Урок виробничого навчання "Інструкційно-технологічна карта"

Про матеріал
Інструкційно-технологічна карта, дозволяє навчатися в дистанційному форматі і відпрацьовувати матеріал для самостійного вивчення та відпрацювання теми
Перегляд файлу

Soft gingerbread in glaze is a favorite and simple recipe for gingerbread.  Vanilla gingerbread. - YouTubeІнструкційна технологічна карта приготування виробу:

 « ПРЯНИКИ ВАНІЛЬНІ»

Рецептура: Технологія приготування борошняних кондитерських виробів 

Г.Т.  Зайцева Т.М. Горпинко  “Вікторія”

Київ-2002р. сторінка  121

№ За порядком

       Назва сировини

Норма продуктів(гр.)

Брутто

Нетто

 

Для тіста:

 

 

1

Борошно г,

борошно на підсипання 

 

566

44

2

Цукор

 

352

3

Олія

 

14

4

Амоній 

 

5

5

Ванільна пудра 

 

5

6

Вода

 

190

7

Жир для змащування листів

 

10

Вихід 1 кг(не менше 40 шт.)

ОСНОВНА ЧАСТИНА

з/п

 

Послідовність приготування виробу

Технологія, умови приготування виробу

 

Обладнання,

інструмент, інвентар

Зображення

1.

Приготування тіста сирцевим способом

 

(дивись ІТК 1)

Мийні ванни, Виробничій стіл,

Ваги,

Міксер,

Електрична піч,

Миска,

Сотейник,

Ложка столова,

Сито

Ніж

Пензлик

 

 

 

Медовые пряники - фото шаг 5

2

Формування виробів

З тіста розкачують валики діаметром 2 см, які нарізують упоперек на шматочки масою 27—29 г, кладуть у сито і коловими рухами надають їм форми кульок. Сформовані заготовки викладають на листи, змащені жиром і посипані борошном.

Сырцовые пряники - фото шаг 8

3.

Випікання виробів 

Випікають протягом 7— 8 хв. при температурі  220— 230°С (для ванільних пряників).

Сырцовые пряники - фото шаг 9

 

 

Вимоги до якості: форма кругла; поверхня матова; консистенція м'яка, дрібнопориста; смак солодкий, з ароматом  ванілі

 

Сырцовые пряники - фото шаг 10

 

docx
Додано
8 листопада 2023
Переглядів
95
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку