В.Скуратівський "Калина"

Про матеріал
Презентація до уроку з літературного читання. Наш символ і оберіг. Василь Скуратівський "Калина". Щоб у серці жила Батьківщина... Мета: розширити знання учнів про калину як символ України й оберіг; удосконалювати читацькі вміння; розвивати зв'язне мовлення учнів, збагачувати словниковий запас учнів; розширювати світогляд; виховувати любов до рідного краю, до природи; виховувати повагу до національних традицій. Тип уроку: набуття нових знань Освітні галузі: мовно-літературна, громадянська, історична, соціальна і здоров'язбережувальна, природнича.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Усі сідайте тихо, діти. Домовляймось — не шуміти,Руку гарно підіймати,На уроці не дрімати,А знання мерщій хапати —Щоб не було нам мороки,Всі готові до уроку?Тож, гаразд. Часу не гаймоІ урок наш починаймо.

Номер слайду 3

Ранком Лара з Мариною милувались калиною.

Номер слайду 4

шк-л-рг-р-б-цьхв-л-н-вч-т-льж-р-в-льс-к-нд-хл-б-р-бс-р-к-г-д-н-ль-тч-кв-р-н-т-жд-ньл-к-рж-йв-р-н-км-с-цьд-р-кт-рс-л-в-йст-л-тт-в-х-в-т-льл-ст-вк-в-вт-р-кб-д-в-льн-кд-т-лч-тв-р

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Весна. Літо

Номер слайду 7

Українарослиначервонасимволкущніжнапіснякраса

Номер слайду 8

Скуратівський Василь Тимофійович Скуратівський Василь Тимофійович народився 25 жовтня 1939 року в глухому поліському хуторі Забуда на Житомирщині. У 13 років вирішив стати письменником, написав першого вірша і надіслав до районної газети. Усього за життя письменника було видано понад 20 книг. Помер 16 грудня 2005 року. Похований у Києві на міському Берковецькому кладовищі.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дмитро Добровольський «Червона калина»

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

pptx
Додано
10 грудня 2021
Переглядів
599
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку