Урок розвитку зв'язного мовлення

Про матеріал
Урок розвитку зв'язного мовлення. 4 клас. Складання письмового висловлювання (розповіді)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Уроку розвитку зв'язного мовлення4 клас. Підготувала Бровченко Л. Д. Якушинецький ліцей

Номер слайду 2

Актуалізація опорних знань Стоїть вулик придорожній,Уночі завжди порожній,А удень шумить, гуде,Всяк школяр туди іде.

Номер слайду 3

Вправа «Мікрофон»Чи любите ви свою школу? Розкажіть про неї.

Номер слайду 4

Мотивація навчальної діяльності. Повідомлення теми, мети уроку. Сьогодні на уроці говоритимемо про школу. Ми складатимемо і записуватимемо висловлювання про ситуації, що трапляються у нас у класі.

Номер слайду 5

ШКОЛАВправа «Асоціативний кущ»

Номер слайду 6

Вправа «Мозковий штурм» Як ви гадаєте, школа — це ваш другий дім, чи це просто так кажуть? Доведіть свою думку. Чи потрібно дітям стежити за порядком і чистотою у школі, на подвір’ї, чи нехай цим займаються дорослі люди? Як ви вважаєте? Діти, дорога вам ваша школа чи ні? Чому ви її любите?Що б ви хотіли змінити у школі? Які нові традиції ви бажаєте впровадити у нашій школі?

Номер слайду 7

Вибір теми Підготовка до свята. Прибирання класної кімнати. Захворів товариш. Чергові запізнилися.

Номер слайду 8

Записування висловлювання{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Підготовка до свята. Виготовляли, майстрували, клеїли, прикрашали, новорічна ялинка, концертні номери, запросили батьків. Прибирання класної кімнати. Вирішили прибрати, ретельна підготовка, ганчірки, мийні засоби, серветки, закипіла робота, вікна, витирали меблі, підвіконня, розставили, працювали на совість. Захворів товариш. Принесли, подякував, захворів, весь час лежав, розв’язували задачі, писали диктанти, читали книжки. Черговізапізнилися. Завірюха, намело кучугури, запізнилися, занепокоїлися, допомогли, чергували, прибирали, встигли

Номер слайду 9

Написання твору  зачин основна частина кінцівка

Номер слайду 10

ДРУЖНА РОБОТА  Наш клас дуже дружний. Учора ми вирішили прибрати свою класну кімнату. Почалася ретельна підготовка. Однокласники принесли відра, ганчірки, миючі засоби.  Закипіла робота. Група учнів мила вікна. Інші витирали меблі, двері, підвіконня. Дівчатка помили квіти. Оленка і Наталка розставили книги на полиці. Кожен старався працювати на совість, щоб клас став чистим і красивим.  І ось роботу завершено. Наша класна кімната стала святковою і затишною. Вікна сяяли і переливалися на сонці. Приємно буде навчатися в чистому класі. 

Номер слайду 11

Творче завдання. Подумай і напиши твір на одну із тем про ситуацію в класі чи школі

Номер слайду 12

Підсумок уроку. Що вам сподобалося сьогодні на уроці?  Які труднощі виникли під час написання творчих робіт?  Як удалося їх подолати?

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Додано
23 квітня 2021
Переглядів
562
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку