Урок, Презентація на тему "Місяць та Земля"

Про матеріал
Цікаві відомості про Землю та її супутник Місяць. Земля́ — третя від Сонця планета Сонячної системи, єдина планета, на якій відоме життя, домівка людства. Земля належить до планет земної групи і є найбільшою з цих планет у Сонячній системі. Землю інколи називають світом, латинською назвою Терра або грецькою — Гея. Мі́сяць — єдиний природний супутник планети Земля. Другий за яскравістю об'єкт на земному небосхилі після Сонця і п'ятий за величиною супутник планет Сонячної системи. Станом на 1 травня 2020 року — перше і єдине позаземне тіло природного походження, на якому побувала людина.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

The Moon and Earth. Підготувала учениця 10 АНФ класу ХАЛ ім. О. В. Мішукова. Бегеній Софія. Земля та її супутник Місяць

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Земля має супутник — Місяць, який обертається навколо Землі на середній відстані 384 400 км. Період обертання планети навколо своєї осі 23 год 56 хв 4,1 с. Обертання навколо своєї осі викликає зміну дня і ночі, а нахил осі до екліптики разом із обертанням навколо Сонця — зміну пір року. Місяць — це єдиний природний супутник Землі. Він рухається навколо Землі й обертається навколо своєї осі. Місяць світиться відбитим сонячним світлом. Фази Місяця змінюються, тому що Місяць світиться відбитим сонячним світлом і рухається навколо Землі. Місяць — це велике, тверде, холодне тіло. Він не світиться сам. Місяць, немов дзеркало, відбиває сонячне світло. Місяць завжди освітлюється Сонцем тільки з одного боку, але ми, у різний час, бачимо освітлену половину по різному. Внаслідок руху орбітою Місяць змінює свою видиму форму, і ці міни називають фазами. Фази залежать від розташування Землі, Місяця і Сонця.

Номер слайду 4

Земля має супутник — Місяць, який обертається навколо Землі на середній відстані 384 400 км. Період обертання планети навколо своєї осі 23 год 56 хв 4,1 с. Обертання навколо своєї осі викликає зміну дня і ночі, а нахил осі до екліптики разом із обертанням навколо Сонця — зміну пір року. Місяць — це єдиний природний супутник Землі. Він рухається навколо Землі й обертається навколо своєї осі. Місяць світиться відбитим сонячним світлом. Фази Місяця змінюються, тому що Місяць світиться відбитим сонячним світлом і рухається навколо Землі. Місяць — це велике, тверде, холодне тіло. Він не світиться сам. Місяць, немов дзеркало, відбиває сонячне світло.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Спасибо за внимание!proverka@example.com

pptx
Пов’язані теми
Астрономія, Презентації
Додано
16 лютого 2023
Переглядів
602
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку