Урок "Узагальнення з теми «Фізична складова здоров’я»

Про матеріал
Розробка уроку допоможе вчителю основ здоров'я перевірити рівень навчальних досягнень учнів 6 класу з теми "Фізична складова здоров'я"
Перегляд файлу

УРОК

 

Тема: Узагальнення з теми «Фізична складова здоров’я»

Мета: систематизувати, узагальнити та закріпити знання учнів з даної теми, визначити якість засвоєння знань, перевірити вміння систематизувати матеріал,   застосовувати набуті знання; виділити й актуалізувати в пам’яті учнів найважливіші явища і процеси; виховувати бережливе, дбайливе ставлення до власного здоров’я

Тип уроку: урок контролю і корекції навчальних досягнень учнів

Обладнання:  картки з  завданням 

ХІД УРОКУ

І.    Організаційна частина уроку

Вправа «Прогноз погоди»

Діти за допомогою карток повідомляють свій настрій на урок

ІІ. Мотивація навчальної діяльності. Повідомлення теми, мети уроку

Вправа «Очікування»

Малюнок   пустої склянки. На крапельках води учні пишуть свої очікування.

ІІІ. Робота по темі уроку

  1. Вправа «Передай крейду»

Учні по черзі записують на дошці по одному ключовому слову із вивченої теми. Наприклад, вітаміни, калорійність, харчування, йод…

  1. Вправа «Розшифруй»

Учням запропоновано ряд демонстраційних матеріалів. Пояснити їх зв’язок із вивченою темою

Склянка води, яблуко, йодована сіль, дошка для нарізки овочів, градусник…

  1. Вправа «Ти – мені, я- тобі»

Учні задають один одному запитання з теми «Фізична складова здоров’я»  і по черзі відповідають на них

    4. Повідомлення критеріїв оцінювання самостійної роботи

    5. Виконання завдань

І-ІІ рівень (1 б. за кожну правильну відповідь)

1.Будівельним матеріалом для клітин є:

А) білки  Б) вуглеводи  В) жири  Г) вітаміни

2. Харчова цінність – це…

А) характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту;

Б) співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться в 100 гр. продукту;

В) повноцінне харчування людей з урахуванням статі, віку, характеру праці, кліматичних умов та інших чинників. 

3. Продукти, що містять вуглеводи:

А) молочні продукти, риба, м’ясо;

Б) олія, сир, сало;

В) крупи, фрукти, хліб

4. Вітамін, який сприяє росту, зміцнює імунітет організму:

А) А;  Б) Б;  В) В;  Г) С

5. Мінеральна речовина, яка сприяє розвитку розумових здібностей, регулює функції щитоподібної залози:

А) йод; Б) залізо;  В) калій;  Г) кальцій

6. М’ясо-молочних продуктів в денному раціоні підлітка повинно бути:

А) 6-11 порцій;  Б) 3-4 порцій;  В) 3-5 порцій;  Г) 2-3 порцій

ІІІ рівень

Продовж речення

  1. Щоб жити, рухатися, рости і розвиватися, людям необхідні… (поживні речовини – вуглеводи, білки, жири, вітаміни і мінеральні речовини)
  2. Існує три принципи раціонального харчування… (помірність, різноманітність і збалансованість)
  3. Для профілактики цукрового діабету необхідно… 9контролювати масу тіла, правильно харчуватися, бути фізично активним і вести здоровий спосіб життя)

ІV рівень (максимум 3 бали)

  1. Аргументуй свою думку: Я фізично здоровий, тому що… (1 б.)
  2.  Дай поради ровеснику, як бути фізично здоровим (на основі вивченого розділу) (2 б.)

ІV. Підсумок уроку

  1. Рефлексія

«Продовж речення»

Я добре справився з завданням, тому що…

В мене викликало забруднення…

Мені потрібно більше уваги звернути на…

  1. «Очікування»

Якщо очікування здійснилися, то краплинки води наповнили склянку

V. Закінчення уроку

«Віночок побажань»

 

docx
Додано
14 березня 2023
Переглядів
233
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку