Урок-презентація "Населення Землі"

Про матеріал
Мета уроку . Сформувати уявлення про населення Землі, про основні раси людей на різних материках; ознайомити з історією виникнення українського народу і держав, з основними символами державами; перевірити уміння працювати над тестом, різними видами діаграм, Продовжувати формувати уявлення про глобус, карту, уміння працювати з ними; продовжувати розвивати пізнавальний інтерес, креативне мислення, увагу, уміння займатися дослідницько - пошуковою роботою, виховувати патріотичні почуття
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ХВИЛИНКА СПОСТЕРЕЖЕНЬ У класі працює гідрометцентр. Слово нашому синоптику. Синоптик. Температура повітря - Стан неба - Опади - Вітер - .... Погода ___________, отож всім бажаю гарного настрою. 5 листопада 2020 р.

Номер слайду 3

Західна півкуля Східна півкуля

Номер слайду 4

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Номер слайду 5

План уроку Еволюція людини. Розселення на планеті. Кількість людей, які проживають на планеті Земля. Антропологія. Раси. Розподіл на раси. Мулати, метиси, самбо. Расизм. Мова. Виникнення українського народу.

Номер слайду 6

Рамапітек 14млн.років тому Австралопітек 5млн.років тому

Номер слайду 7

Пітекантроп 1млн.років тому

Номер слайду 8

Синантроп близько 600тис. років тому

Номер слайду 9

Неандерталець 300 тис. років тому (сцена полювання)

Номер слайду 10

Кроманьйонець 40тис.років тому

Номер слайду 11

Homo Sapiens (людина розумна) близько 39тис. років тому

Номер слайду 12

Розселення на планеті

Номер слайду 13

Кількість населення

Номер слайду 14

Густота розселення на материках

Номер слайду 15

Типи лиць людей, які проживають на планеті

Номер слайду 16

Люди відрізняються: будовою тіла, кольором шкіри, формою і кольором волосся, очей, формою носа, губ.

Номер слайду 17

Спадковість, тілесні ознаки, що відрізняють групи людей один від одного називають расовими, самі групи називають расами.

Номер слайду 18

Людина (Homo sapiens) Європеоїдна раса Монголоїдна раса Негроїдна раса

Номер слайду 19

Європеоїдна раса

Номер слайду 20

Монголоїдна раса

Номер слайду 21

Негроїдна раса

Номер слайду 22

Расизм – расова дискримінація населення. Це коли ми з вами проявляємо неповагу до людини, коли у неї не такий колір шкіри, як у нас з вами, або розріз очей.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Мова Одним із критеріїв народу є мова. Їх приблизно 5 тис. І місце. Індоєвропейська (нею розмовляють понад 150 народів). ІІ місце. Сіно – тібецька мовна сім’я. Вона включає найпоширенішу мову світу – китайську(1млрд. чоловік) ІІІ місце. Уральська, алтайська, папуаська та інші мови

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Висновки: Раси – це історично сформовані групи людей різної чисельності, що характеризуються спільними ознаками і проживають на певній території. До однієї раси може належати ряд народів і носіїв багатьох мов. Більшість вчених сходяться на думці, що існує 3 великих раси (негроїдна, монголоїдна, європеоїдна), що в свою чергу розпадаються на більш дрібні.

Номер слайду 27

Рефлексія Я готував додаткову інформацію. _____ Я виступав з повідомленням. _____ Я був активним на уроці. _____ Я не припускався помилок. _____ Нажаль, мені не довелося плідно попрацювати на уроці, але наступного разу я буду більш активним. _____ Всього: _____

ppt
Додано
19 січня 2023
Переглядів
270
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку