Урок я досліджую світ" Тварини Австралії"

Про матеріал
Австралія - країна унікальних тварин. Всі великі міста розташовані уздовж узбережжя. А внутрішні території Австралії відведені під поля та пасовиська для худоби. Майже вся центральна частина материка – це жарка посушлива пустеля. Природа Австралії дуже своєрідна. Через те, що Австралія є найвіддаленішим континентом зі своїми кліматичними і географічними особливостями, на її території мешкають такі тварини, яких більше немає ніде у світі. Це, передусім, сумчаті ссавці. До них належать кенгуру, коала, вомбат, посум. Там водяться качкодзьоб та єхидна - єдині ссавці, що відкладають яйця.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тварини Австралії

Номер слайду 2

Дев'ять з десяти видів тварин, що населяють Австралію, є ендемічними, тобто ніде більше не зустрічаються. Особливий інтерес серед них представляють сумчасті. Про них ви дізнаєтесь сьогодні.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Харчується намбат термітами, добуваючи їх своїм дивовижними мовою. Від інших сумчастих австралійські мурашкоїди відрізняються тим, що у них відсутня виводкова сумка. Сантиметрові дитинчата пробираються до материнських сосків і, міцно тримаючись за шерсть, повисають на 4 місяці біля них. Коли крихти трохи підростуть (до 5 см), мати залишає їх в притулок і приходить годувати тільки вночі

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Травоїдна сумчасте коала - це миролюбна тварина. Найбільше цей ведмедик любить спати і їсти, весь інший час проводить на евкаліптових деревах, нерухомо вчепившись в гілку. Після дуже нетривалої вагітності коала виробляє на світло малюка, здатну вміститися в чайній ложечці і важить 5,5 г. Малюк забирається на півроку в сумку до матері, а потім, зміцнівши, ще якийсь час їздить на маминій спині.

Номер слайду 7

летяга

Номер слайду 8

Летяги - це невеликі (до 30 см) звірята,які живуть в дуплах групами. Можуть перелітати з дерева на дерево за допомогою літальних перетинок між лапами, долаючи відстань до 60 м. Ведуть нічний спосіб життя. Харчуються сумчасті білки солодким соком евкаліпта або акання, а також черв'яками, цвіркунами і, звичайно ж, фруктами. Цих веселих і доброзичливих звіряток люблять тримати в будинках місцеві жителі.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мартынова Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 березня 2020
Переглядів
2473
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку