Урок розвитку зв*язного мовлення. Складання твору-опису за аналогією до даного. «Берізка».

Про матеріал
Презентація підготовлена для учнів 4 класу (у мене була дистанційна форма навчання). Доречно підійшла та була цікавою для дітей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок розвитку зв´язного мовлення. Складання твору-опису за аналогією до даного. «Берізка».

Номер слайду 2

Загадка. У вінку зеленолистім У червоному намисті. Видивляється у воду На свою хорошу вроду.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Калина Калина - невисокий, але пишний кущ. Вона росте на вологих місцях, у лісі, в лузі, садять калину і біля хати. Весною вона зацвітає запашним білим цвітом. Кожна квіточка, ніби дівчина в білій хустині. Восени важкі грона калини червоніють, ягоди наливаються цілющим соком. Взимку кущ калини особливо гарний. Кругом біліє сніг, а червонясті кетяги палахкотять, мов ліхтарики. Калину люблять здавна і шанують люди за її красу і лікувальні властивості.

Номер слайду 5

Яка це рослина?Де вона любить рости?Яка калина весною?Яка вона восени і взимку?За що люди люблять і шанують калину?

Номер слайду 6

Стрімко вибігли на гору Дві подружки білокорі. Дощик їм полоще кіски Звуть подружок цих ...

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

План: Яка це рослина? Де вона любить рости? Яка рослина весною? Яка вона влітку, восени, взимку? За що люди люблять і шанують берізку?

Номер слайду 10

Берізка, струнка, тендітна, білокора, тоненькі гнучкі віти, клейкі листочки, усміхається, кіски, розпустила, сережки, кучеряві зелені шати, ніби палаюча свічка, виблискує сріблом, наче снігуронька, милувати очі.

Номер слайду 11

Берізка. Під моїм вікном росте струнка тендітна берізка. Вона гарна в різні пори року. Весною на її тоненьких гнучкихвітах з'являються ніжні клейкі листочки, а потім сережки. Влітку вона одягає густі кучеряві зелені шати. Осінь дарує берізці золотисте вбрання. Вона стоїть, ніби палаюча свічка на фоні блакитного неба. А взимку берізка виблискує сріблом, наче снігуронька. Я буду берегти берізку, щоб вона милувала око кожній людині.

pptx
Додано
15 квітня 2020
Переглядів
1564
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку