Урок "Запис назви творів в лапках. Запис власних назв з великої букви. Стилі тексту" 3 клас

Про матеріал
Заняття проводиться у вигляді онлайн-конференції з використанням презентації. Тема. Опрацювання сприйнятого матеріалу і застосування опрацьованого матеріалу. Запис назви творів в лапках. Запис власних назв з великої букви. Стилі тексту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова

Номер слайду 2

Запис назви творів в лапках. Запис власних назв з великої букви. Стилі тексту

Номер слайду 3

Осінь каже: «Бери, бо як зима прийде, хоч і схочеш узяти, то не візьмеш.»

Номер слайду 4

Прислів’я зазвичай виразно діляться на дві частини, мають повчальний характер. Приказки- скорочений варіант прислів’я або просто влучний вислів.

Номер слайду 5

Весна красна квітами, а осінь — плодами. Курчат восени лічать. Осінь усьому рахунок веде. Восени — багач, а навесні — прохач. Восени і горобець багатий. Осінь збирає, а весна з'їдає.

Номер слайду 6

Читай виразно. Вибери вірш для виразного читання. 2. З'ясуй, чи все тобі зрозуміло в цьому тексті. 3. Визнач настрій вірша.4. Визнач головні за змістом слова тексту і виділяй їх голосом під час читання. 5. Вибери потрібний темп читання, дотримуючись паузи. 6. Читання вголос можна супроводжувати мімікою та жестами. Вони зроблять виступ більш цікавим та емоційним.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Написання власних назв. Доповни!!!

Номер слайду 9

Виправ помилки. У карпати прийшла золота осіння пора. У горах вона особлива. Образно описують письменники їх « золотаво-багряні схили з мідними травами. Осинь у горах не тільки красива, але й щедра. он грибники микола й оленка. Повні кошики грибів назбирали. Найбільше їх було у ліску біля озера янтарного.

Номер слайду 10

У Карпати прийшла золота осіння пора. Окличне чи неокличне. Розповідне, питальне чи спонукальне. Познач підмет та присудок.

Номер слайду 11

Виконай звуковий аналіз.

Номер слайду 12

Перевір.

Номер слайду 13

Виконай аналіз слова за будовою.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Пригадай!!!

Номер слайду 16

pptx
Додано
12 вересня 2021
Переглядів
1120
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку