Урок української мови 3 клас "Члени речення Головні та другорядні члени речення Тарас Шевченко" Зоре моя вечірняя" презентація"

Про матеріал
Українська мова 3 клас НУШ за програмою Р.Б. Шияна підручник М.Чабайовська презентація "Члени речення Головні та другорядні члени речення Тарас Шевченко "Зоре моя вечірняя"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок української мови 3 клас. Тема. Члени речення. Головні та другорядні члени речення. Тарас Шевченко «Зоре моя вечірняя»

Номер слайду 2

Н.в. Н.в. Н.в. Н.в. Н.в. Ор.в. Ор.в. Перевірка домашнього завдання………………

Номер слайду 3

Асоціативний кущ. Тарас Григорович Шевченко1814 - 1861«Садок вишневий коло хати…»Художник. Поет, письменниквірші«Катерина»Українаталант. Кобзар

Номер слайду 4

Робота над віршем «Зоре моя вечірняя»Головна думка:! Батьківщина – це одна з найголовніших речей в житті людини. На рідній землі ти почуваєшся найкраще. Рідна земля – мати, чужа – мачуха.

Номер слайду 5

Руханка

Номер слайду 6

Повторення вивченого. Що таке підмет?Що таке присудок?Що є граматичною основою речення?Які члени речення називаються другорядними?Зразкова відповідь. Сьогодні: Сьогодні на уроці ми поглиблюватимемо наші знання про речення. Будемо вчитися поширювати речення другорядними членами, закріплювати вміння визначати граматичну основу речення.

Номер слайду 7

29 квітня Класна робота. Зз зо ор ря зоря …ім.д.ім.прийм.зірка… .зоря зійшла Вечірня у небіприкм.

Номер слайду 8

Вправа 3 С. 112заспівалиІвасьпіснюдітям.квітку.ручкоюу зошиті. Діти ходилиу ліс. Попрацюй самостійно

Номер слайду 9

нрет. Ре че н ня. Розгадай!

Номер слайду 10

Що ми знаємо про речення наразіРечення за метою висловлювання та інтонацією. Звертання. Головні і другорядні члени речення. Уміти визначати, яке речення за метою висловлювання та інтонацією,перебудовувати речення. Уміти знаходити звертання у реченні, правильно його виділяти;перебудовувати речення так, щоб у них було звертання зі словами ввічливості. Уміти визначати головні і другоряднічлени речення, поширювати речення другорядними членами, будувати речення за заданими схемами.

Номер слайду 11

Попрацюй самостійно. Читати, відповідати на запитання с. 111-112

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
2 грудня 2023
Переглядів
329
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку