Урок виробничого навчання з теми: "Приготування листкового тіста та вироби з нього"

Про матеріал
Додатковий матеріал для закріплення знань здобувачами освіти здобутих на уроках виробничого навчання
Перегляд файлу

Листкове тісто

З листкового тіста готують різноманітні вироби з начінками на будь-який смак: це і хрустке печиво (його називають слойки), і солодкий пиріг, і навіть овочева або м'ясна піца. Цей вид тесту дуже зручний у використанні та зберіганні, так як його можна приготувати заздалегідь і помістити в морозильну камеру на довгий час.  Пропонуємо вашій увазі дуже простий і недорогий рецепт приготування і запікання листкового тіста.

Інгредієнти для приготування листкового тіста:

  1. Борошно пшеничне в/с –
  2. Холодна вода –
  3. Маргарин (або вершкове масло) –
  4. Цукрова пудра –

Інвентар для приготування листкового

  1. Ніж
  2. Миска
  3. Скалка
  4. Дерев'яна (або пластмасова) дошка для розкачування тіста
  5. Терка
  6. Сито
  7. Столова ложка
  8. Холодильник
  9. Духовка або духова шафа
  10. Сервірувальне блюдо

 

Приготування листкового тіста

Крок 1: Вершкове масло заморожуємо в морозилці

Вершкове масло (або маргарин) необхідно дістати з пачки, потім розрізати його на приблизно однакові 4 частини і помістити в морозилку на 15 – 20 хвилин. Тим часом приготуйте тісто з борошна і води.

 

 

Вершкове масло

 

 

Крок 2: Замісимо тісто

Борошно просійте в миску за допомогою сита, далі в неї поступово підливайте воду, потім розмішайте і місіть до такого стану, поки тісто не буде сухим, м'яким, підсипаючи трохи борошна за необхідності. Готове тісто слід покласти в морозилку 15 – 20 хвилин.

 

 

Готуємо тісто

 

Крок 3: Розкачуємо тісто

  На дерев'яну або пластмасову дошку покладіть холодне тісто,розділіть його на 4 частини, кожну розкачайте качалкою в тонкі пласти, товщина яких повинна складати не більше 0,5 см. Шматочки масла дістаньте з морозилки і натріть на пласти тіста великою теркою. 

 

 

Тісто розкачуємо

 

 

 

Крок 4: Загортаємо «конверти»

Кожен шар потрібно загорнути в конверт трикутної, квадратної або якоїсь іншої форми.  Конверти складіть один на одного розкачайте качалкою і помістіть в морозилку на 20 хвилин. А якщо хочете зберегти його надовго, загорніть в харчову плівку і відправте в морозилку.

 

Загортаємо конвертик

 

Крок 5: Запікаємо листкове тісто

Листкове заморожене тісто дістаньте з морозилки, розкачати тонко, розрізати на квадратики. Деко покрийте папером для запікання і розкладіть квадратики з листкового тіста. Слойки запікайте в духовці протягом 15 – 20 хвилин при температурі 180 градусів.

 

 

Ділимо тісто на квадрати

 

 

 

 

 

 

Крок 6: Подаємо

  Готові слойки можна посипати цукровою пудрою, цукром, полити сметанним солодким соусом або варенням і запивати чаєм, компотом чи молоком.

 

 

Листкове тісто готове!

Поради:

 

 Щоб надати особливий смак багатошаровому тесту і поліпшити його еластичність, в нього можна додати яйця і кислоту (або сіль).

 Розсипчастість і ніжність приготовленим стравам з листкового тіста додасть 1 чайна ложка коньяку, додана при його замішуванні.

 Температура листкового тіста при замішуванні повинна становити 15 – 20 градусів.

 Перед запіканням листкове тісто рекомендується змастити яєчним жовтком, а також, щоб готовий виріб не роздулося, його можна проколоти виделкою або ножем.

 

docx
Додано
16 грудня 2020
Переглядів
1108
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку