Урок з розвитку зв'язного мовлення Твір-опис "Кошеня"

Про матеріал

Презентація містить підбірку теоретичних матеріалів, які мають допомогти учням у створенні власного твору-опису на задану тему, а симпатичні картинки та неважкі додаткові завдання створять позитивний настрій в класі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Твір-опис «Кошеня»

Номер слайду 2

Текст - це речення, що пов`язані між собою за змістом. Залежно від мети і змісту висловлювання виділяють такі види текстів:

Номер слайду 3

Типи текстів Розповідь Опис Міркування Есе Якщо відповідає на питання Що сталося? Що відбулося? Якщо відповідає на питання Який?   Якщо відповідає на питання Чому? Висловлення власної думки Вільне трактування питання

Номер слайду 4

Восени багато птахів стає мандрівниками. Вони летять у теплі краї-у вирій. Летять вони без компаса, але ніколи не збиваються зі шляху. Ці перельоти тривають уже тисячі років.

Номер слайду 5

По-перше, з настанням холодів ховаються та засинаюють різні комахи, які є основною їжею для багатьох птахів. По-друге, під снігом непомітні насіння чи плоди, що залишились ще на деревах. По-третє, ховаються дрібні тварини, щоб перезимувати. Нестача поживи та голод змушує перелітних птахів відлітати у теплі краї. Однак навесні вони повернуться додому, щоб збудувати гнізда і вивести пташенят. Восени багато птахів стає мандрівниками. Що змушує їх збиратись у далеку дорогу?

Номер слайду 6

У птахів життя складне, сповнене труднощів, незрозумілих людям. Тільки от є одна перевага - природа залишила птасі можливість перелетіти куди завгодно. Коли життя стає зовсім нестерпним, птах може розпрямити крила і полетіти далеко-далеко, туда, де вона може покладатись тільки на свою волю до життя. І тільки доля покаже, що чекатиме її там, у далеких теплих краях…

Номер слайду 7

Загадка В хаті я мишей ганяю, Вуса ще з дитинства маю, Лапками чешусь щодня. Я пухнасте

Номер слайду 8

Чи знаєте ви, що… 1. Майже 2/3 доби кішки витрачають на сон. Так, кіт, який прожив 9 років, 6 із них проспав. 2. У світі живуть понад 500 млн домашніх котів. Сама "котяча" країна – це Австралія. Там на 10 осіб припадає 9 котів. 3. Звичайна домашня кішка здатна бігати зі швидкістю до 50 км/год, правда, тільки на короткі дистанції. 4. Кішка може стрибати на висоту, яка вп'ятеро перевищує її зріст. 5. Цікаво, що кішки нявкають лише при спілкуванні з людьми. На своїх побратимів кішка може шипіти, фиркати чи муркотіти. А ось нявкати не буде ніколи. 6. "Відбиток носа" в кожної кішки настільки ж унікальний, як відбитки пальців у людини.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Зачин – повідомляємо, про кого ми хочемо розповісти. Основна частина – описуємо тварину. Кінцівка – висловлюємо своє ставлення до неї.

Номер слайду 12

Фізкультхвилинка

Номер слайду 13

ppt
Додано
9 квітня 2018
Переглядів
3676
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку