Урок розвитку зв'язного мовлення 3 клас

Про матеріал
Урок розвитку зв'язного мовлення для учнів 3 класу ТВІР- РОЗПОВІДЬ ЗА ТЕМОЮ «ЯСКРАВІ ВРАЖЕННЯ ВІД ЛІТНІХ КАНІКУЛ»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УРОК РОЗВИТКУ ЗВ'ЯЗНОГО МОВЛЕННЯ. ТВІР- РОЗПОВІДЬ ЗА ТЕМОЮ «ЯСКРАВІ ВРАЖЕННЯ ВІД ЛІТНІХ КАНІКУЛ»

Номер слайду 2

— Сьогодні ми розпочнемо роботу словами великого Кобзаря. Ну що б, здавалося, слова?Слова та голос... більш нічого. А серце б’ється, ожива,Як їх почує...—     Замисліться над цими рядочками. Давайте сьогодні на уроці ми оживимо свої серця і душі красою рідного українського слова. Нехай наші серця затріпочуть від того, що ми самостійно можемо словом створити красу.

Номер слайду 3

—     Уважно подивіться і спробуйте розкодувати тему твору, який ми напишемо згодом. ЯСКРАВІВРАЖЕННЯВІДЛІТНІХКАНІКУЛ—     Як ви вважаєте, про які саме «яскраві враження» йдеться у нашій темі?

Номер слайду 4

Каліграфічна хвилинка.. Яскраві враження від літніх канікул.

Номер слайду 5

Перший рядок неримованого вірша – всього одне слово, його тема, що позначається іменником. Другий – складається з двох слів-прикметників або прислівників, що розкривають зміст теми, описуючи її. Третій рядок утворюється трьома дієсловами або дієприслівниками, що описують дію, яка має безпосереднє відношення до теми сенкану. Четвертий рядок – фраза, за допомогою якої творець висловлює своє ставлення до теми, при цьому це може бути як речення, складене учнем, або ж використання прислів'я, крилатого виразу та інше. П'ятий рядок – утворюється всього одним словом, яке є певним підсумком. Найчастіше це просто синонім до теми вірша.

Номер слайду 6

Сенкан1. Канікули .2. Цікаві, веселі .3. Хочу, чекаю, проведу .4. Я проведу канікули цікаво .5. Розваги .

Номер слайду 7

Доримуй вірш, добираючи із довідки потрібні слова. Канікули, канікули — чудова це... ______.«Канікули, канікули» — гукала... __________. Та сплило тепле... ________,Настав осінній... _____,Ми радо поспішаємо У наш веселий... _____. Довідничок: урок, школа, клас, літо, парта, дітвора, дзвінок, пора, річка, літечко, ставок, час.

Номер слайду 8

З’ЄДНАЙ ЧАСТИНИ ПРИСЛІВ’Я Влітку з потом, Липень У серпні хліборобові три роботи — косити, орати й сіяти.а взимку з повним ротом.— вершина літа. Гра «Розумова розминка»

Номер слайду 9

—     Завдяки спілкуванню ви пригадали тепле літечко, веселі канікули і, мабуть, в кожного із вас на згадку в пам’яті залишаться якісь найкращі враження від цієї чудової пори.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

—      Щоб написати гарний твір, потрібно навчитися влучно добирати слова. Складімо словничок. Мальовниче село — садок, роса, город, господарство, ліс, гриби, фрукти, овочі, річка, ставок, сіно, рибалка, соловейко, художні твори... Морський прибій — шум моря, хвилі, чайки, пісок, мушлі, сонечко, морозиво, аквапарк,екскурсія. Табір відпочинку — веселі ігри, змагання, перемога, нагороди, екскурсії, парк, каруселі, вожаті, друзі.—     Ці та інші слова допоможуть вам написати твір.

Номер слайду 12

ПАМ’ЯТКА1. Кожну частину тексту писати з абзацу.2. Речення будувати невеликі.3. Давати повні відповіді на запитання.4. Послідовно викладати свої думки.5. Стежити за мовленням.6. Уникати повторів слів.7. Під час написання складних слів користуватися орфографічним словником.

Номер слайду 13

   План1. Початок канікул.2. Від’їзд на відпочинок.3. Найяскравіші краплини канікул.4. Мої сподівання.6. Усне складання твору7. Орфографічна підготовка. Слова з орфограмами: влітку, велосипед, увечері, криниця, додому, аквапарк, змагання.

Номер слайду 14

Отже, беріться до найвідповідальнішої і найцікавішої роботи — написання творів-розповідей на тему «Яскраві враження від літніх канікул».

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
15 вересня 2023
Переглядів
500
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку