Розробки ігор до тижня права " Право у нашому житті"

Про матеріал
Ігри до тижня правознавства . Правовий аукціон. Дешифрувальшик. Юридична консультація.Числа у правознавстві.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Порушення прав у казці»

Номер слайду 2

«КОЛОБОК» Порушення права на життя: Лісові звірі хотіли з’їсти Колобка(у сучасному житті є багато випадків, коли злочинці позбавляють життя людей, не маючи на це ніякого права)

Номер слайду 3

«РУКАВИЧКА»Порушення права на житло. Рукавичка розірвалась від великої кількості мешканців, які забули про те, що житло має бути зручним і безпечним.(Сьогодні, на жаль, багато людей живуть у перенаселених гуртожитках без належних умов, оскільки не мають можливості придбати власне житло)

Номер слайду 4

«ПІВНИК І ДВОЄ МИШЕНЯТ»Невиконання обов’язку дітей допомагати дорослим. Мишенята Круть і Верть відмовлялися допомагати Півникові випікати пиріжки.(В наш час є багато випадків, коли вже дорослі діти живуть за рахунок батьків і не хочуть працювати, а починяється все з того, що малята лінуються допомагати батькам і навіть прибирати за собою іграшки)

Номер слайду 5

«ЛИСИЦЯ І ГЛЕЧИК»Порушення правил поведінки у гостях. Лисичка без дозволу випила молочко з глечика (Якою б голодною не була людина, ніколи не можна брати без дозволу чужі продукти, бо це вже – крадіжка)

Номер слайду 6

«КОТИК І ПІВНИК»  1. Невиконання обов’язку слухатися дорослих.2. Порушення прав на житло.3. Порушення права на життя.1. Півник не слухався Котика і порушив правила безпеки життєдіяльності – озвався до лисички. 2. Лисички без дозволу вдерлася через віконечко в чужу хатинку.3. Лисичка вкрала Півника, щоб з’їсти його.(І сьогодні, на жаль, деякі діти нехтують забороною батьків не відкривати двері незнайомцям, які можуть виявитися злочинцями)

Номер слайду 7

«ЛИСИЧКА І ЖУРАВЕЛЬ»Порушення правил гостинності, правил харчування. Лисичка запропонувала Журавлику поїсти кашу з незручного посуду – тарілки. (Гостинний хазяїн дбає про те, щоб гостям у його домі завжди було добре, зручно, приємно, комфортно)

Номер слайду 8

«КАЗКА ПРО ДУРНЕ МИШЕНЯ»Порушення обов’язку батьків піклуватися про дітей і охороняти їхнє життя. Мама Мишка запрошувала чужих звірів колихати свого синочка, залишаючи їх з ним вдома наодинці. Вона не піклувалася при цьому про безпеку дитини. (Коли батьки наймають няню для дитини, вони мають знати все про людину, якій довіряють найдорожче, що у них є)

Номер слайду 9

«Правовий аукціон»:(завдання для команди 9 класу, відповідь треба у ящик опустити) 1. Хто був автором першої Конституції України? 2. Основний документ громадянина України? 3. Звинувачував у суді?4. Головний закон нашої держави? 5. Добровільне об’єднання громадян країни за певними політичними поглядами?6. Особи до 14 років?7. Рішення суду?8. Виборний законодавчий орган держави?9. Захисник у суді?10. Доказ того, що підозрюваний у скоєнні злочину був у цей час зовсім в іншому місці?11. Він може бути цивільним, адміністративним, кримінальним? 12. Той, хто бачив злочин?13. Птах, якого бояться злочинці в Україні? 14. Грошове стягнення за рішенням суду? 15. Державна служба економічного контролю на кордонах країни?  

Номер слайду 10

«Правовий аукціон»:(завдання для команди 10 класу, відповідь треба у ящик опустити) 1. Документ необхідний для проведення арешту або обшуку?2. Примусове затримання особи співробітниками правоохоронних органів? 3. Назвіть п’ять символів державності України?4. Влада народу?5. Статус міста Києва в Україні?6. Грошова одиниця України7. Усна або письмова угода між працівником та власником підприємства? 8. Звільнення від кримінальної відповідальності, прощення? 9. Вік, з якого громадянин несе матеріальну відповідальність? 10. Сповна незалежність держави? 11. Герб України? 12. Спеціально небезпечна дія або бездіяльність, за які передбачено кримінальну відповідальність? 13. Вік, з якого дитина має право на повагу людської гідності?14. Міжнародний договір, угода? 15. Акт, виданий Президентом?  

Номер слайду 11

Гра “ Дешифрувальник” За цифрами приховані відповідні літери. Потрібно відгадати зашифроване слово.     1 - А, З, О, Ч.             4 - Г, Ї, С, Ь.                  7 - Е, Л. Ф.    2 - Б, И, П, Ш.             5 - Й, Т, Ю.                  8 - Є, М,Х.    3 - В, І, Р, Щ.               6 - Д, К, У, Я.               9 - Ж, Н, Ц.  форма держави, при якій влада належить народові - __________

Номер слайду 12

Згадай! На календарі є чимало дат ,присвячених утвердженню однієї з найбільших цінностей людства – прав людини. Пригадай державні свята, в яких прописано  права людини.     1 червня - Міжнародний день захисту дітей,    28 червня – День Конституції України,     20 листопада – Всесвітній день захисту прав дитини,     10 грудня -  Міжнародний день прав людини. 

Номер слайду 13

Гра  «Числа у правознавстві»ВІдповідь поклади у ящик , обовязково вкажи призвище , імя .   1. Яке відношення має число «450» до органів влади? 2. Чим знамените число «1710» в історії українського державотворення? 3. Який зв'язок між числом «28» і сучасною Конституцією України?4. Що означає число «16» по відношенню до головного документу громадянина України? 5. Знайдіть зв'язок між словом «Вибори» і числом «18»? 6. Яке відношення має «161» до Основного закону України?7. Що таке «15» у Кримінальному праві?8. Що означає число «40» у трудовому законодавстві? 9. Що означає число «24» у трудовому законодавстві?10. Для Президента України має значення число «35»? 

Номер слайду 14

Гра  «Юридична консультація» Уявіть собі, що ви стали юристами. До вас звертаються люди за юридичною допомогою. Надайте юридичні консультацію з таких ситуацій ( вибири аркуші із 2 ситуаціями – по 5 балів за повну відповідь).

Номер слайду 15

Гра  «Юридична консультація» Ситуація 1.   Хлопець, бажаючи похизуватися своєю силою, підняв дівчину на руки і за її згодою утримував її за огорожею балкону. Хлопець не втримав дівчину, і вона впала з 5 поверху, у наслідок чого отримала складні переломи. Було порушено Кримінальну справу. Чому?Ситуація 2.   Покупець кілька днів тому придбав у магазині фотоапарат. Він виявився неякісним. Що робити покупцеві?

Номер слайду 16

Гра  «Юридична консультація» Ситуація 3.   Після смерті громадянина Б залишилось його майно. Про своє бажання отримати це майно заявили 12-річна донька померлого, 83-літня мати, та 40-літній брат померлого. Хто із претендуючи осіб не отримає спадщину?  Ситуація 4.   До виборчої комісії звернувся громадянин України П (23 роки, проживає в Україні з 20-ти років, раніше не осуджений), із проханням зареєструвати його кандидатом у депутати Верховної Ради України. Чи буде задоволене його прохання? Обґрунтуйте відповідь

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

pptx
Додано
6 грудня 2020
Переглядів
996
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку