Узагальнення знань з теми " Мова та мовлення.Текст"

Про матеріал
Систематизувати та узагальнити знання з вивчених тем; розвивати логічне мислення, пам'ять, кмітливість; виховувати вміння і навички міркування, працювати в групах, працювати самостійно, висловлювати свою думку.; навчатися допомагати іншим, виховувати інтерес до предмета.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Заняття української мови з котиком-муркотиком. Тема –МОВА ТА МОВЛЕННЯ. ТЕКСТ

Номер слайду 2

Мова – це спıльне надбання народу, сукупнıсть засобıв, якı служать для …А) пıзнання;Б) спıлкування; В) працı. Завдання 1

Номер слайду 3

Завдання 2 Яке слово ввıчливостı необхıдно вставити?Миколка прийшов до бıблıотеки.–Дайте менı збıрку казок братıв Грıмм, – звернувся вıн до бıблıотекаря. А) до побачення; Б) дякую;В) будь ласка.

Номер слайду 4

Завдання 3 Виберıть правильне твердження. Текст – це ….а) об’єднанı за змıстом речення; б) окремı речення;в) група слıв.

Номер слайду 5

Який це текст?Володя йшов стежиною ı побачив зайчика. Хлопчик пıймав його ı понıс додому. У Володı були собака Бровко ı котик Мурчик. Вони подружилися ıз зайчиком.а) опис;б) мıркування; в) розповıдь. Завдання 4

Номер слайду 6

Лисиця живе у лıсı. У неї руда шерсть. Хвıст довгий ı пухнастий. Зуби гострı. Лисиця дуже хитра. Вона ловить ı їсть мишей, зайцıв.а) розповıдь; б) опис;в) мıркування. Завдання 5

Номер слайду 7

Завдання 6 Пронумеруйте речення, щоб вийшов текст. Раптом з яру вискочив вовк. Молодий пастух пас овець. Це трапилося в гıрському селı. Пастух кинувся на вовка ı прогнав його. Вıн схопив вıвцю. 3 Раптом з яру вискочив вовк. 2 Молодий пастух пас овець. 1 Це трапилося в гıрському селı. 5 Пастух кинувся на вовка ı прогнав його. 4 Вıн схопив вıвцю.

Номер слайду 8

Завдання 7 Доберıть до тексту заголовок. Восени я принıс у школу зайченя. Спочатку воно всıх боялося ı ховалося пıд шафу. Потıм звıрятко звикло до дıтей, ı вони годували його морквою та капустою. Навеснı дıти вıдпустили зайченя на волю.а) Зайченя.б) Зайченя в школı. в) Опис зайчика.

Номер слайду 9

Завдання 8 Складıть ı запишıть речення зı слıв:розв’язав, задачу, самостıйно, Андрıйко, складну. Андрıйко самостıйно розв’язав складну задачу.

Номер слайду 10

ДОПИШИ ВІДОМІ ТОБІ СЛОВА ПРИВІТАННЯ. Добрий день,..... Завдання 9

Номер слайду 11

ДОПИШИ ВІДОМІ ТОБІ "ВВІЧЛИВІ" СЛОВА. Прошу, .... Завдання 10

Номер слайду 12

ЗАКІНЧИ РЕЧЕННЯ, ВИСЛОВИВШИ СВОЮ ДУМКУ. Якщо менı потрıбна допомога, я ... Завдання 11

Номер слайду 13

Завдання 12 Допиши потрıбнı слова. Мовлення буває усне ____________. У словнику слова розмıщуються в ______________ порядку. Хто бıльше читає, той___________________. Вıк живи – вıк __________- .

Номер слайду 14

Молодцı=)

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
28 квітня 2023
Переглядів
466
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку