Урок "Технологія виконування чоловічої стрижки "Ірокез""

Про матеріал
. Стрижка "ірокез" досить різноманітна. Має як загальнодоступні, досить прийнятні на вид варіанти, так і дуже яскраві неординарні втілення, на які не кожен в силах зважитися. У конспекті уроку є пояснення різних варіантів стрижки "Ірокез", а також технологія виконання стрижки.
Перегляд файлу

«ПЕРУКАРСЬКА СПРАВА»   Викладач: Буцька О. В.

Гр. № 307          

Урок № 20    

 

ТЕМА: Технологія виконання сучасної чоловічої стрижки «Ірокез»

Ірокез - стрижка сміливих неординарних чоловіків

Чоловіча стрижка ірокез наповнена відвагою і бунтарським духом, може мати досить войовничий вигляд і в жодному разі не залишить носія свого без уваги оточуючих. На сьогоднішній день ірокез вже не є дивиною для суспільства, а окремі його варіанти навіть придбали досить широку популярність.

 

Характеризується дана стрижка короткими скронями, можливо під 0 і залишеної рівною смужкою волосся, що пролягає від чола до потилиці. Довжина волосся смужки може колибатися від 3-4 см до всіх , останнє більш характерно особам, що відносить себе до неформальних угруповань.  

 

Варіанти стрижки ірокез

Стрижка ірокез досить різноманітна. Має як загальнодоступні, досить прийнятні на вид варіанти, так і дуже яскраві неординарні втілення, на які не кожен в силах зважитися.

 

Ірокез на коротке волосся

Ірокез на коротке волоссяІрокез на коротке волосся найпоширеніший варіант. Таку стрижку може дозволити собі практично кожен бажаючий хлопець або чоловік, якщо звичайно у нього немає строгого дрес коду на роботі.

У короткому класичному ірокезі боки коротко тушуються або ж абсолютно прибираються, а волосся залишеної смужки повинні мати довжину в 3-4 см. Така зачіска досить невибаглива, але все ж вимагає уваги і легкої недбалої укладання. Після миття волосся рекомендується направити вгору за допомогою рук, гребінці і засобів для укладання і висушити феном, тим самим зафіксувавши ефект.

 

Ірокез з довгим чубчиком

Ірокез з довгою чубчиком більш смілива викликає стрижка характерна неформалам і неординарним особистостям з досить творчим поглядом на життя.

У такому варіанті стрижки довжина локонів в тім'яної області і області чубчика залишається досить пристойною, а при укладанні піднімається, утворюючи великий гребінь або шипи, як у статуї свободи. Часто таку стрижку доповнюють яскравими забарвленнями або мелірування

Креативне доповнення стрижки ірокез

 

Креативне доповнення стрижки

Візерунки, поголені на скронях - відмінне яскраве, сучасне, а головне оригінальне доповнення стрижки. Таке рішення шикарно поєднується з ірокезом, додає зачісці особливі настрій і характер. До того ж міняти візерунки можна досить часто, в міру відростання волосся. Це відмінний спосіб постійно вносити різноманітність в свій образ.

 

Технологія виконання

  •      Виділяємо зони підковоподібним проділом;
  •      Тушуємо скроневу частину за допомогою машинки поступово переходячи до потиличної і на іншу сторону;
  •      Робимо окантовку, спочатку скроневої, а потім тім'яної частини;
  •      У зоні чубчика стрижемо горизонтальними проділами, створюючи необхідну форму;
  •      У фронтальній зоні по центральному проділу вистригаємо контрольну лінію стрижки;
  •      Скроневі частини із заданою контрольної з'єднуємо вертикальними проділами;
  •      Для кращого підтримки обсягу виконуємо прикореневу філіровку небезпечною бритвою у фронтальній зоні;
  •      Під кінець робимо філіровку кінчиків ножицями по всій площі;
  •      Завершуємо стрижку окантовкою потилиці і укладанням.

Д/З Записати тему, різновиди та технологію стрижки.

docx
Додано
20 вересня 2021
Переглядів
710
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку