Урок "Повітря, його склад. Оксиген. Поширеність Оксигену в природі. Кисень, склад його молекули, поширеність у природі. Фізичні властивості кисню".

Про матеріал
Тема: Повітря, його склад. Оксиген. Поширеність Оксигену в природі. Кисень, склад його молекули, поширеність у природі. Фізичні властивості кисню. Мета уроку: повторити якісний і кількісний склад повітря, вивчити склад молекули кисню, описати історію відкриття кисню та його фізичні властивості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повітря. Кисень Грабовецька В. Л.

Номер слайду 2

Мета уроку: повторити якісний і кількісний склад повітря, вивчити склад молекули кисню, описати історію відкриття кисню та його фізичні властивості

Номер слайду 3

Що таке: Не можна ні випити, ні з'їсти, Не має ні смаку, ні запаху, ні кольору, Не м'яка й не тверда. Нечутне, невидиме, але всім так необхідне?

Номер слайду 4

Історія відкриття складу повітря. Джозеф Прістлі виявив, що після згоряння горючих речовин об’єм взятого для дослідів повітря зменшується на 1/5 і повітря стає не придатним для горіння й дихання.

Номер слайду 5

Історія відкриття складу повітря. Лавуазьє дійшов висновку, що повітря — це не просте тіло, як гадали вчені того часу, а суміш різних за властивістю речовин. Одна з частин суміші підтримує горіння й бере участь у диханні.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Закінчити речення: Хімічний елемент Оксигену - …Відносна атомна маса Оксигену - …Валентність Оксигену у сполуках - …Оксиген розташований у …періоді …. групі. В атомі Оксигену міститься … електронів.

Номер слайду 10

Я скрізь навколо тебе є, бо Оксиген – ім’я моє. Я у деревах, у траві, в твоїх я жилах, у крові.

Номер слайду 11

ПОШИРЕННЯ ОКСИГЕНУ У ЗЕМНІЙ КОРІ

Номер слайду 12

ФОТОСИНТЕЗ

Номер слайду 13

Фізичні властивості кисню. Агрегатний стан - Запах -Смак -Колір. Температура перетворення кисню на рідину -Температура перетворення кисню на тверді сині кристали - Важчий чи легший за повітря –Розчинність у воді -

Номер слайду 14

Метод «Мозковий штурм»- Які гази входять до складу повітря? - Яких газів в повітрі найбільше? - Звідки походить назва газу «азот»?

Номер слайду 15

Поставте знак «+», якщо твердження правильне, і знак «-», якщо хибне.1. Кисень – типовий метал _________.2. Відносна молекулярна маса кисню – 16 ___.3. Хімічна формула кисню – О3 ____________.

Номер слайду 16

Доповніть речення, вставивши слова «Оксиген», «кисень».1. Найбільший вміст ____________ в гірських породах і мінералах.2. У воді розчинений __________________.3. В акваріумі риби дихають _______________, розчиненим у воді.4. До складу молекули води входить .

Номер слайду 17

Домашнє завдання. Опрацювати параграф, відповісти на запитання. Творче завдання: Підготувати повідомлення « Способи охорони повітря від забруднення»

Номер слайду 18

Рефлексія

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 7 клас, Розробки уроків
Додано
18 серпня 2019
Переглядів
2263
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку