Урок з теми " Права і свободи громадян"

Про матеріал
В презентації представлені схеми та відеоматеріали , які допоможуть розкрити навчальну тему. Також можна використати матеріали для систематизації знань з теми "Права і свободи громадян"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правознавство

Номер слайду 2

Основні права, свободи та обов'язки громадян України “Рівність прав не в тому, що всі ними користуються, а в тому, що вони всім надані” (СЕНЕКА)

Номер слайду 3

Громадянство Це юридично визначений, стійкий правовий зв‘язок між особою й певною державою, що визначає їхні взаємні права й обов'язки

Номер слайду 4

Громадянство невід’ємним правом людини;складовою правового статусу особи в державі; формою зв’язку між фізичною особою і державою;єдине громадянства

Номер слайду 5

Підстави набуття громадянства. Громадянство За народженням За територіальним походженням Прийняття до громадянства Підстави припинення громадянства Вихід (з власної волі повнолітньої особи)добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, набуття особою громадянства України внаслідок обману, свідомого подання неправдивих відомостей, фальшивих документівдобровільний вступ на військову службу іншої держави

Номер слайду 6

Громадянство. Микола вступив французького військового легіону. Дмитро якому 15 років відмовився змінювати громадянство. Дитину знайшли біля пологового будинку. Джек з м. Лондон хоче стати громадянином України, бо його батько народився на території України.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

1948 р. Загальна декларація прав людини 1966 р. Міжнародний пакт про громадянські та політичні права 1966 р. Міжнародний пакт про економічні, соціальні та культурні права 1989 р. Конвенція про права дитини «Міжнародні документи в галузі прав людини»Права і свободи людини – це можливості, які необхідні людині для існування й розвитку.

Номер слайду 9

Права людини Права людини – природні, невідчужувані права, що належать людині змоменту народження. Права громадянина - це права пов’язані із фактом громадянства,приналежності людини до певної держави. Конституційні права людини – це закріплені в Конституції можливості суб’єкта правових відносин задовольняти особисті потреби людини.

Номер слайду 10

Конституційні праваособистіполітичніекономічнісоціальнікультурні

Номер слайду 11

Гарантії правособистіправо знати свої права і обов’язки та можливість їх захищати політичні політична багатоманітність, свобода політичної діяльності, визнання народу джерело владиекономічнігарантування приватної власності, фінансування різних галузейідеологічнізагальна культура суспільства, забезпечення вільного розвитку мов юридичнідержавно-правові засоби, що забезпечують реалізацію та охорону прав і свобод людини

Номер слайду 12

Номер слайду 13

«Конституційні обов’язки людини і громадянина»захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності Українишанування державних символів Українине заподіяння шкоди природі, культурній спадщині, відшкодовування завданих їм збитківнеухильне додержання Конституції України та законів Українине посягання на права і свободи, честь і гідність інших людейсплата податків і зборівнезнання законів не звільняє від юридичної відповідальності.

Номер слайду 14

“Рівність прав не в тому, що всі ними користуються, а в тому, що вони всім надані” (СЕНЕКА)

pptx
До підручника
Основи правознавства 9 клас (Андрусишин Б.І., Берендєєв С.О., Губань Р.В.)
Додано
1 грудня 2020
Переглядів
689
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку