дощику: Лийся, мов з відра. Друзям усміхаюся , Зичу їм добра

Номер слайду 3

Девіз нашого уроку: Не просто слухати, а чути. Не просто дивитися, а бачити. Не просто відповідати, а міркувати. Дружно і плідно працювати.

Номер слайду 4

Вправа «так чи ні»1. Голонасінні поширенні на всіх континентах, окрім Антарктиди -2. Усі голонасінні – це вічнозелені рослини -3. Голонасінні бувають деревами, кущами і квітами -4. Лише деякі голонасінні рослини мають насіння -5. Хвойні мають голчасті листки -6. У хвойних немає листків, а є гілочки – хвоя -7. Усі голонасінні утворюють шишки -8. Насіння голонасінних рослин нічим не захищене, розташоване на лусочках шишок -9. Шишки бувають чоловічими і жіночими -10. З шишок висипаються спори -

Номер слайду 5

Перевір себе1. Голонасінні поширенні на всіх континентах, окрім Антарктиди - так2. Усі голонасінні – це вічнозелені рослини- так3. Голонасінні бувають деревами, кущами і квітами - ні4. Лише деякі голонасінні рослини мають насіння - ні5. Хвойні мають голчасті листки - так6. У хвойних немає листків, а є гілочки – хвоя - так7. Усі голонасінні утворюють шишки - так8. Насіння голонасінних рослин нічим не захищене, розташоване на лусочках шишок - так9. Шишки бувають чоловічими і жіночими так10. З шишок висипаються спори - ні

Номер слайду 6

Царство Рослини

Номер слайду 7

Асоціативний кущ. ПОКРИТОНАСІННІ

Номер слайду 8

АСОЦІАТИВНИЙ КУЩ «ПОКРИТОНАСІННІ» т. ПОКРИТОНАСІННІМають плоди. ГАРНІ КВІТИТРОЯНДАМаюь насіння

Номер слайду 9

ПОКРИТОНАСІННІ АБОКВІТКОВІ РОСЛИНИ

Номер слайду 10

Поетична хвилинка. У світ краси полинем ми сьогодні,Бо де квіти — там завжди краса. Там у полі розцвіла волошка,А в саду вже айстра розкрива…Кожна квітка справді неповторна, Особлива є її краса. Кожна квітка часточка природи,Серце й душу нашу зігріва!

Номер слайду 11

Загадки. Осіння квітка сукню вділа Рожеву, синю, ніжно-білу. Стоїть, неначе їжачок, У неї сотні пелюсток. ****Блакитні оченята   Із жита виглядають.  Хоч квіточки ці люблять  Та з поля виганяють.

Номер слайду 12

Покритонасінні — це наймолодша, найчисленніша і найбільш досконала група сучасних рослин, які з’явилися в середині мезозойської ери і швидко стали панівною групою рослин на всій земній кулі. Кількість видів покритонасінних ще остаточно не з’ясовано, ця цифра становить близько 200-250 тисяч видів. Ці рослини пристосовані до життя в найрізноманітніших умовах – від тропіків до тундри, від низовин до високих гір, від пустель до боліт, вони навіть можуть жити в прісних і солоних водоймах.

Номер слайду 13

На відміну від голонасінних, у покрито­насінних насінні зачатки містяться у зав’язі квітки

Номер слайду 14

Загальна характеристика відділу Покритонасінні рослини. Заселяють всі континенти й усі середовища існування. Форма життя – дерева, кущі, трава. Однорічні, дворічні, багаторічні рослини. Насінне і вегетативне розмноження. Генеративні органи: квітка, плід, насіння. У життєвому циклі переважає спорофіт. Після подвійного запліднення розвивається насіння із запасом поживних речовин.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ПокритонасінніОднодольніДводольні

Номер слайду 17

{7 DF18680-E054-41 AD-8 BC1-D1 AEF772440 D}ПокритонасінніЗародок. Коренева система. Поперечний розріз стебла. Жилкування. Дводольні Однодольні Завдання: Порівняйте ознаки дводольних і однодольних покритонасінних, відомості про їх особливості занесіть у таблицю в зошиті.

Номер слайду 18

{7 DF18680-E054-41 AD-8 BC1-D1 AEF772440 D}ПокритонасінніЗародок. Коренева система. Поперечний розріз стебла. Жилкування. Дводольні дві сім’ядолістрижневакамбій присутнійпірчасте або пальчасте. Однодольні однасім’ядолямичкуватамайже немає камбіюдугове або паралельне. Завдання: Порівняйте ознаки дводольних і однодольних покритонасінних, відомості про їх особливості занесіть у таблицю в зошиті.

Номер слайду 19

Фізкультхвилинка

Номер слайду 20

Зупинка «Квітуча поляна» Їстівні Кормові Бур’яни

Номер слайду 21

Зупинка «Смачна»

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

.

Номер слайду 25

З Зупинка «Швидка допомога»

Номер слайду 26

Зупинка «Гарна»

Номер слайду 27

Номер слайду 28

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ: Вчити запис. Прочитати § 45, стор. 168 Творче завдання: Намалювати рослину, яка належить до відділу Покритонасінні, визначити однодольна чи дводольна ця рослина.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Розробки уроків
Інкл
Додано
11 лютого 2022
Переглядів
554
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку