Урок з теми " Правопорушення"

Про матеріал
В презентації представлені визначення, схеми та таблиці до теми правопорушення, а також юридичні задачі для практичного заняття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правознавство

Номер слайду 2

Правопорушення

Номер слайду 3

Правопорушення Протиправна винна, дія або бездіяльність, що порушує встановлені суспільні норми і за яку передбачено юридичну відповідальність.

Номер слайду 4

Ознаки Правопорушення Протиправність. Винність діяння. Дія або бездіяльність. Передбачено відповідальність(примус)

Номер слайду 5

Склад Правопорушення Суб‘єкт правопорушення. Об‘єкт правопорушення. Суб‘єктивна сторона правопорушення. Об‘єктивна сторона правопорушення

Номер слайду 6

Суб‘єкт правопорушення. Це деліктоздатна фізична особа, яка вчинила правопорушення.(досягнення віку відповідальності)Є осудною(може керувати своїми діями та усвідомлювати їх наслідки)

Номер слайду 7

Об‘єкт Правопорушення Суспільні відносини та соціальні цінності, яким завдається шкода.(Право на життя, право власності, право на повагу честі гідності)

Номер слайду 8

Суб‘єктивна сторона правопорушення. Психічне ставлення особи до своїх протиправних дій та їх наслідків. Вина Умисел Необережність Прямий Непрямий Самовпевненість Недбалість

Номер слайду 9

Об‘єктивна сторона правопорушення суспільно небезпечні дії(бездіяльність), які завдають суспільної шкоди, а також час місце обставини за яких відбувалося правопорушення. Причинно-наслідковий зв‘язок між діянням та його наслідками.

Номер слайду 10

види правопорушення Кримінальнідисциплінарні

Номер слайду 11

Визначте, які з наведених правопорушень є злочинами, а які - проступками? Віктор Петрович, керуючи автомобілем, порушив правила дорожнього руху. Олег без поважної причини не прийшов на роботу. Олександр у нетверезому стані тероризував сусідів, побив пенсіонера Дмитра Миколайовича, погрожував усім розправою. Толя проїхав в автобусі „зайцем”. Марині продали в магазині неякісний товар. Іван і Микола вкрали магнітофон. В ательє не пошили Ірині весільну сукню до дня урочистого укладання шлюбу. Ольга не виконала роботу, яку їй доручив начальник відділу. Іра перейшла вулицю на червоне світло світлофора. Михайло, граючи у футбол, забив „гол” у сусідське вікно.

Номер слайду 12

Практичне завдання Громадянин Дичка, який проживав на 6-му поверсі, підійшов до вікна, щоб подивитися, чи не повертається його син із школи. У цей момент двоє юнаків відкочували його мотоцикл від під'їзду. Розцінивши це як крадіжку, він спочатку гукнув до них, але оскільки реакції не було, то спересердя кинув у них пустим металевим відром. Від удару в одного з юнаків сталася черепно-мозкова травма, яка була розцінена як тяжке тілесне ушкодження. Пізніше з'ясувалося, що юнаки хотіли занести до під'їзду широкий диван, але для того їм треба було відсунути мотоцикл, який стояв занадто близько біля вхідних дверей. Дайте кваліфікацію дій Дички.

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Опрацювати матеріал §§ 8–9 підручника. Знайти повідомлення засобів масової інформації про різні правопорушення та визначити їх вид, форму вини, склад правопорушення.

pptx
До підручника
Основи правознавства 9 клас (Андрусишин Б.І., Берендєєв С.О., Губань Р.В.)
Додано
1 грудня 2020
Переглядів
1040
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку