Узагальнення знань про числівник

Про матеріал
Мета: систематизувати та узагальнити знання про числівник як частину мови, закріплювати вміння учнів в доцільному та правильному вживанні числівників у мовленні; розвивати вміння аналізувати, порівнювати, зіставляти, робити висновки; виховувати пізнавальний інтерес, бажання вивчати рідну мову.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення знань про числівник3 клас

Номер слайду 2

І. Організація класу. Дзвенить струмочком рідна мова, Усі слова знайомі в ній, Але писати кожне слово У мові правильно зумій!

Номер слайду 3

Яким ви уявляєте наш урок?Що він нам принесе?Продовжіть речення: Я очікую від уроку…Я прагну навчитися…Я хочу повторити…

Номер слайду 4

ІІ. Мотиваці навчальної діяльності. Повідомлення теми і мети уроку. Відгадування загадки: Дванадцять братів один за одним ходять,Один одного не обходять. (Дванадцять місяців) - Пригадайте, як називаються зимові місяці? - Саме вони сьогодні до нас завітали. Але вони не просто завітали, а принесли нам завдання.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Девіз уроку: «Знаєш сам – допоможи другові»

Номер слайду 7

Завдання уроку:знаходити числівники в тексті;вчитись ставити питання до числівників;правильно записувати числівники;складати словосполучення, речення з числівниками; використовувати їх у власному мовленні.

Номер слайду 8

Каліграфічна хвилинка. Два на д цять дванадцять

Номер слайду 9

ІІІ. Узагальнення і систематизація знань. Розподіли числівники на дві групи (кількісні та порядкові): Сто, сімдесят, четвертий, один, десята, одинадцять, п’ятдесяд, перший, тринадцяте, мільйон, триста, двадцять шість, сорок, четвертий.

Номер слайду 10

Завдання. Творче конструювання. Де сім господинь, а один відріж. Одна голова добре, жодного не спіймаєш. Сім разів відмір, там хата не метена. За двома зайцями поженешся а дві краще.

Номер слайду 11

100 лиця 3буна гор1амі100 3тон г1апі100лет 3зуб смор1аі100рія ві3на пі2л

Номер слайду 12

Записати повні відповіді на запитання. Зі скількох місяців складається пора року весна?2. Який другий день тижня?3. Якого числа ти народився?4. Яким по порядку є місяць вересень?5. Скільки місяців має рік?6. Скільки днів в одному тижні?7. Скільки хвилин в одній годині?

Номер слайду 13

Рефлексія - Зимові місяці задоволені вашою роботою і вони запитують вас на прощання: Які солова називають числівником? На які питання вони відповідають? Що вам найбільше сподобалося?Що запам’яталося?

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
19 лютого 2023
Переглядів
1041
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку