УРОК
Тема: Узагальнення з теми «Фізична складова здоров’я»
Мета: систематизувати, узагальнити та закріпити знання учнів з даної теми, визначити якість засвоєння знань, перевірити вміння систематизувати матеріал, застосовувати набуті знання; виділити й актуалізувати в пам’яті учнів найважливіші явища і процеси; виховувати бережливе, дбайливе ставлення до власного здоров’я
Тип уроку: урок контролю і корекції навчальних досягнень учнів
Обладнання: картки з завданням
ХІД УРОКУ
І. Організаційна частина уроку
Вправа «Прогноз погоди»
Діти за допомогою карток повідомляють свій настрій на урок
ІІ. Мотивація навчальної діяльності. Повідомлення теми, мети уроку
Вправа «Очікування»
Малюнок пустої склянки. На крапельках води учні пишуть свої очікування.
ІІІ. Робота по темі уроку
Учні по черзі записують на дошці по одному ключовому слову із вивченої теми. Наприклад, вітаміни, калорійність, харчування, йод…
Учням запропоновано ряд демонстраційних матеріалів. Пояснити їх зв’язок із вивченою темою
Склянка води, яблуко, йодована сіль, дошка для нарізки овочів, градусник…
Учні задають один одному запитання з теми «Фізична складова здоров’я» і по черзі відповідають на них
4. Повідомлення критеріїв оцінювання самостійної роботи
5. Виконання завдань
І-ІІ рівень (1 б. за кожну правильну відповідь)
1.Будівельним матеріалом для клітин є:
А) білки Б) вуглеводи В) жири Г) вітаміни
2. Харчова цінність – це…
А) характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту;
Б) співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться в 100 гр. продукту;
В) повноцінне харчування людей з урахуванням статі, віку, характеру праці, кліматичних умов та інших чинників.
3. Продукти, що містять вуглеводи:
А) молочні продукти, риба, м’ясо;
Б) олія, сир, сало;
В) крупи, фрукти, хліб
4. Вітамін, який сприяє росту, зміцнює імунітет організму:
А) А; Б) Б; В) В; Г) С
5. Мінеральна речовина, яка сприяє розвитку розумових здібностей, регулює функції щитоподібної залози:
А) йод; Б) залізо; В) калій; Г) кальцій
6. М’ясо-молочних продуктів в денному раціоні підлітка повинно бути:
А) 6-11 порцій; Б) 3-4 порцій; В) 3-5 порцій; Г) 2-3 порцій
ІІІ рівень
Продовж речення
ІV рівень (максимум 3 бали)
ІV. Підсумок уроку
«Продовж речення»
Я добре справився з завданням, тому що…
В мене викликало забруднення…
Мені потрібно більше уваги звернути на…
Якщо очікування здійснилися, то краплинки води наповнили склянку
V. Закінчення уроку
«Віночок побажань»