Урок "Я у світі". Презентація "Людські чесноти".

Про матеріал
Презентація "Людські чесноти".Мета:навчати дітей бути чесними,справидливими.Вчити приказки.Розвивати мовлення,мислення.Виховувати людяність,повагу до людей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Людські чесноти “ ХТО ЛЮДЯМ ДОБРА БАЖАЄ, ТОЙ САМ ЙОГО ЗДОБУВАЄ”

Номер слайду 2

Закінчилась перерва,Продзвенів чаклун – дзвінок. А тепер усі швиденько. Налаштуймось на урок.

Номер слайду 3

— Сьогодні на уроці ви дізнаєтеся про те, які риси характеру належать до людських чеснот.

Номер слайду 4

Людські чесноти(Легенда)Зрадів зеленолистий красень, засвітило весняне сонечко. Біжать струмочки, весело щебечуть пташки.Іще лежить у низинах сніг, а вже барвінку листя стелиться. Згодом з’явиться його зірчастий цвіт. Одного разу прогулюючись, дівчатка побачили цвіт барвінку і замилувалися його красою.— Добрий день, барвінку, — привіталася Люся.— Доброго здоров’я, — відповіла синя квіточка.— А чи знаєш ти, що означає кожна твоя пелюсточка? — запитала Оксана.— Ні, — сором’язливо сказав барвінок.— Перша пелюстка — це доброта, друга — милосердя, третя — скромність, четверта — ввічливість, п’ята — працьовитість, — весело розповідали подруги.— Дякую вам, — зрадів барвіночок, — за таке приємне повідомлення.— До зустрічі, наш синьоокий, — попрощалися дівчатка.

Номер слайду 5

ДОБРІ СЕРЦЯ – ЦЕ САДИ,ДОБРІ СЛОВА – ЦЕ КОРІННЯ,ДОБРІ ДУМКИ – ЦЕ КВІТИ,ДОБРІ СПРАВИ – ЦЕ ПЛОДИ.

Номер слайду 6

— Як ви розумієте слово ввічливість?Ввічливість – ознака добре вихованої людини; уміння привітно поводитися з іншою людиною

Номер слайду 7

Робота з підручником. Прочитайте текст “Ввічливість» на с. 70-71 і вірш «Сашко» на с.72 Робота в паріОбговоріть текст і розгляньте малюнки. Обговоріть поведінку Сашка. Складіть поради хлопчику.

Номер слайду 8

— Що таке щедрість? Наведіть приклади.

Номер слайду 9

Робота з підручником. Прочитайте текст “Бути ощадливим - добре, скупим – погано» на с.74-75 Робота в парі-Що значить бути ощадливим?- Чи багато у хлопчика друзів?

Номер слайду 10

Народна мудрість Ощадливий краще від багатого. Бережливість краща за прибуток Як ви розумієте прислів’я?

Номер слайду 11

Що таке милосердя? Це чуйне ставлення до інших. Милосердна людина жаліє усіх, хто потребує допомоги, вибачає провини та oбрази. Таким був святий Миколай.

Номер слайду 12

Людські чесноти Це міцні позиції, сталі схильності, постійне вдосконалення розуму й волі, які керують нашими вчинками, впорядковують наші пристрасті й спрямовують нашу поведінку згідно з розумом і вірою. Вони дають легкість, самовладання і радість, щоб вести морально добре життя.

Номер слайду 13

Дружелюбність - дружня прихильність, доброзичливе ставлення; приязнь. Сучасні словники й підручники визначають дружбу як близькі стосунки, що засновані на взаємній допомозі, прив'язаності, спільності інтересів, смаків, поглядів, життєвих цілей, активній зацікавленості один в одному.

Номер слайду 14

"Людина починається з добра“ Любов Забашта. Учню казав мудрець:– Живи, добро звершай, та нагород за це не вимагай. Лише в добро і вищу правду віра Людину відрізня від мавпи і від звіра: Хай оживає істина стара: Людина починається з добра.

Номер слайду 15

-Добро – корисна справа, вчинок. Усе позитивне в житті людей, що відповідає їхнім інтересам, бажанням, мріям.-Доброта – чутливе, дружнє ставлення до людей.-Зло – що-небудь погане, недобре. Почуття роздратування, гніву, досади, розлюченості.

Номер слайду 16

Твори добро Л.Іванова. Ти добро лиш твори повсюди,Хай тепло твої повнить груди. Ти посій і доглянь пшеницю,Ти вкопай і почисть криницю,Волю дай. Погодуй пташину,Приласкай і навчи дитину,Бо людина у цьому світіЛиш добро повинна творити.

Номер слайду 17

Фізкультхвилинка

Номер слайду 18

Байдужість - це нейтральне, але по суті негативне почуття, коли людина не звертає уваги на те, що відбувається навколо загалом, або ж лише на певні речі.

Номер слайду 19

Причини виникнення байдужості:1. Байдужість духовна, яка включає байдуже ставлення до себе в духовному значенні. Її гаслом є «Візьму від життя все найкраще». 2. Байдужість через сумний досвід, який зламав дух. Людина до цього могла прагнути добра, допомагати іншим, піклуватися про людей, але через якусь несправедливість чи наклеп, чи погане ставлення інших - розчарувалися в людях.3. Байдужість егоїстична. Улюблений вислів: «Моя хата з краю» чи «Після мене хоч потоп».4. Байдужість, яка включає в себе байдуже ставлення до себе у фізичному значенні. Коли людині байдуже, як вона харчується, байдуже до власного здоров'я. Коли з'являються шкідливі звички і людина не хоче їх позбутися, бо їй байдуже, що буде потім.5. Байдужість через хворобу психічну, через депресію. Тоді людині байдуже не тільки до оточуючих, але й до самої себе. :

Номер слайду 20

{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}Добре роби, а не примітливий. Кого почитають, добре буде й тобі. Робиш добро — не кайся, а зла уникай. Все добре переймай, а робиш зло, на зло й сподівайся. В чужому домі будь привітливий,того й величають.

Номер слайду 21

Якщо хочеш, друже,Щоб тебе любили,Чемним і привітним,Добрим, чесним будь!Не роби другим,Що тобі не миле!Правило це мудре,Друже, не забудь!

Номер слайду 22

Щедрість, скупість, ввічливість, працьовитість, делікатність улесливість, жадібність, справедливість, агресивність, доброта, брехливість. Підкресліть якості, які людина повинна викорінювати в собі.

Номер слайду 23

{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}Добротачесністьправдивість поміркованістьрозважливість чуйністьделікатність відвертістьщирість сміливістьрішучість тактовність З’єднайте стрілочками близькі за значенням назви людських чеснот

Номер слайду 24

Уважний, чуйний, щедрий, жадібний, ледачий, хазяйнуватий, щирий, делікатний. Серед позитивних і негативних слів-характеристик оберіть позитивні

Номер слайду 25

байдужий, скупий, легковажний, ввічливий, лагідний, відповідальний, чемний, милосерднийсправедливий, хитрий, жорстокий, рішучий, злий, працьовитий, охайний, наполегливий

Номер слайду 26

С. 75–76. Прочитати казку. Дати відповіді на запитання. Домашнє завдання

Номер слайду 27

Використані джерела Підручник - Н. М. Бібік “Я у світі” 3 клас; Розробки уроків - М. О. Володарська, “Мій конспект” за підручником Н. М. Бібік; http://www.lenagold.ru/; http://uk.wikipedia. http://teacher.at.ua/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Буянова Наталія Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Гаркава Тетяна
Додано
27 березня 2020
Переглядів
6583
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку