Урок ЯДС Тема 5. Світ невідомий. Як сприймати невідоме? Історія шоколаду

Про матеріал
Матеріал містить багато матеріалу про шоколад і все, що пов'язане з ним. Є загадки, довідковий матеріал, запитання і завдання, що стосується шоколаду, емоцій та настрою.
Перегляд файлу

Урок ЯДС

Тема 5. Світ невідомий

Тема уроку: Як сприймати невідоме? Історія шоколаду

Мета уроку: Вчити уважно працювати із завданнями підручника та зошита, розв’язувати математичні завдання, аналізувати і робити висновки.

Познайомити учнів з історією шоколаду, з «шоколадним» Львовом, з цікавими фактами про шоколад, його виробництвом.

Розвивати мислення учнів, уміння давати змістовні відповіді на запитання, складати діалог; уміння розпізнавати емоції, пояснювати їх.

Виховувати любов до рідного краю, уміння пишатися його розвитком, досягненнями та бажання примножувати їх.

Хід уроку

І. Організаційний момент. Емоційне налаштування

1.Загадка   

На обличчі цвіте.

Від радості росте.   (усмішка)

  •          Подаріть один одному усмішку.

2. Вправа «Підтримка»

- У кожного з вас на парті лежить паперове серце. Напишіть однокласнику на ньому слова підтримки «Ти молодець, тому що…»

3. Вправа «Продовж речення»

 (пригадаємо вчорашній день)

  • Учора я дізнався…
  • Мені було цікаво…
  • Мене здивувало…
  • Тепер я знаю…

4. Вправа «Відгадай і пригадай»

Загадка

Какао з цукром змішають.

Гостей, діточок пригощають.

І для подарунків – просто скарб.

Сортів різних …        (шоколад)

  • Поплескайте в долоні ті, хто любить шоколад.
  • Що відчуваєте, як чуєте слово шоколад?
  • Що знаєте про шоколад?

ІІ. Повідомлення теми і завдань уроку

  •         Ми сьогодні продовжимо подорожувати Львовом, який вважають столицею шоколаду.
  •         Дізнаємось про історію виникнення шоколаду, про різні види шоколаду, про його користь для людей.

ІІІ. Робота за завданнями уроку

  1. Вправа «Читання з позначками»

(Робота з роздруківкою. Біля кожної інформації про шоколад поставити позначки: + відоме, – невідоме, ! цікаве і несподіване, ? незрозуміле, хочу більше дізнатись)

  1. Перегляд відео «Історія шоколаду»

Запитання:

  •          Які нові факти про шоколад ви дізналися?
  •          Що здивувало\зацікавило?

Фізкультхвилинка – руханка

 

  1. Шоколадний Львів

Довідка

Львів’яни відкрили для себе шоколад ще в середньовіччі. Тоді в Львові з’явилися східні солодощі та французькі десерти. Потім місцеві майстри-пекарі та кондитери самі стали виготовляти різноманітні смаколики. А особливо славились шоколадом. І Львів став, після швейцарського Берна, другою європейською столицею шоколаду. В місті Лева шоколад їдять, п’ють, дарують, ним пишаються, захоплюються, з ним фантазують. А називають його в Львові по особливому – «чоколяда». Навіть вигадали власну «валюту» - хочеш комусь віддячити, кажеш «З мене чоколяда». А в жовтні місяці в Львові відзначають Національне свято шоколаду. Упродовж цього свята проходять ярмарки шоколадних виробів, майстер-класи від професійних шоколатьє, працює  Дитяча шоколадна країна і багато іншого цікавого.

  1. Перегляд відео «Національне свято шоколаду»

Запитання:

  •          Що вас вразило\здивувало під час перегляду відео?
  •          Які емоції ви переживали?
  1. Робота за завданнями підручника (ст.10)

(про шоколад, емоції, « шоколадна» математика)

  •          Складемо діалог між учасником майстер-класу і шоколатьє.

Довідка.

Шоколатьє – кондитер або продавець шоколаду та шоколадних кондитерських виробів.

  1. Перегляд відео «12 фактів про шоколад»

Запитання:

  •          Які нові факти про шоколад ви дізнались?
  •          Що вас здивувало\зацікавило?

 

 

  1. Як правильно обирати шоколад?

(Робота в зошиті з друкованою основою ст.7, знайомимось з правилами)

Д\З – заповнити таблицю «Результати досліджень», провівши вдома обстеження своєї улюбленої шоколадки.

ІV. Підсумок уроку. Рефлексія

  •          З яким настроєм ви закінчуєте урок?( оберіть емоцію)
  •          Чим запам’яталась наша подорож?

 

 

 

 

 

docx
Додано
15 січня
Переглядів
225
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку