УРОК ПРЕЗЕНТАЦІЯ "Здоровя.Здоровий спосіб життя.Вода як чинник здоровя.Питна вода.Способи очищення води.Безпечна поведінка на водоймах.Особиста і побутова гігієна "

Про матеріал
ПІЛОТНИЙ ПРОЕКТ НУШ,РОЗРОБКА У РОКУ З ВІДПОВІДНОЇ ТЕСИ "ОРГАНІЗМ І ЛЮДИНА.ЧИННИКИ ЩО ВПЛИВАЮТЬ НА ЗДОРОВЯ ЛЮДИНИ ТА ОРГАНІЗМА.ЗАГАРТУВАННЯ .ПРАВИЛА ГІГІЄНИ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

06.05.2022 СьогодніУрок№ 59 Здоров'я. Здоровий спосіб життя. Вода як чинник здоров'я. Питна вода. Способи очищення води. Безпечна поведінка на водоймах. Особиста і побутова гігієна. Пізнаємо природу. Тема 5. Пізнаємо організм людини у його середовищі існування

Номер слайду 2

06.05.2022 СьогодніПригадаймо, поміркуймо! Чим природа відрізняється від навколишнього середовища? Назвіть основні компоненти, без яких жива істота не може існувати?

Номер слайду 3

Сьогодні06травня. Тема уроку : Здоров'я. Здоровий спосіб життя. Вода як чинник здоров'я. Питна вода. Способи очищення води. Безпечна поведінка на водоймах. Особиста і побутова гігієна.

Номер слайду 4

06.05.2022 СьогодніВивчення нового матеріалуІнтерактивний метод «Мозковий штурм»- Діти! Що для людини є найдорожчим?- Який вигляд має здорова людина?- Від чого залежить здоров'я? - Що для вас означає слово «здоров’я»?

Номер слайду 5

06.05.2022

Номер слайду 6

06.05.2022 СьогодніВивчення нового матеріалуІнтерактивний метод «Вільний мікрофон»-Що може впливати на здоров’я людини?-Які ви знаєте способи зміцнення здоров’я?

Номер слайду 7

О6.05.2022 Сьогодні Емоційне налаштування та мотивація навчально-пізнавальної діяльності учнів. Життя – це найцінніше , що має людина. Як ранок розпочинає день, так дитинство розпочинає життя. Ми любимо життя за те, що можемо насолоджуватися красою природи, радіти зустрічам з друзями, що рідні і близькі дарують нам свою любов і турботу, що кожного дня ми взнаємо щось нове про світ, який нас оточує. А для того , щоб всі плани здійснювалися треба бути здоровими. Кожна людина має певне здоров´я і звички. Звички, що сприяють зміцненню здоров´я, називають корисними. Це вчасно лягати спати, загартовуватись, робити ранкову зарядку, дотримуватись правил особистої гігієни, дотримуватись режиму дня і т. д. Звички, що завдають здоров´ю шкоди, називають шкідливими. Наприклад, куріння, вживання спиртних напоїв, неохайність, багато і часто їсти, низько нахиляти голову коли читаєш  і т. д. Як ви думаєте, чи добре всюди розкидати книжки, іграшки?Звичайно погано. А чому?- Та тому, що потім на пошуки потрібної речі ви потра титі багато часу. А час потрібно цінувати! У кожної речі повинне бути своє місце! Класти речі на місце - корисна звичка!- До речі, звичка цінувати час, і своє, і своїх рідних і друзів, - чудова звичка. Недарма кажуть: «Точність - ввічливість королів». Значить, неважливо спізнюватися на зустріч з одним, на заняття в школу або в спортивну секцію.- Корисна звичка - дотримання правил особистої гігієни. Завжди бути чисто і охайно одягненим, акуратно причесаним - чудова звичка.- Але існують, на жаль, і шкідливі звички. -Які у вас є корисні звички?- Як, на вашу думку, потрібно піклуватися про своє здоров'я, як його берегти?Висновок. Кожна людина повинна берегти і зміцнювати своє здоров’я. Іграшку, книжку, одяг можна купити за гроші, а здоров'я не купиш. Саме тому з раннього дитинства треба дотримуватись здорового способу життя. Ми будемо говорити про здоровий спосіб життя, що корисно, а що шкідливо для здоров'я.

Номер слайду 8

06.05.2022 СьогодніВивчення нового матеріалу. Ми вже знаємо, що протягом еволюції людина постійно розвивалась так само, як і змінювався навколишній світ. Але для того, щоб кожна людина була здоровою, вона повинна сприяти підвищенню витрат. Необхідні умови — вчасне і раціональне харчування, чергування режиму сну та активності, праці та відпочинку.

Номер слайду 9

06.05.2022 СьогодніВивчення нового матеріалу. Також особливу роль у підвищенні адаптаційних можливостей організму відіграють фізичне тренування і загартовування. МАЛ. 1«Умови здорового існування людини»

Номер слайду 10

06.05.2022 СьогодніВивчення нового матеріалу. Регулярне заняття спортом (без зловживання фізичними навантаженнями) сприяє високому рівню витривалості. Рухова активність позитивно впливає на обмін речовин, активує системи організму (опорно-рухову, дихальну, кровоносну). Завдяки тренованості полегшується становлення пристосувальних реакцій організму до не звичних та не типових для людини умов.

Номер слайду 11

06.05.2022 СьогодніВивчення нового матеріалу. Ми також знаємо, що людина все своє життя змінювала навколишній світ, аби зробити його зручним для себе. Але не завжди кожна діяльність людини позитивно впливала на такі зміни. Так, із розвитком науково-технічного процесу (будівництва шахт та заводів) велика кількість отруйних речовин почали потрапляти у ґрунт, повітря та воду (мал.2).

Номер слайду 12

Сьогодні06.05.2022 Забруднення води

Номер слайду 13

29.04.2022 СьогодніВивчення нового матеріалу. Ми знаємо, що вода — це одна з найважливіших речовин у навколишньому світі. Людині вона потрібна для існування (як елемент харчування), а для великої кількості живих істот вона є середовище існування, так само, як і для нас є повітря

Номер слайду 14

06.05.2022 СьогодніВивчення нового матеріалу. Сьогодні існує велика кількість методів очищення води: як простих — фільтрування, відстоювання, кип’ятіння, так і складних (із використанням техніки та інших речовин): хлорування, озонування тощо.

Номер слайду 15

06.05.2022 СьогодніЗапам'ятай! Запиши!Аби кожна людина була здоровою, вона повинна сприяти підвищенню витривалості свого організму. Крім того, на здоров’я людини суттєвий вплив має якість води.

Номер слайду 16

Сьогодні29.04.2022 ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 17

08.04.2022 СьогодніПоміркуймо! Пригадаймо!Що таке здоров’я?

Номер слайду 18

06.05.2022 СьогодніЗапишіть!Здоров'я — стан живого організму, за якого всі органи здатні добре виконувати свої життєві функції. 

Номер слайду 19

06.05.2022 СьогодніПоміркуймо! Пригадаймо!Назвіть основні умови для покращення здоров’я?

Номер слайду 20

06.05.2022 СьогодніВивчення нового матеріалу. У спекотні дні більшість людей рятуються від палючого сонця на берегах водойм. Також до активного відпочинку на природі спонукає велика кількість святкових вихідних. Проте іноді такий відпочинок може стати причиною трагічних наслідків. Особливу небезпеку становлять ставки та озера, які зазвичай невизнані як офіційні місця відпочинку.

Номер слайду 21

06.05.2022 СьогодніПригадаймо, поміркуймо!На таких стихійних пляжах не обладнані рятувальні пости, а тому відпочивальники наражають себе і своїх рідних на небезпеку. Першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Навчитись плавати потрібно кожному. Людина, яка добре плаває, почуває себе у воді спокійно, упевнено, у випадку необхідності може надати допомогу товаришеві чи товаришці, які потрапили в біду.

Номер слайду 22

29.04.2022 СьогодніВивчення нового матеріалу. Навіть той / та, хто добре плаває, повинні постійно бути обережними, дисциплінованими й суворо дотримуватися правил поведінки на воді. Знання та виконання правил поведінки на воді є запорукою безпеки життя, а також отримання задоволення від відпочинку. Необхідно звернути особливу увагу на правила безпечної поведінки на воді.

Номер слайду 23

06.05.2022 СьогодніВивчення нового матеріалу. По-перше, діти повинні купатися обов’язково під наглядом дорослих. По-друге, учитися плавати потрібно під фаховим керівництвом. По-третє, не можна купатися чи пірнати в незнайомих місцях і запливати за обмежувальні знаки. По-четверте, не варто гратися на воді в такі ігри, які можуть завдати шкоди. Не забувайте, що вода може нести небезпеку.

Номер слайду 24

Сьогодні 06.05.2022

Номер слайду 25

06.05.2022 СьогодніВивчення нового матеріалу. Тепер поговорімо про особисту гігієну. Ведення правил, які допомагають підтримувати здоров’я, а також оберігають людину від хвороб, передчасної старості та смерті, називають особистою гігієною. Це правила про те, як поводитися зі своєю шкірою, зубами, статевими органами, із тими предметами, які оточують нас у побуті.

Номер слайду 26

06.05.2022 СьогодніВивчення нового матеріалу. Особиста гігієна — це про правильне харчування, розпорядок дня, психічний стан.

Номер слайду 27

29.04.2022 СьогодніВивчення нового матеріалу. Якщо ви їсте здорову їжу, займаєтеся спортом і навіть обливаєтеся зранку холодною водою, то все це, безперечно, покращує загальний стан вашого організму, підвищує імунітет, продовжує життя.

Номер слайду 28

29.04.2022 СьогодніВивчення нового матеріалу. Особиста гігієна — це невід’ємна складова загальнолюдської культури.

Номер слайду 29

06.05.2022 СьогодніЗапам'ятай! Запиши!Ведення правил, які допомагають підтримувати здоров’я, а також оберігають людину від хвороб, передчасної старості та смерті, називають особистою гігієною. Особиста гігієна — це невід’ємна складова загальнолюдської культури.

Номер слайду 30

06.05.2022 СьогодніПідсумок уроку!1. Які зовнішні чинники впливають на здоров’я людини? 2. Які методи очищення води ви знаєте? Чи використовуєте якісь у  своїх родинах? 3. Що таке особиста гігієна? 4. Які ви знаєте правила поведінки на воді?

Номер слайду 31

06.05.2022 СьогодніПояснення завдань домашньої роботи. Опрацювати параграф № 51,52,53 Виконати завдання: Напишіть есе на тему «Яку води ми п’ємо». Поміркуйте, що слід зробити, щоб вода стала чистішою.

Номер слайду 32

Рефлексія. Оберіть відповідну цеглинку лего.29.04.2022 Сьогодні

Номер слайду 33

Рефлексія. Створимо пірамідку нашого настрою.29.04.2022 Сьогодні

pptx
Додано
18 травня 2022
Переглядів
1360
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку