Урок "Про що може іти мова в казці? В.Сухомлинський «Хлопчик і Дзвіночок Конвалії». Читання в Особах."

Про матеріал
Народився Василь Олександрович Сухомлинський 28 вересня 1918 р. в селі Василівка Онуфріївського району Кіровоградської області (за тогочасним адміністративно-територіальним поділом — Василівська волость Олександрійського повіту Херсонської губернії) у незаможній селянській родині. Батько його, Олександр Омелянович, працював по найму як тесляр і столяр у поміщицьких економіях та заможних селянських господарствах. Брав участь у керівництві кооперацією та місцевим колгоспом, виступав у пресі як сількор, завідував колгоспною хатою-лабораторією, керував трудовим навчанням учнів (з деревообробної справи) у семирічній школі. Мати майбутнього славетного педагога працювала в колгоспі. Разом з чоловіком вона виховала, крім Василя, ще трьох дітей — Івана, Сергія та Меланію. Усі вони стали вчителями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Про що може іти мова в казці?В. Сухомлинський «Хлопчик і Дзвіночок Конвалії». Читання в Особах.

Номер слайду 2

9 квітня. Дистанційна робота

Номер слайду 3

Організація учнів. ПАМ’ЯТКА « 7 Я»Епіграфом уроку будуть слова:«Ніколи не говори: «Я-неук»,А завжди кажи: « Я-зірка». Але кожен з вас повинен пам’ятати: Я-учень. Я-хочу знати. Я-думаю. Я-вмію. Я-знаю. Я-особистість творча. Я-зірка. Робота над чистомовкою«Бабусині пиріжки»Ко – ко – ко – молоко. Но – но – но – борошно. Ки – ки – ки – ягідки. Ця – ця – ця – замісила бабця. То – то – то – тісто. Ам – ам – ам – спекла нам. Ки – ки – ки – пиріжки.

Номер слайду 4

Пригадай. Які твори Василя Сухомлинського ви вже читали?Про що вони?(відповісти письмово)Василь Сухомлинський. Народився Василь Олександрович Сухомлинський 28 вересня 1918 р. в селі Василівка Онуфріївського району Кіровоградської області (за тогочасним адміністративно-територіальним поділом — Василівська волость Олександрійського повіту Херсонської губернії) у незаможній селянській родині. Батько його, Олександр Омелянович, працював по найму як тесляр і столяр у поміщицьких економіях та заможних селянських господарствах. Брав участь у керівництві кооперацією та місцевим колгоспом, виступав у пресі як сількор, завідував колгоспною хатою-лабораторією, керував трудовим навчанням учнів (з деревообробної справи) у семирічній школі. Мати майбутнього славетного педагога працювала в колгоспі. Разом з чоловіком вона виховала, крім Василя, ще трьох дітей — Івана, Сергія та Меланію. Усі вони стали вчителями.

Номер слайду 5

Про що може йти мова в казці «Хлопчик і дзвіночок конвалії»?Чи допоміг вам малюнок передбачити зміст казки?

Номер слайду 6

Прослухайте казку.

Номер слайду 7

Прочитайте казку.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Гімнастика для очей

Номер слайду 10

Дай відповіді на питання чи завдання С.117-118 (письмово та відправ відповіді мені.)Домашні завдання

pptx
Додано
2 квітня 2020
Переглядів
1812
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку