Узагальнення і тематичний контроль за темою" Науки, що вивчають минуле "

Про матеріал
Мета: повторити й узагальнити матеріал, вивчений протягом першої теми; розвивати в учнів уміння аналізувати й узагальнювати історичні явища та події, працювати з джерелами інформації, висловлювати власну точку зору щодо тих чи інших історичних явищ і подій; сприяти появі в учнів зацікавленості до історичних подій; виховувати вільну особистість, яка визнає загальнолюдські та національні цінності й керується морально-етичними критеріями та почуттям громадянської відповідальності у власній поведінці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок узагальнення «Науки, що вивчають минуле»Вчитель історії Комарова В.Є.

Номер слайду 2

Розгадайте ребуси

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Виконайте онлайн-вправи про історичні джерела.https://cutt.ly/x. EQlpg. Fhttps://cutt.ly/VEQlb. Xu

Номер слайду 7

ЛОГІЧНІ ПАРИПоєднайте в логічні пари картки з назвами видів і прикладів історичних джерел. Перекази, міфи, казки, легенди. Лінгвістичн. УсніЗастарілі слова: архаїзми (толмач, п’ядь та ін.) й історизми (боярин, кошовий, наймичка та ін.)Описи звичаїв, традицій народів. Кіно-, фото-, аудіодокументи. Літописи, книжки, листи, грамоти. ПисемніОдяг, зброя, пам’ятки мистецтва, рештки людини. ЕтнографічніРечовіВізуальні

Номер слайду 8

ДОСЛІДНИЦЬКА ЛАБОРАТОРІЯКартина Тараса Шевченка «Селянська родина» (1843 р.) Об’єднайтеся з однокласниками/однокласницями в дослідницькі групи й за допомогою пам’ятки на с. 22 дослідіть історичне джерело.

Номер слайду 9

1. Уважно розгляньте джерело історичної інформації і встановіть, до якого виду історичних джерел воно належить.2. Визначте, яку інформацію про минуле повідомляє дане історичне джерело.3. Уявіть, що вам потрібно дослідити запропоноване джерело детальніше:а) поміркуйте й запропонуйте запитання, які варто поставити для більш ґрунтовного дослідження джерела; б) висловте припущення, як і де можна довідатися інформацію про джерело за запропонованими вами запитаннями. 4. Результати своєї роботи представте в класі.

Номер слайду 10

ЧОГО МИ НАВЧИЛИСЯПеревірте, як ви засвоїли матеріал розділу за допомогою онлайн-тесту. Для виконання завдання перейдіть за покликаннямhttps://forms.gle/k. M2 E4 Ea. RZE4 EKv718

pptx
Додано
25 жовтня 2023
Переглядів
215
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку