урок-захід, присвячений 300-річчю з дня народження Г.С. Сковороди "На царині великого мислителя"

Про матеріал
Розкрити перед учнями багатий духовний світ філософа, його світоглядні принципи, навчати учнів дивитися на світ очима серця, сприяти розвитку духовної величі, виховувати почуття людяності та доброти, розвивати культуру зв’язного мовлення, сприяти усвідомленню високої людської місії на Землі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: «На царині великого мислителя»

Номер слайду 2

Мета: розкрити перед учнями багатий духовний світ філософа, його світоглядні принципи, навчати учнів дивитися на світ очима серця, сприяти розвитку духовної величі, виховувати почуття людяності та доброти, розвивати культуру зв’язного мовлення, сприяти усвідомленню високої людської місії на Землі.

Номер слайду 3

Епіграф: Не бажаю наук нових, крім здорового ума, крім розумностей Христових, бо солодкість там сама. (Г. С. Сковорода)

Номер слайду 4

Спадщина Г. С. Сковороди

Номер слайду 5

Мандрівне життя: Можна назвати його безсрібним: Не було в нього ніякого майна, не стяжав він ні до золота, ні до срібла, але народ завжди приймав його під свій покрів.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Могила Г. С. Сковороди

Номер слайду 8

У Людині(присвячено 300 - річчю Г. С. Сковороди)Історія у Людині,Життя у Людині,Відомий він був,Шановний нині. Поет і байкар,Філософ, мислитель, Співець-просвітитель. Найбільше багатство-це воля людини,Це праця, це щастя писати на благо Вкраїни!Григорій жив просто. Не був з роду бідних,Але мав він душу багату і чисту. Він бачив усе, всі тонкощі світу,Залишивши нам свої заповіти. Писав, страждав,Життєву Істину шукав. Мав совість чисту, як кришталь…Весь світ із торбою й сопілкою пройшов,Себе в житті своїм знайшов. Свободу у віршах прославляв: Призначення Людини — у «сродній праці» він вбачав.І смерть свою передбачав,Духовнії скарби нащадкам заповідав. Великий Українець – Гордість нації!Шануємо тебе, твоє учення,Помисли й думки пронесемо через віки!!!  «Світ ловив мене, але не впіймав» (Г. С. Сковорода)

pptx
До підручника
Українська література 11 клас (Міщенко О.І.)
Додано
11 липня 2023
Переглядів
105
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку