Урок"Приготування закусок".

Про матеріал
Рекомендовано для використання не уроках соціально-побутового орієнтування у 7-му класі. Для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.
Перегляд файлу

Розділ: Культура харчування (7 кл )

Тема уроку: приготування закусок.

 Мета уроку: формування і закріплення отриманих раніше знань, умінь, навичок приготування бутербродів і салатів; познайомити учнів з асортиментом закусок; формувати здатність до самостійного життя. Тип уроку: комбінований.

Завдання:

 - корекційно-освітні:

 - повторити і закріпити основні знання і вміння за темами, вивченими раніше «приготування бутербродів», «приготування салату», «сервіровка столу». - корекційно-розвиваючі:

 - розвивати вміння планувати свою роботу, використовувати отримані знання на практиці, раціонально використовувати час;

 - корекція і розвиток мовного, зорового, слухового, дотикового сприйняття;

 - розвиток творчих здібностей учнів при приготування та оформленні готових страв.

 - корекційно-виховні:

- дотримуватися правил техніки безпеки при приготуванні їжі;

 - виховувати мотивацію до навчання, вміння працювати в групі;

- виховувати акуратність в роботі,

Обладнення уроку: Збірник рецептур страв і кулінарних виробів; технологічні карти; посуд та інвентар для виконання практичної роботи; продукти: хліб, Ковбаса варена, напівкопчена, сир, масло вершкове, огірки свіжі та мариновані, помідор, маслини, зелень, кетчуп, картопля відварна, яйця варені; презентація.

Словникова робота: кулінарія-мистецтво приготування їжі; бутерброд - закуска, що представляє собою скибочку хліба або булки, на який покладені додаткові харчові продукти; салат – це холодна страва, що складається з одного або декількох видів овочів, а також в поєднанні з м'ясом, рибою, яйцями та іншими продуктами.

                                  Хід уроку.

  1. Організаційний момент :

 Привітання учнів. Перевірка готовності класу до уроку. Підготовка робочих місць.

  1. Актуалізація знань учнів

Питання вчителя: - Скажіть, який у нас зараз урок? (соціально-побутова орієнтування)

 - А в чому важливість цього предмета? ( щоб підготуватися до самостійного життя в суспільстві, освоювати уклад в повсякденному житті, вести домашнє господарство).

- А яку тему ми з вами проходимо? (харчування).

 - У будь-якому житті важливе місце займає кулінарія. До речі, а що таке кулінарія? (мистецтво приготування їжі).

 - Що ми можемо швидко приготувати, якщо несподівано прийшли гості? (легкі закуски).

 - Перерахуйте санітарно-гігієнічні вимоги, яких необхідно дотримуватися, приступаючи до готування.

III.Викладання  нового матеріалу.

 Презентація " приготування закусок» - Холодні закуски завжди були популярними. Вони не тільки різноманітні і смачні, але і корисні для здоров'я, адже в них багато вітамінів, білків, вуглеводів, мінеральних речовин. Ще одна важлива перевага: вони просто незамінні, якщо ви чекаєте гостей. Холодні страви і закуски це різноманітність салатів, апетитних бутербродів, закусок з риби, м'яса, маси з сиру, сиру, і фруктів. Вони приємні на смак, готуються швидко, без особливих зусиль. Вони підходять для будь-якого столу.

Сьогодні ми з вами готуватимемо такі холодні закуски, як бутерброди і салат.

-Повторимо, що таке бутерброд? Які бувають бутерброди? Які вимоги пред'являють до приготування бутербродів.

 - А так само повторимо, що таке салат? З яких продуктів готують салати? Чим корисні салати?

V. Физкультминутка Щодня ми вранці робимо зарядку (ходьба на місці). Дуже подобається нам робити по порядку: Весело крокувати (ходьба), Руки піднімати (руки вгору), Присідати і вставати (присідання

 4-6 разів), Стрибати і скакати. (10 стрибків).

V. Практична робота Діти,повторимо з вами правила безпеки при роботі з ножем.

- Перерахуйте правила організації практичної роботи :

1. Надінь робочу форму (фартух, косинку).

 2. Вимий руки з милом.

3. Приготуй робоче місце.

4. Після закінчення роботи прибери робоче місце.

- Сьогодні у нас конкурсний урок, тому ви готуватимете бутерброди з наявних продуктів самостійно, а групове завдання для вас буде приготування салату "Оливье". Для приготування салату використайте технологічну карту.

 VI. Підсумок уроку. Підбиття підсумку конкурсного уроку

 - Спасибі всім за урок! Сьогодні ви показали себе чудовими господарями, і підтвердження тому - це приготовані вами апетитні бутерброди і салат.

VII. Домашнє завдання.

 - На канікулах або у вихідні дні приготуйте своїм батькам легкі закуски.

docx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
753
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку