Урок української мови 2 клас

Про матеріал
Презентація до уроку української мови за темою "Написання з великої букви назв міст і сіл."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Привіт, діти. Наша батьківщина – україна. Я пропоную вам невеличку подорож по нашій прекрасній землі. Ми побуваємо у місті київ. Побачимо цікаві музеї, які знаходяться у місті львів. Дізнаємось, хто прославив село богданівка. Завітаємо до села моринці, де народився Т. Г. Шевченко. Ще відвідаємо де-кілька сіл і міст і повернемось у наше рідне місто бердянськ.

Номер слайду 3

Привіт, діти. Наша Батьківщина – Україна. Я пропоную вам невеличку подорож по нашій прекрасній землі. Ми побуваємо у місті київ. Побачимо цікаві музеї, які знаходяться у місті львів. Дізнаємось, хто прославив село богданівка. Завітаємо до села моринці, де народився Т. Г. Шевченко. Ще відвідаємо де-кілька сіл та міст і повернемось у наше рідне місто бердянськ.

Номер слайду 4

Батьківщина (яка?)

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Батьківщинабатьківщина

Номер слайду 7

Словничок Батьківщина – держава, Україна стосовно людей, які є її громадянами батьківщина – рідний край, місце, де людина народилася

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Бердянськ — грязьовий і кліматичний курорт.

Номер слайду 10

02.12.2020 Сьогодні Брати Кий, Щек, Хорив і сестра їх Либідь збудували на березі Дніпра місто. І назвали його начесть старшого брата Київ.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

02.12.2020 Сьогодні Місто Львів збудував князь Данило Галицький. Назву йому дав на честьсвого старшогосина Лева.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

В одному селі жив відомий на всю округу коваль. Завдяки славному майстрові це селодістало назву. Ковалівка.

Номер слайду 15

02.12.2020 СьогодніПроведи дослідження. Підручник. Сторінка66 З якої букви написані виділені слова?Що вони називають?Який висновок можна зробити? Київ, Львів, Ковалівка.

Номер слайду 16

02.12.2020 Сьогодні Перевір себе за правилом. Зошит. Сторінка66 Пам'ятка. Назви міст і сіл пишемо з ……………… букви. великої

Номер слайду 17

Привіт, діти. Наша Батьківщина – Україна. Я пропоную вам невеличку подорож по нашій прекрасній землі. Ми побуваємо у місті київ. Побачимо цікаві музеї, які знаходяться у місті львів. Дізнаємось, хто прославив село богданівка. Завітаємо до села моринці, де народився Т. Г. Шевченко. Ще відвідаємо де-кілька сіл та міст і повернемось у наше рідне місто бердянськ.

Номер слайду 18

Привіт, діти. Наша Батьківщина – Україна. Я пропоную вам невеличку подорож по нашій прекрасній землі. Ми побуваємо у місті Київ. Побачимо цікаві музеї, які знаходяться у місті львів. Дізнаємось, хто прославив село богданівка. Завітаємо до села моринці, де народився Т. Г. Шевченко. Ще відвідаємо де-кілька сіл та міст і повернемось у наше рідне місто бердянськ.

Номер слайду 19

Привіт, діти. Наша Батьківщина – Україна. Я пропоную вам невеличку подорож по нашій прекрасній землі. Ми побуваємо у місті Київ. Побачимо цікаві музеї, які знаходяться у місті Львів. Дізнаємось, хто прославив село богданівка. Завітаємо до села моринці, де народився Т. Г. Шевченко. Ще відвідаємо де-кілька сіл та міст і повернемось у наше рідне місто бердянськ.

Номер слайду 20

Привіт, діти. Наша Батьківщина – Україна. Я пропоную вам невеличку подорож по нашій прекрасній землі. Ми побуваємо у місті Київ. Побачимо цікаві музеї, які знаходяться у місті Львів. Дізнаємось, хто прославив село Богданівка. Завітаємо до села моринці, де народився Т. Г. Шевченко. Ще відвідаємо де-кілька сіл та міст і повернемось у наше рідне місто бердянськ.

Номер слайду 21

Привіт, діти. Наша Батьківщина – Україна. Я пропоную вам невеличку подорож по нашій прекрасній землі. Ми побуваємо у місті Київ. Побачимо цікаві музеї, які знаходяться у місті Львів. Дізнаємось, хто прославив село Богданівка. Завітаємо до села Моринці, де народився Т. Г. Шевченко. Ще відвідаємо де-кілька сіл та міст і повернемось у наше рідне місто бердянськ.

Номер слайду 22

Привіт, діти. Наша Батьківщина – Україна. Я пропоную вам невеличку подорож по нашій прекрасній землі. Ми побуваємо у місті Київ. Побачимо цікаві музеї, які знаходяться у місті Львів. Дізнаємось, хто прославив село Богданівка. Завітаємо до села Моринці, де народився Т. Г. Шевченко. Ще відвідаємо де-кілька сіл та міст і повернемось у наше рідне місто Бердянськ.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Гра «Я знаю такі назви міст України…» Записати назви міст. Записати назви міст (в словах 3 склади).

Номер слайду 25

Ужгород, Тернопіль, Чернівці, Вінниця, Одеса, Черкаси, Чернігів, Полтава.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Шевченко

Номер слайду 29

Шевченка, Шевченки, Шевченківка, Шевченківське, Шевченко, Шевченкове, Шевченків Гай.

Номер слайду 30

02.12.2020 СьогодніНазви міст і сіл стають відомими, якщо в них народжуються чи живуть знамениті люди.

Номер слайду 31

02.12.2020 Сьогодні Про (С,с)ело (К,к)олодяжне ми знаємо тому, що в ньому жила Леся Українка.

Номер слайду 32

02.12.2020 Сьогодні

Номер слайду 33

02.12.2020 Сьогодні3. Родзинка знайшла текст про відомі села. Прочитай його. Вибери з дужок потрібну букву. Підручник. Сторінка66 Завдяки Тарасові Шевченку стало відомим (С,с)ело(М,м)оринці.

Номер слайду 34

02.12.2020 Сьогодні

Номер слайду 35

02.12.2020 Сьогодні3. Родзинка знайшла текст про відомі села. Прочитай його. Вибери з дужок потрібну букву. Підручник. Сторінка66 А (С,с)ело (Б,б)огданівка прославила художниця Катерина Білокур.

Номер слайду 36

02.12.2020 Сьогодні

Номер слайду 37

Номер слайду 38

1 гр. Описати яблука за розміром, формою і кольором.2 гр. Описати яблука за смаком і запахом. 3 гр. На що схожі яблука? 4 гр. Що яблука роблять?5 гр. Назвати кольори саду.

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Милуючись картиною, я бачу …., відчуваю … .

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Опішня

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Я все зрозумів(зрозуміла) і можу пояснити другові! Це було просто! Я хотів(хотіла) б все виконати, але мені не вдалося. Я всі завдіння виконав (виконала), хоча були помилки

pptx
Додано
17 лютого 2021
Переглядів
765
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку