Урок з образотворчого мистецтва в 6 класі: «Образ у портреті. Створення автопортрету в історичному костюмі минулих часів»

Про матеріал
Тема: Образ у портреті. Створення автопортрету в історичному костюмі минулих часів Мета: навчальна: поглибити знання учнів про портрет як жанр образотворчого мистецтва , повторити правила малювання портрета , навчати створювати виразний образ засобами живопису ; розвивальна: розвивати уміння усвідомлювати виражальні можливості кольору, використовувати колір для передавання своїх емоцій, певного стану, настрою у портреті; виховна: прищеплювати гуманістичні якості особистості, зацікавленість спогляданням творів мистецтва. Очікувані результати: Називає: види портрету, особливості портретного жанру. Відтворює: міміку, емоції людини. Характеризує: твори портретного жанру різних видів. Набуті компетентності: ключові компетентності: уміння вчитися: планувати свої дії, доводити роботу до кінця; загальнокультурні компетентності: духовно – моральні основи життя людини; міжпредметно естетичні компетентності: здатність учня орієнтуватися в різних сферах його життя; предметні мистецькі компетентності: здатність учня до пізнавальної й практичної діяльності у певному виді мистецтва; формує образне, логічне, просторове мислення; вчиться міркувати; розвивати окомір, дрібну моторику руки; виховуємо в учнів естетичне сприйняття навколишнього світу, стимулюємо розвиток допитливості Матеріали та інструменти: олівці, гумки , гуаш, пензлі, аркуші паперу, ємкості для води, серветки для витирання рук і пензлів, клейонки. Основні поняття: портрет, художній образ, пропорція.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Образ у портретıСтворення автопортрету в історичному костюмі минулих часів

Номер слайду 2

В мене чудовий настрі, я готовий до будь -яких експерементів. Я у передчутті чогось нового та цікавого. Я в шоці, що я тут роблю...?Менше тексту, давайте вже працювати

Номер слайду 3

1 Зображення тварин4 Події життя2 Зображення природи, краєвидів3 Зображення речей5 Портрет. Жанри ОТМ

Номер слайду 4

Вправа «Хмаринка слів: асоціації»

Номер слайду 5

ПОРТРЕТЖанр образотворчого мистецтва, в якому зображено людину або групу людей

Номер слайду 6

Види портрету. Парадний. Камерний. Мініатюрний. Колективний. Автопортрет

Номер слайду 7

У процесі роботи пильну увагу доцільно приділити очам, бо вони віддзеркалюютьлюдську душу. ОЧІ

Номер слайду 8

Освітленість, силует, рух«Дıвчина в бıлому костюмı» Лазаря Воловика 1930 р«Іван Сıрко» Наталя Павлусенко 1930 р. Леонардо да Вıнчı "Панı з горностаєм" 1489—1490 рр

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Намалюйте автопортрет в історичному костюмі минулих часів

Номер слайду 11

Послідовність дій: Пригадайте пропорцıї голови людини. Визначте, в якому ракурсıбудете малювати2. Намалювати той чи ıнший вираз обличчя нам допоможе схема вıдображення настрою людини на її обличчı3. Продумайте той образ, який ви малюватимете. Для повного розкриття образу необхıдно дıбрати ı заачıску, ı аксесуари.4. Глибшому розкриттю образу допоможе вдало пıдıбраний колорит вашої роботи. Добрийте кольорову гаму з урахуванням кольору тла та головних акцентıв у одязı.

Номер слайду 12

Схема вıдображення настрою людини на її обличчı:

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Домалювати автопортрет в ıсторичному костюмı минулих часıв1. Опрацювати теоретично ст. 80 - 81в пıдручнику2.

Номер слайду 17

Я молодець, для мене не існує складнощів. Я і так все вмів, але дякую, що нагадали. Я все ще в шоці, досі не розумію, що робити... Сьогодні я навчився чомусь новому для себе і це супер!

Номер слайду 18

Дякую за увагу

pptx
Додано
6 листопада 2023
Переглядів
515
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку