Урок "Презентація Ізоніть"

Про матеріал
Урок можна використовувати в класах , які не діляться на хлопців та дівчат. Даний матеріал показує техніку виконання, види робіт, майстер клас по виготовленню практичної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ізоніть. Розробила вчителька праціАнтонюк Олена Сергіївна

Номер слайду 2

Ниткова графіка - графічна техніка отримання зображення на картоні чи іншому твердому матеріалі. Ниткову графіку також інколи називають ізографіка або вишивка на картоні. Як основу використовують оксамит або цупкий папір. Нитки можуть бути звичайні: швейні, шерстяні або шовкові.

Номер слайду 3

Історія техніки ізонітка Нитяна графіка як вид мистецтва вперше з'явилася в Англії. Англійські ткачі придумали особливий спосіб переплетення ниток. Вони вбивали в дощечки цвяхи і в певній послідовності натягували на них нитки. В результаті виходили ажурні мереживні вироби, які використовувалися для прикраси житла.

Номер слайду 4

Необхідні інструменти для роботи:картон, нитки різного кольору ,голка,ножиці,циркуль,лінійка.

Номер слайду 5

Фон для ізонитки Дошку, використовувану в оригінальній техніці ниткового дизайну, замінюють на картон - кольоровий або білий. Можна вишивати по шкірі. Складніше вишивати по оксамитовому папері. Так як папір на відміну від тканини не володіє пластичністю і при сильному натягу нитки або ривку може порватися, необхідно контролювати свої зусилля при вишиванні і стежити за відповідністю товщини голки, нитки, відстанню між найближчими проколами і властивостями паперу. Колір фону підбирається в залежності від задуму картини. Проколи на картоні треба робити дуже акуратно, щоб не зіпсувати зовнішній вигляд, і краще з лицьового боку через шаблон. Якщо розрахунок малюнка йде на виворітній стороні, то з виворотньої сторони можна помітити точки, а основний прокол робити з лицьової.

Номер слайду 6

Основні прийоми

Номер слайду 7

Заповнення кута. З вивороту основи креслимо кут. Кожну сторону кута необхідно розбити на рівні відрізки. Кількість відрізків на сторонах кута повинна бути однаковою. Для зручності пронумеруйте кожну з точок від 1 до ...(в нашому прикладі до 20). Чим щільніше знаходяться точки одна від одної, тим чіткішим вийде малюнок. Однак і робити його буде важче. Робимо проколи у всіх точках крім верхівки кута. З вивороту нитка вводиться в точку 1 і опускається в точку 2. Далі нитка проводиться з точки 2 в точку 3 і так далі.

Номер слайду 8

Заповнення кола Накресліть коло (або за допомогою циркуля, або обведіть, наприклад, кухоль). Розділіть довжину окружності на 16 рівних частин (навпіл, кожну половину ще навпіл, кожну чверть ще навпіл, кожну восьму навпіл). Пронумеруємо поділу, як показано на фотографії. Проколюємо поділу шпилькою. Вишиваємо: виходимо в 1, заходимо в 2, виходимо в 3, заходимо в 4. При вишивці по даній схемі коло у нас вийде повністю вишитим.

Номер слайду 9

Заповнення інших форм

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Практична робота. Картина «Бабочка»

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Послідовність виконання Візьміть кольоровий картон такого відтінку, щоб вибрані вами нитки добре проглядалися. Наприклад, фіолетовий, якщо вишивка буде жовтими і зеленими нитками. На картоні розмістіть зображення метелика і зробіть шилом отвори. Не забудьте про підкладку, щоб не зіпсувати робочу поверхню.

Номер слайду 14

На графічному малюнку розподіліть цифрами напрямок руху голки.

Номер слайду 15

Вводимо з вивороту голку з ниткою в отвір. Нитку закріплюємо з виворітньої сторони скотчем. З лицьової сторони мають бути довгі стібки, а з виворотньої – короткі.

Номер слайду 16

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Савченко Світлана Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 квітня 2020
Переглядів
1905
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку