Традиційні і сучасні системи харчування.
Мета: ознайомити учнів з правилами вибору харчових продуктів; дати поняття про безпеку харчування, традиційні та сучасні системи харчування.
Хід уроку.
І. Організаційна частина.
ІІ. Актуалізація опорних знань.
ІІІ. Вивчення нового матеріалу.
4. Традиційні та сучасні системи харчування.
У деяких спільнотах склалися певні традиції харчування, які мають ті чи інші обмеження. У таблиці наведені типові варіанти заборон або обмежень на різні продукти.
|
||||||
М'ясо птиці |
|
|
||||
Риба (яка має луску) |
|
|
||||
Морепродукти (окрім риби) |
|
|
|
|||
|
|
|||||
|
|
|
|
|||
|
За матеріалами сайту: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%96%D1%94%D1%82%D0%B0
Пояснення матеріалу з використанням презентації
V. Рефлексія.
1 Які традиційні страви характерні для українців?
VІ. Підсумок уроку. Домашнє завдання.
Опрацювати параграф стор