Які відкриття допомагають у навчанню

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ 2 клас "Які відкриття допомагають мені у навчанні"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як відкриття можуть допомогти мені у навчанню

Номер слайду 2

Ми оточені речами, якими повсякчас користуємося, не замислюючись, звідки вони взялися, хто їх винайшов і як вони змінили на краще життя людей. Навіть у вашому класі можна побачити чимало винаходів.

Номер слайду 3

Навіть у вашому класі можна побачити чимало винаходів. Серед них:

Номер слайду 4

Один давньоримський учитель додумався виготовити дошку і поставити її в класі. А наштовхнули його на цю думку тодішні звичаї. Виявляється, у Давньому Римі дозволено було писати й малювати на... стінах. І римляни охоче це робили. Перехожі з їхніх написів дізнавалися багато цікавого, як ми сьогодні — з газет і журналів. Ці помальовані та обписані стіни й підказали вчителеві зробити в класі дошку, на якій писатимуть школярі...

Номер слайду 5

Спочатку –це була бамбукова паличка, яка складалася з двох половин. Всередині неї знаходилася порожня кулька, яку наповнювали чорнилом. Але ручка не писала, а мазала. Згодом кулькуву ручку удосконалив угорський журналіст Ласло Біро

Номер слайду 6

Олівці виготовяють з графіту, який залишає на папері темний слід. При виробництві олівців сухий порошок графіту змішують з глиною і водою. Сьогодні виробляється більше 300 видів олівців для різних видів діяльності. Можна придбати прості олівці різної твердості. Існують олівці для нанесення написів на склі, тканині, целофані, пластмасі і кіноплівці. А також є у виробництві такі, що використовуються в будівництві і залишають слід на поверхні, що знаходиться на відкритому повітрі протягом декількох років.

Номер слайду 7

Тривалий час для ліплення використовували глину,але згодом винайшли пластилін. Його винайшов англійський викладач образотворчого мистецтва Вільям Зербут для того, щоб учні не бруднили руки глиною.

Номер слайду 8

Колись не існувало книжок у такому вигляді, в якому Ти бачиш їх на вітринах магазинів чи у бібліотеці сьогодні. А все через те, що люди не вміли їх виготовляти. Замість паперу людство використовувало стіни печер, каміння, посуд, кору дерев тощо. Пройшли роки, і люди придумали робити записи на глині,згодом тяжке глиняне полотно змінили книги з шкіри. Однак такий матеріал був надто дорогий,тож люди продовжували шукати дешевші та легші способи. І це їм вдалося. Після вдосконалення технології його виробництва папір назавжди витіснив бамбукові дощечки. Нові експерименти довели: його можна виробляти з дешевої рослинної сировини: кори дерев, очерету, бамбуку.

Номер слайду 9

Дякую за увагу

pptx
Додано
31 березня 2020
Переглядів
3529
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку