Урок. Презентація до уроку" Кути утворені при перетині двох прямих січною", розвязування задач

Про матеріал
ФОРМУВАННЯ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ: Предметна компетентність: домогтися засвоєння властивостей кутів, що утворюються в результаті перетину паралельних прямих січною; сформувати вміння застосовувати ці властивості до розв'язування задач. Ключові компетентності: Спілкування державною мовою – чітко, лаконічно та зрозуміло формулювати думку, грамотно висловлюватися рідною мовою, уміння вчитися упродовж життя – відбирати й застосовувати потрібні знання та способи діяльності для досягнення навчальної мети; соціальна та громадянська компетентності- аргументувати та відстоювати свою позицію
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КУТИ УТВОРЕНІ ПРИ ПЕРЕТИНІ ДВОХ ПРЯМИХ СІЧНОЮРозв’язування ЗАДАЧ І ВПРАВУРОК 22 - 2330.11.2023

Номер слайду 2

ФОРМУВАННЯ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ: Предметна компетентність: домогтися засвоєння властивостейкутів, що утворюються в результаті перетину паралельних прямих січною; сформувати вміння застосовувати ці властивостідо розв'язування задач. Ключові компетентності: Спілкування державною мовою – чітко, лаконічно та зрозуміло формулювати думку, грамотно висловлюватися рідною мовою, уміння вчитися упродовж життя – відбирати й застосовувати потрібні знання та способи діяльності для досягненнянавчальної мети; соціальна та громадянська компетентності- аргументувати та відстоювати свою позицію

Номер слайду 3

Прямі на площині або паралельні, або перетинаються в одній точціДві прямі, які лежать в одній площині і ніколи не перетинаються, називають паралельними; Пряму, яка перетинає дві прямі називають променем ;Два кути, що мають спільну сторону, а дві інші є доповняльними променями називаються суміжними;Якщо один із суміжних кутів дорівнює 80°, то інший теж дорівнює 80°;Вертикальні кути мають спільну вершину;Якщо у двох кутів з спільною вершиною градусні міри 40° і 140° , то вони вертикальні;Якщо сторони одного кута є доповняльними прямими до сторін іншого то такі кути вертикальні;Якщо один із вертикальних кутів дорівнює 60° , то інший 120°. При перетині двох прямих січною утворюються пари відповідних кутів. Гра «Вірю, не вірю»

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Робота за готовим малюнком. Вертикальні 1 і 4, 2 і 3, 5 і 8, 6 і 7 Суміжні 1 і 2, 3 і 4, 5 і 6, 7 і 8 Внутрішні односторонні кути 4 і 6, 3 і 5 Внутрішні різносторонні кути 3 і 6, 4 і 5 Відповідні кути 1 і 5, 2 і 6, 3 і 7, 4 і 8 Яку назву мають кути?

Номер слайду 6

Ознаки паралельності прямих1. Якщо різносторонні кути, утворені при перетині двох прямих січною рівні, то прямі паралельні.2. Якщо сума односторонніх кутів, утворених при перетині двох прямих січною дорівнює 180˚, то прямі паралельні3. Якщо відповідні кути, утворені при перетині двох прямих січною рівні, то прямі паралельні.

Номер слайду 7

На якому з рисунків прямі будуть паралельними? Поясніть!

Номер слайду 8

На малюнку а паралельна в і с – січна. Чому дорівнюють кути 1, 2 і 3? Завдання 1

Номер слайду 9

На малюнку кут 1 дорівнює куту 2. Доведіть, що сума кутів 3 і 4 дорівнює 180 градусам. Завдання 2 Знайти градусні міри кутів Х, зображених на малюнках.

Номер слайду 10

3. На рисунку укажіть кут, який разом із кутом 3 утворює пару:— внутрішніх односторонні кутів;— відповідних кутів;— внутрішніх різносторонніх кутів.аbс12345678

Номер слайду 11

4. Визначте, чи є паралельними прямі a і b, якщо:аbс12345678 

Номер слайду 12

5. Визначте, чи є паралельними прямі a і b, якщо:аbс12345678 

Номер слайду 13

6. Визначте, чи є паралельними прямі a і b, якщо:аbс12345678 

Номер слайду 14

Так чи ніВисновок про паралельність прямих можна зробити, користуючись їхнім зображенням.2. Якщо в результаті перетину двох прямих січною утворилися рівні внутрішні різносторонні кути, то й відповідні кути також рівні.3. Якщо в результаті перетину двох прямих січною утворилися внутрішні односторонні кути, сума яких дорівнює 180°, то внутрішні різносторонні кути рівні.4. Якщо в результаті перетину двох прямих січною утворилися рівні відповідні кути, то і внутрішні різносторонні кути також рівні.5. Якщо в результаті перетину двох прямих січною утворилися рівні відповідні кути, то й внутрішні односторонні кути також рівні. 6. Дві прямі, перпендикулярні до третьої прямої, паралельні. 

Номер слайду 15

Розв'язування задач. Робота з підручником № 326,328,330,337

Номер слайду 16

Домашнє завдання. П.14,15 № 327,332

Номер слайду 17

Дякую за увагу

pptx
Додано
30 листопада 2023
Переглядів
347
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку