Урок, Презентація, органічні речовини

Про матеріал
урок-узагальнення у формі гри. Під час уроку повторюються та систематизуються знання по вивчених тем з курсу біохімія (органічні речовини)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Органічні сполуки. Вуглеводи, їхня будова, властивості та функції

Номер слайду 2

б) Мікробіолог і епідеміолог, академік Академії наук СРСР3. Заболотний Данил Кирилович2. Антоні ван Левенгук а) голандський натураліст, який значно вдосконалив мікроскоп,1. Олександр Олександрович Богомолець. В) український учений-патофізіолог. Основоположник української школи патофізіології, ендокринології і геронтології,. 1.3.2

Номер слайду 3

НАУКА ПРО МІКРООРГАНІЗМИ НАУКА ПРО ТКАНИНИНАУКА ПРО ХІМІЧНІ ПРОЦЕСИ В ЖИВИХ ОРГАНІЗМАХНАУКА ПРО ФІЗИЧНІ ЯВИЩА В ЖИВИХ ОРГАНІЗМАХНАУКА ПРО ВПОРЯДКОВАНІСТЬ ЖИВИХ ОРГАНІЗМІВМІКРОБІОЛОГІЯ;БІОХІМІЯ;ГІСТОЛОГІЯ;ГІСТОЛОГІЯ;МІКРОБІОЛОГІЯБІОХІМІЯ;БІОФІЗИКА;БІОФІЗИКА;СИСТЕМАТИКА;СИСТЕМАТИКА;

Номер слайду 4

ВСІ ЖИВІ ОРГАНІЗМИОДНОКЛІТИННІКОЛОНІАЛЬНІБАГАТОКЛІТИННІ

Номер слайду 5

КЛАСИФІКАЦІЯ ЖИВИХ ОРГАНІЗМІВ{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}ТАКСОНІМПЕРІЯНАДЦАРСТВОЦАРСТВОНЕКЛІТИННІ ОРГАНІЗМИКЛІТИННІ ОРГАНІЗМИПРОКАРІОТИЕУКАРІОТИВІРУСИДРОБЯНКИРОСЛИНИТВАРИНИГРИБИ

Номер слайду 6

ХІМІЧНИЙ СКЛАД КЛІТИНИНЕОРГАНІЧНІ РЕЧОВИНИОРГАНІЧНІ РЕЧОВИНИОРГАНОГЕННІМІКРОЕЛЕМЕНТИМАКРОЕЛЕМЕНТИУЛЬТРАМІРОЕЛЕМЕНТИБІЛКИЛІПІДИВУГЛЕВОДИНУКЛЕЇЕОВІ КИСЛОТИ

Номер слайду 7

Органічні сполуки. Вуглеводи, їхня будова, властивості та функції Робота з параграфом №8 сторінка 47 ВУГЛЕВОДИмоносахаридиолігосахаридиполісахариди. ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТТІ ВУГЛВОДІВ

Номер слайду 8

Цукроза, глюкоза,фруктоза, галактоза, мальтоза, крохмаль, глікоген, целюлоза (клітковина), рибоза, лактоза, хітин. Солодкі, розчинні у воді, тверді

Номер слайду 9

ДИСАХАРИДИ= МОНОСАХАРИД+ МОНОСАХАРИДГЛЮКОЗА + ГЛЮКОЗАГЛЮКОЗА+ГАЛАКТОЗАГЛЮКОЗА + ФРУКТОЗА

Номер слайду 10

ПОЛІСАХАРИДИ(ГЛЮКОЗА+ГЛЮКОЗА+ГЛЮКОЗА…)n. Глікоген, крохмаль, целюлоза, хітин

Номер слайду 11

ФУНКЦІЇ ВУГЛЕВОДІВЕНЕРГЕТИЧНАСТРУКТУРНАЗАХИСНАФУНКЦІЯ ЗАПАСАННЯ ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН

Номер слайду 12

Допишіть речення. Вуглеводи – це …………………………………… …………………………………………………………….. Моносахариди – це …………………………… ……………………………………………………………….. Дисахариди – це ………………………………… ……………………………………………………………….. Полісахариди – це ……………………………… ………………………………………………………………..

Номер слайду 13

Позначте усі правильні відповіді.1. До полісахаридів належать:а)глюкоза б)глікоген в)лактоза г) сахароза2. До дисахаридів належить:а)глюкоза б)глікоген в)лактоза г) хітин3. До гексоз належить: а)глюкоза б)фруктоза в)рибоза г)дезоксирибоза1. Б2. В3.а,б

Номер слайду 14

Допишіть речення. Основним запасним вуглеводом у тварин …………… Основним запасним вуглеводом у рослин є …………… Основним структурним вуглеводом у рослин є ……….(крохмаль, глікоген, целюлоза)

Номер слайду 15

Визначте відповідність між назвами вуглеводів та їхніми характеристиками.1. сахароза (цукроза) – тростинний цукор2. лактоза – молочний цукор3. мальтоза або солодовий цукор4. глюкоза а)складається із залишків глюкози й галактози;б) складається із двох залишків глюкози;в) є моносахаридом, гексозою;г)є моносахаридом, пентозою;д) складається із залишків глюкози і фруктози1.д; 2.а; 3.б;4.г

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Веденіна Марина Валеріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 березня 2019
Переглядів
1352
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку