Урок розвитку мовлення "Моя Україна"

Про матеріал
Розвивати зв’язне мовлення учнів, мислення, спостережливість; удосконалювати вміння висловлювати свої почуття і захоплення, передавати їх у письмовій формі, розширювати знання учнів про Україну; прищеплювати любов до рідного слова, народної мудрості, до краси і гармонії навколишнього світу, до рідного краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Добрий день, малята – Хлопчики й дівчата!З давніх пір й пониніКажуть у нас в Україні: Здоровенькі були!

Номер слайду 3

Я тримаю у руціКольорові олівці. Хочу я намалювати. Кримські гори і Карпати. Степ і пагорби Дніпрові,

Номер слайду 4

І озера, і діброви,І веселку, і калину,Чорне море і Дунай –Все це наша Україна,Наш чудовий рідний край!

Номер слайду 5

Україна єдина. Яка Україна?

Номер слайду 6

Природні багатства. Видатні людивишиванка. Харків народ. Країна, державасимволи. Мальовнича природамоватрадиціїтанціпісніДніпро Київ Україна Герб Гімн Прапор Тарас Шевченко Леся Українка Богдан Хмельницький Іван Франко

Номер слайду 7

Україна … край. Україна єдина

Номер слайду 8

Гра «Покажіть на карті»

Номер слайду 9

Україна єдинаІсторична довідкаhttps://youtu.be/P7 Tn. B2679c. E

Номер слайду 10

Що ви знаєте про Україну1. Україна – це незалежна держава. Вона має свою Конституцію2. Наша Вітчизна має свої державні символи: герб, прапор і гімн.3. Найбільші свята нашої Батьківщини:• День Незалежності – 24 серпня,• День Конституції – 28 червня.4. Має свою столицю – місто Київ.5. Має свою державну мову – українську.

Номер слайду 11

Україна єдина. Ми дуже любим весь наш край, І любим Україну, Її лани, зелений гай, В саду — рясну калину. Там соловейко навесніСпіває між гілками: Та й ми співаємо пісні -Змагається він з нами!

Номер слайду 12

Дзвін шабель, пісні, походи,Воля соколина,Тихі зорі, ясні води —Моя Україна. Синь гаїв, поля, світання,Пісня солов'їна,Ніжний шепіт і зітхання —Моя Україна.І в очах твоїх, кохана,Міниться і лине. Сонцем щастя осіянна. Моя Україна.

Номер слайду 13

Редагування віршів про Україну. Робота в групах. Кожна група має вірш. Його треба прочитати, відредагувати і сказати, з яким образом порівнюється Україна._____________ - редагування------------------ - порівняння.

Номер слайду 14

Україна єдина. Гра “Відгай назву міста”ЇИКВКиїв. ЬВЛІВЛьвів. АРХІВКХарків

Номер слайду 15

Багато всяких сіл на світі. Але мені миліш за все,Моя Григорівка сонце сяйне,Таке прекрасне, молоде. У цім селі я народилась,У нім живуть батьки мої.І де не глянь – дерева, квіти,І так співають солов’ї. Я в нім живу вже 8 років.І мабуть, ще століття проживу. Та і тоді життя проживши,Любов до нього збережу.

Номер слайду 16

Бо нам найрiднiша Вітчизна i мати. То як же нам, дітям, її не … !кохати. Україна єдина

Номер слайду 17

Фізкультхвилинка. Гопа-гопа гопачата,Ми маленькі козачата. Будем весело стрибати,Танцювати, присідати. Щоб нам краще розім’ятись –Треба на носочки стати. А тепер, мов ті м’ячі,Пострибаєм від землі.. Годі нам відпочивати,До роботи час сідати.

Номер слайду 18

. Робота над текстом «Україна»Розташуйте абзаци у відповідному порядку. Україна – наша Батьківщина. Це чудовий край. Пам’ятайте: це рідна земля, і ми повинні її зберегти. Щедрі врожаї вирощують на її ланах – жита і пшениці, льону і цукрових буряків. Любо вітають нас золотими шапками стрункі соняшники та зелень пишної кукурудзи. Сивий Дніпро і древній, але вічно молодий, Київ на його берегах – то також моя Україна.

Номер слайду 19

Робота над твором. Переходимо до написання твору.- Будуйте правильно свої речення.- Пам’ятайте про орфограми. У кого на парті - списуйте з дошки основну частину.- У кого на парті - на картках записана основа речення, ви повинні її поширити за допомогою прикметників і дієслів.- У кого нічого нема – ви пишете твір за допомогою плану й опорних слів.

Номер слайду 20

{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}ВУЛГІМНСАЧРобота в групах{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}ПЕКОПРАПОР{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}АГЕРБРОСУМ{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}ЯНТЄДИНАИТ{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}ЖУКРАЇНАЗИУкраїна єдина

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Україна єдина

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
25 лютого
Переглядів
108
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку