Органічні сполуки. Вуглеводи, їхня будова, властивості та функції
Номер слайду 2
б) Мікробіолог і епідеміолог, академік Академії наук СРСР3. Заболотний Данил Кирилович2. Антоні ван Левенгук а) голандський натураліст, який значно вдосконалив мікроскоп,1. Олександр Олександрович Богомолець. В) український учений-патофізіолог. Основоположник української школи патофізіології, ендокринології і геронтології,. 1.3.2
Номер слайду 3
НАУКА ПРО МІКРООРГАНІЗМИ НАУКА ПРО ТКАНИНИНАУКА ПРО ХІМІЧНІ ПРОЦЕСИ В ЖИВИХ ОРГАНІЗМАХНАУКА ПРО ФІЗИЧНІ ЯВИЩА В ЖИВИХ ОРГАНІЗМАХНАУКА ПРО ВПОРЯДКОВАНІСТЬ ЖИВИХ ОРГАНІЗМІВМІКРОБІОЛОГІЯ;БІОХІМІЯ;ГІСТОЛОГІЯ;ГІСТОЛОГІЯ;МІКРОБІОЛОГІЯБІОХІМІЯ;БІОФІЗИКА;БІОФІЗИКА;СИСТЕМАТИКА;СИСТЕМАТИКА;
Номер слайду 4
ВСІ ЖИВІ ОРГАНІЗМИОДНОКЛІТИННІКОЛОНІАЛЬНІБАГАТОКЛІТИННІ
ХІМІЧНИЙ СКЛАД КЛІТИНИНЕОРГАНІЧНІ РЕЧОВИНИОРГАНІЧНІ РЕЧОВИНИОРГАНОГЕННІМІКРОЕЛЕМЕНТИМАКРОЕЛЕМЕНТИУЛЬТРАМІРОЕЛЕМЕНТИБІЛКИЛІПІДИВУГЛЕВОДИНУКЛЕЇЕОВІ КИСЛОТИ
Номер слайду 7
Органічні сполуки. Вуглеводи, їхня будова, властивості та функції Робота з параграфом №8 сторінка 47 ВУГЛЕВОДИмоносахаридиолігосахаридиполісахариди. ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТТІ ВУГЛВОДІВ
ФУНКЦІЇ ВУГЛЕВОДІВЕНЕРГЕТИЧНАСТРУКТУРНАЗАХИСНАФУНКЦІЯ ЗАПАСАННЯ ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН
Номер слайду 12
Допишіть речення. Вуглеводи – це …………………………………… …………………………………………………………….. Моносахариди – це …………………………… ……………………………………………………………….. Дисахариди – це ………………………………… ……………………………………………………………….. Полісахариди – це ……………………………… ………………………………………………………………..
Номер слайду 13
Позначте усі правильні відповіді.1. До полісахаридів належать:а)глюкоза б)глікоген в)лактоза г) сахароза2. До дисахаридів належить:а)глюкоза б)глікоген в)лактоза г) хітин3. До гексоз належить: а)глюкоза б)фруктоза в)рибоза г)дезоксирибоза1. Б2. В3.а,б
Номер слайду 14
Допишіть речення. Основним запасним вуглеводом у тварин …………… Основним запасним вуглеводом у рослин є …………… Основним структурним вуглеводом у рослин є ……….(крохмаль, глікоген, целюлоза)
Номер слайду 15
Визначте відповідність між назвами вуглеводів та їхніми характеристиками.1. сахароза (цукроза) – тростинний цукор2. лактоза – молочний цукор3. мальтоза або солодовий цукор4. глюкоза а)складається із залишків глюкози й галактози;б) складається із двох залишків глюкози;в) є моносахаридом, гексозою;г)є моносахаридом, пентозою;д) складається із залишків глюкози і фруктози1.д; 2.а; 3.б;4.г