Урок розвитку зв'язного мовлення у 6 класі. Контрольний твір з теми "Пригоди і фантастика"

Про матеріал
Презентація містить допоміжні матеріали для написання твору - роздуму з теми "Пригоди та фантастика". Учням пропонується слайд з графічною інформацією про особливості написання твору - роздуму. Також надаються три теми твору на вибір: "Що значить бути дорослим?" (за романом Ж.Верна "П'ятнадцятирічний капітан"), "Роль Різдва в житті героїв прочитаних творів та у вашому житті" (за повістями М.Гоголя "Ніч перед Різдвом" та Ч. Діккенса "Різдвяна пісня в прозі"), "Що в житті людини найцінніше?" (за повістю Ч. Діккенса "Різдвяна пісня в прозі"). До кожної теми пропонуються слайди з графічною систематизованою інформацією для повторення змісту творів та характеристики персонажів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Контрольний твір з теми “Пригоди і фантастика”Підготувала вчитель зарубіжної літератури Криворізької гімназії №50 Губар Алла Анатоліївна

Номер слайду 2

Мета та завдання уроку: Учні знають:зміст прочитаних творів з теми “Пригоди і фантастика”;вимоги до написання твору – роздуму;специфіку жанрів “пригодницька література”, “фантастика”. Учні вміють:давати характеристику головним героям прочитаних творів;порівнювати персонажів творів, знаходити спільне та відмінне;висловлювати власну думку на поставлене проблемне запитання;будувати своє висловлювання у формі міркування;моделювати ситуації у власному житті та давати їм оцінку

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Що значить бути дорослим?Коли людину можна назвати дорослою?Дік Сенд – головний герой роману Ж. Верна “П’ятнадцятирічний капітан”А) складне дитинство;Б) прагнення досягнути мрії;В) відповідальність за інших;Г) сила волі та духу.3. Моє ставлення до героя.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Роль Різдва в житті героїв з прочитаних творів та у вашому життіРіздво – свято добра і чуда у всьому світі. Як змінило Різдво героя повісті Ч. Діккенса “Різдвяна пісня в прозі”. Як Різдво зробило щасливим Вакулу та Оксану, героїв повісті М. Гоголя “Ніч перед Різдвом”. Мої очікування від прийдешнього Різдва.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Що в житті людини найцінніше?Найважливіші життєві цінності у вашому житті. Скрудж до зустрічі з духами: А) уміння заробляти гроші;Б) самотність;В) презирство до бідних;Г) відсутність радості від життя.3. Зміни в характері Скруджа після зустрічі з духами.4. Мої відчуття від прочитаного твору.

Номер слайду 11

Домашнє завдання: Напишіть твір – роздум (міркування) на одну із запропонованих тем:1. Що значить бути дорослим?2. Роль Різдва в житті героїв з прочитаних творів та у вашому житті.3. Що в житті людини найцінніше?

Номер слайду 12

Використані матеріали до уроку:https://naurok.com.ua/prezentaciya-obraz-dika-senda-v-romani-p-yatnadcyatirichniy-kapitan-zh-verna-308924.html http://svitschool.at.ua/ZAVDANNIA/2_nich_pered_rizdvom.pdf https://naurok.com.ua/prezentaciya-do-uroku-znachennya-obrazu-rizdva-u-tvori-ch-dikkensa-rizdvyana-pisnya-v-prozi-elementi-folkloru-kazki-pisni-206998.html https://svitppt.com.ua/zarubizhna-literatura/pererodzhennya-skrudzha.htmlhttps://www.youtube.com/watch?v=JWzm. Rj. BNzn. M

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Момот Ірина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 березня 2023
Переглядів
1495
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку