Уроки життя - шкільна психологічна газета №3

Про матеріал

Шкільна психологічна газета "Уроки життя", яка містить різні рубрики. Наприклад, "До твого записника", "Сторінка психолога" тощо.

Перегляд файлу

 

Описание: Картинки по запросу позитивне МИСЛЕННЯ рисунок

 

Описание: http://s58.radikal.ru/i161/0909/33/eef61660e4cd.jpg 

 

 

                         Сьогодні в номері:

 

 

 

 

 

  • позитивна психологія
  • до твого записника   
  • відверті розмови          
  • сторінка психолога

" Не треба нити, просто вийдіть із дому та обійміть життя обома руками".

Хантер Джон, американський журналіст

 

Позитивна психологія — галузь психології, яка займається дослідженням позитивних аспектів психіки людини. На відміну від орієнтації класичної науки на психологічні проблеми та патології, основними темами досліджень галузі є щастя, оптимізм, потік, довіра, прощення та солідарність. Ця галузь досліджень намагається зробити досвід життя людини більш задовільним та розкрити природні здатності.

Згідно з науковими дослідженнями останніх років, позитивні емоції роблять сприйняття світу людиною більш відкритим і дозволяють досліджувати та знаходити нові рішення проблем. Крім того, позитивні емоції роблять людину більш дружньою, а із збільшенням кількості друзів людина одержує кращі шанси еволюційного виживання.

Описание: http://bookvisor.ru/uploads/taginator/Nov-2011/pozitiv.jpgПозитивне мисленняце могутня сила, яка відіграє важливу роль у формуванні життя. Сенс такого мислення полягає у психологічному прийомі, при якому в голові формуються думки, слова та образи, що сприяють внутрішнього розвитку й успіху. Всім, що відбувається на підсвідомому рівні, можна усвідомлено керувати. Це мислення, спрямоване на досягнення позитивного результату.

Для того щоб сила думки “працювала на вас”, потрібно розвивати позитивне ставлення до життя. Чекайте тільки успішні підсумки у всіх своїх починаннях. У вас повинен переважати внутрішній психологічний настрій на успіх.

Різні люди оцінюють себе по-різному. Одні - позитивно, другі - негативно. Чим більш позитивне уявлення людини про себе, тим краще в неї життя й тим більш упевнено вона почувається. І навпаки. Перша категорія людей - це, як правило, щасливі везунчики, друга - невдахи. Як це не прикро, але більшість із нас належить до невдах, які незадоволені собою та життям.

За своєю суттю позитивне мислення - це віра в успіх. Зрозуміло, від вас не вимагається бути життєрадісним постійно, до того ж це неможливо. Потрібно просто зробити так, щоб упевненість у собі стала звичкою. Позитивізм - це не чародійна паличка, яка позбавляє нас від усіх проблем; від вас же вимагається терпіння, настирливість і володіння методами самотерапії. Не чекайте швидких успіхів, інакше будь-яка тимчасова невдача призведе до стресу і загальмує весь оздоровчий процес. Але вірте в кінцевий успіх: позитивне мислення - прямий шлях у нове, щасливе і здорове життя.

 

До твого записника

 

Описание: http://gifzona.ru/i/pozitiv/09.gifПритча про позитивне мислення

 

 

 

 

 

 

Якось старий учитель сказав своєму учневі:

-         Будь - ласка, оглянь цю кімнату і спробуй знайти у ній все, що має коричневий колір.

Молодий чоловік оглянувся. В кімнаті було багато коричневих предметів: дерев’яні рами картин, диван, карниз для занавісок, книжки і ще багато різних дрібниць.

-         А тепер закрий очі і перечисли всі предмети… блакитного кольору, - попросив учитель.

Молодий чоловік розгубився:

-         Але я нічого не помітив!

Тоді учитель сказав:

-         Відкрий очі. Подивися, як тут багато блакитних  предметів !!!

Це була правда: блакитна ваза, блакитні рамки фотографій, блакитний килимок.

Учень відповів:

-         Але ж це хитрість! Адже я за вашою вказівкою шукав коричневі, а не блакитні предмети!

Учитель тихо зітхнув, а потім посміхнувся:

-         Саме це я і хотів тобі показати! Ти шукав і знаходив тільки коричневий колір. Так само відбувається з тобою і в житті: ти шукаєш і знаходиш тільки погане і не помічаєш все хороше!

-         Мене завжди вчили, що слід чекати гіршого, і тоді ніколи не виявишся розчарованим. А якщо гіршого не станеться, то мене чекає приємний сюрприз. Ну, а якщо я завжди буду надіятись на краще, то ризикую бути розчарованим.

-         Упевненість в користі очікування гіршого заставляє нас не помічати все хороше, що відбувається у нашому житті. Якщо чекаєш гіршого, то обов’язково його і отримаєш. І навпаки. Можна знайти таку точку зору, з якою кожне переживання буде мати позитивне значення. З цієї хвилини ти будеш шукати у всьому щось позитивне!

Відверті розмови

 

Описание: http://www.vseodetyah.com/editorfiles/devochka-vozle-shkolnoi-doski.jpg

 

Не можу відповідати біля дошки, хвилююся. Що робити?

Д

 

ля психічно сильної й урівноваженої лю­дини такий період означає напруженішу діяльність, мобілізацію всіх резервів. Якщо ж цього не відбувається, то найчастіше виникає побоювання не впоратися зі справою, метуш­ливість, страх, тривога за наслідки. Часом лю­дина виявляється настільки деморалізованою, що практично «вибуває з гри».

Існує багато прийомів, які дозволяють упо­ратися з передстартовим хвилюванням. От деякі з них.

 

1. Підготовка і ще раз підготовка! Прийшовши до класу, постійте там, де вам, можливо, до­ведеться відповідати. Походіть, роззирніться, звикніть, помалюйте на дошці, огляньте простір — зробіть його своїм. Ну, що? Нічого страшного: стерті парти, знайомі фізіономії од­нокласників (самі нічого не знають), пописана дошка... Якщо у класі нікого немає, спробуйте поговорити — голосно, начебто для всіх. Утім, навіть якщо у класі хтось є (ще краще!), зро­біть якесь оголошення, повідомте приємну но­вину.

Описание: http://images.vector-images.com/clp/183734/clp123447.jpg2. Дихайте рівно! Коли вас викликали — не поспішайте! Виходьте до дошки повільно, не кваплячись, не збиваючи подих, цей час ви­користовуйте для того, щоб зібратися з дум­ками, пригадати зміст відповіді. Вийшовши до дошки, не починайте одразу торохкотіти й сипати даними — зробіть паузу, переведіть подих, а в цей час іще раз зберіться з думками. (До речі, чи не курите ви? Якщо так, то краще кинути.)

Описание: http://afield.org.ua/mirwom/img/renata_bliznecy1.jpg3. Двійник. Вийшовши в центр класу, уявіть, що це не ви переминаєтеся в дошки, а хтось інший — ваш двійник. А ви в цей час спокійно собі хрумкаєте чіпси на останній парті й слухаєте дзижчання свого товариша. Ну як, вийшло?

4. Спогади. Як відомо, звичне і знайоме хвилює менше, ніж невідоме. Тому, опинившись біля дошки, зрозумійте, що ви тут не вперше, до цього і потому таких виходів —- як вдалих, так і невдалих — ще буде вдосталь. Краще частіше згадувати саме вдалі відповіді — вони вселяють упевненість у власних силах.

5. Тріумф. Цього разу завдання полягає в тому, щоб переконати себе: усе буде гаразд, на вас очікує тріумф — повага вчителя, подяка батьків і визнання однокласників. Але! Успіх багато в чому залежить від того, наскільки ви підготу­валися до уроку.

6. Буває й гірше. Повірте у те, що ваша від­повідь біля дошки — ситуація досить пересічна, що легко забувається, десь навіть повсякденна і для інших малоцікава. То чи варто витрачати свої нервові клітини? Адже бувають і гірші при­годи. От, наприклад, одного разу мій знайомий зустрів у тайзі ведмедя... і навіть учительки поруч не виявилося.

Описание: http://prv1.lori-images.net/uchenik-podnimaet-ruku-0001432517-preview.jpgА що, як не чекати, доки вас викличуть, а під­няти руку самому — і що буде, те й буде?! Змо­жете переконатися, що нічого страшного не ста­неться, а якщо ви добре підготовлені, то до­сягнете успіху й одержите гарну оцінку.

 

 

 

 

Коли сумно тобі - посміxнись!
Коли біль на душі - поділись!
Коли радість навколо - радій!
Коли друг зажуривсь - пожалій!
Коли серце коxає - неxай!
Коли щастя немає - бажай!
Коли любиш когось - не мовчи!
Коли важко тобі - закричи!
Коли жити не хочеш - терпи!
Коли крила розкрились - лети!
Коли ворог образив - пробач!
Коли горе спіткало - поплач!
Коли щастя зумієш знайти,
ПОСТАРАЙСЯ ЙОГО ЗБЕРЕГТИ!

 

 

 

 

 

Сторінка  психолога

Описание: http://static.diary.ru/userdir/1/0/0/3/100335/62847594.jpgЛюдина лише там чогось домагається,

                                 де вона сама вірить у свої сили.

                                                                   Л.Фейєрбах


      

 Позитивне мислення надає людині кілька чудових рис, властивих переможцю: як, наприклад, впевненість у собі, віра в успіх задуманого, що породжує бажання працювати і працювати... крім того, в разі невдач, позитивне мислення допомагає швидше подолати страх перед новими невдачами і знову мобілізувати сили.
Мало того, деякі розумні люди говорять, що думка матеріалізується... тож...

Два золотих правила позитивного мислення
1. Якщо вийшло один раз, вийде і другого.

2. Вийшло небагато, вийде і більше.

Ось лише кілька порад, які допоможуть розвинути силу позитивного мислення:

1) завжди використовуйте тільки позитивні слова і в думках, і під час розмови. Такі, як “я можу”, “я здатний”, “це можливо”, “я зможу це зробити”;

2) пропускайте у свою підсвідомість тільки відчуття сили, щастя та успіху;

3) ігноруйте негативні думки, замінюючи їх оптимістичними;

4) перш, ніж почати будь-яку справу, чітко візуалізуйте у своїй свідомості її успішний результат;

5) щоденно читайте щось натхненне та життєствердне;

6) більше посміхайтеся, це допоможе мислити позитивно;

7) дивіться фільми, які допомагають відчувати себе щасливим, скоротіть час перегляду новин і негативних передач;

9) асоціюйте себе з людьми, які мислять позитивно;

10) завжди сидіть і ходіть з прямою спиною (це зміцнить впевненість у собі і наповнить внутрішньою силою);

11) більше гуляйте і займайтеся будь-якою фізичною активністю (це допоможе виробити позитивне ставлення);

Керуючись запропонованими порадами, ви привчите свій розум думати позитивно і ігнорувати будь-який негатив.

Продовжуйте тренувати мозок на формування позитивного мислення. Це може зайняти деякий час, але в результаті у вас виробиться звичка мислити позитивно.                 

 

Ваш психолог  - Безродня Е.Є. 

1

 

doc
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
19 січня 2020
Переглядів
740
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку