В об'єктиві натураліста - 2024 р. на тему "Нектар життя"

Про матеріал
Конкурсна робота, учня 8 класу в Об'єктиві натураліста - 2024 рік на тему "Нектар життя"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всеукраїнський юнацький фестиваль «В об'єктиві натураліста – 2024 року»в номінації «Анімація» за темою «Нектар життя»Підготував учень 8 класу. Станіславчицького опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Станіславчицької сільської ради Жмеринського району Вінницької області Циганюк Михайло Керівник, вчитель біології Дацишина І.І.

Номер слайду 2

Нектар (міфологія) — напій олімпійських богів, що давав їм вічну молодість і безсмертя

Номер слайду 3

Поряд із медом шануються і бджоли – помічники божеств.

Номер слайду 4

Поряд із медом шануються і бджоли – помічники божеств.

Номер слайду 5

Мед використовується людством вже тисячі років. Знайдені археологічні свідчення, що свідчать про те, що мед споживали ще в епоху каменю.

Номер слайду 6

Мед ще в давнину вважався дієвими ліками - сам Гіппократ закликав споживати його у їжу щодня для поповнення сил. А сьогодні не лише народна, а й наукова медицина звертається до застосування меду при лікуванні різних недомагань. Чудодійний нектар відновлює, піднімає імунітет та мобілізує захисні функції організму.

Номер слайду 7

Мед - це справжній скарб природи. Його склад включає в себе вуглеводи, амінокислоти, вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Ці компоненти забезпечують меду не лише неповторний смак, але й визначають його лікувальні властивості.

Номер слайду 8

Різноманіття застосувань меду вражає:1. Натуральний Замінник Цукру. Мед може слугувати альтернативою білому цукру, пропонуючи солодкий смак, але з більшою кількістю корисних елементів.2. Енергетичний Заряд. Вміст глюкози та фруктози у меді швидко підвищує енергію, що робить його чудовим енергетичним продуктом. 3. Лікування Горла. Гарячий чай з медом відомий своїми заспокійливими властивостями при горлових захворюваннях. 4. Заспокоєння Кашлю. Мед може вважатися природним експекторантом, допомагаючи в облегшенні кашлю та зменшенні інфекційних проявів. 5. Зволоження Шкіри. Мед має природні властивості зволоження, і його застосування на шкірі може сприяти її гладкості та м'якості. 6. Лице та Волосся. Маска з меду може бути ефективною для лікування волосся та підтримки здоров'я обличчя. 7. Заживлення Ран. Мед відомий своїми антисептичними та заживляючими властивостями.

Номер слайду 9

ВИСНОВОК Нектар життя - таємнича сила із келиха існування, а мед, як втілення природної сили, стає витоком, що збагачує наше життя неповторною силою та енергією.

Номер слайду 10

Дякую за увагу !

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Інкл
Додано
19 січня
Переглядів
1727
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку