Урок "Збирання й аналіз маркетингової, виробничої та фінансової інформації про майбутній бізнес"

Про матеріал
Презентація до теми "Збирання й аналіз маркетингової, виробничої та фінансової інформації про майбутній бізнес". На уроці учні дізнаються про бізнес-план та його типові розділи;навчаться аналізувати стратегію бізнесу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технології10 клас

Номер слайду 2

https://learningapps.org/display?v=ph5dj419n20 Домашнє завдання. Вправа “Скачки”

Номер слайду 3

Вправа “Асоціативний кущ”Маркетинг ринокрекламатоварпродажторгівлябізнес

Номер слайду 4

Ма́ркетинг (англ. marketing) - це діяльність, спрямована на досягнення цілей підприємств, установ, організацій шляхом формування попиту та максимального задоволення потреб споживачів.

Номер слайду 5

Тема. Збирання й аналіз маркетингової, виробничої та фінансової інформації про майбутній бізнес. Творчий проєкт «Відкриття власної справи - творчої майстерні «Український сувенір»».

Номер слайду 6

На уроці ви дізнаєтесь:про бізнес-план та його типові розділи;навчитеся аналізувати стратегію бізнесу.

Номер слайду 7

Бізнес-план - це основний документ для планування розвитку майбутнього бізнес-проєкту, в якому міститься інформація про кошторис: витрати на створення й функціонування об’єкту інвестування, терміни окупності затрат та інше.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Стратегія бізнесу. Вибір приміщення для творчої майстерні

Номер слайду 10

Стратегія бізнесу2. Дослідження ринкузнайти та проаналізувати статистику схожої продукції;на що люди витрачають свої гроші і як оцінюють ті чи інші товари та послуги.

Номер слайду 11

Стратегія бізнесу3. Фінансуваннявласні кошти;підтримка рідних;кредит у банку.

Номер слайду 12

Стратегія бізнесу4. Визначення моделей товарів та пошук постачальників необхідних матеріалів і інструментів для виготовлення цих виробів

Номер слайду 13

Стратегія бізнесу5. Розробити логотип свого підприємства. Розробка брендованих коробок і пакетів

Номер слайду 14

Стратегія бізнесу6. Розробити рекламу та створити сайт свого магазину

Номер слайду 15

Стратегія бізнесу7. Вибрати програмне забезпечення для ведення бухгалтерського обліку або додаток для онлайн-бухгалтерії

Номер слайду 16

Практична робота. Завдання 1. Проаналізувати бізнес конкурентів - магазинів сувенірних подарунків (інтернет магазини) та заповнити таблицю «Аналіз можливостей майстерні в порівнянні з магазинами сувенірами» Аналіз можливостей майстерні в порівнянні з магазинами сувенірів{2 D6 C30 B1-7166-4324-BD9 A-DD87 ACBD0 D5 F}Переваги Недоліки. МожливостіЗагрози

Номер слайду 17

Наприклад:{2 D6 C30 B1-7166-4324-BD9 A-DD87 ACBD0 D5 F}Переваги• Ручна робота з використанням різних технік декоративно-ужиткового мистецтва;• висока якість продукції та екологічно чисті матеріали;• цілодобове замовлення. Недоліки Відсутність приміщення для виготовлення продукції та магазину для її реалізації; відсутність співробітників. Можливості• Розширення асортименту;• зростання попиту на ринку. Загрози• Поява нових конкурентів;• тіньові виробники (незареєстровані).

Номер слайду 18

Практична робота. Завдання 2. Визначитися з моделями товарів унікальної національної сувенірної продукції. (Асортимент може бути представлений ручною вишивкою, текстильними іграшками, дерев’яними виробами та виробами на замовлення, які виготовлені з екологічно чистих матеріалів.)

Номер слайду 19

https://learningapps.org/watch?v=phyq337sk20 Вправа “Знайди слова”Вправа “Упорядкування”https://learningapps.org/display?v=ps4dxjm4n20

Номер слайду 20

Рефлексія. Прийом «Закінчи речення»- Яку інформацію на уроці я проаналізував(ла)?- Що заважало мені на уроці працювати ефективніше?

Номер слайду 21

Домашнє завдання1. В зошитах виконати практичну роботу (сфотографувати і надіслати для перевірки). Знати визначення понять “бізнес-план”, “маркетинг”, “типові розділи бізнес-плану”.2. Виконати онлайн-тест за посиланням: Код доступу 8217297 Попросіть учнів використати цей код,відкривши посиланняjoin.naurok.ua3. Теоретичний матеріал, практична робота за цим посиланням:https://sites.google.com/view/ludakobak2/%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81/10-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81

pptx
Додано
30 листопада 2021
Переглядів
673
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку