Вагітність екзотичних тварин

Про матеріал
Мета:На прикладі Великого сірого кенгуру продемонструвати як живуть представники сумчастих у наші дні, місця проживання, розміри, особливості ромноження та вагітності, спосіб життя, особливості годівлі та розвитку новонароджених.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вагітність екзотичних тварин(Кенгуру)

Номер слайду 2

Мета: На прикладі Великого сірого кенгуру продемонструвати як живуть представники сумчастих у наші дні, місця проживання, розміри, особливості ромноження та вагітності, спосіб життя, особливості годівлі.

Номер слайду 3

Кенгуру Великий сірий кенгуру - це найбільший представник сумчастих, що живуть у наші дні. Він мешкає в різних лісових місцевостях; звідси його друга назва - лісовий кенгуру. Ряд - Сумчасті Родина - Кенгурові Рід/Вид - Macropus giganteus Основні дані: РОЗМІРИДовжина, разом з хвостом: до 3 м. Маса: до 80 кг. РОЗМНОЖЕННЯСтатеве дозрівання: з 1,5-2 років. Шлюбний період: немає чітко обмеженого сезону. Вагітність: 38-40 діб. Кількість дитинчат: 1.

Номер слайду 4

Спосіб життя кенгуру Великі сірі кенгуру зазвичай тримаються стадами. Кожне стадо складається з дорослого самця, 2-3 самок з дитинчатами і 2-3 молодих самців. Переважно такі сім'ї пасуться разом. Основна зброя сірих кенгуру -задні кінцівки, що мають могутні кігті. Розшукуючи корм, кенгуру неквапом пересувається вперед дрібними стрибками, за допомогою хвоста зберігаючи рівновагу. Рятуючись від небезпеки і переслідування, великий сірий кенгуру розвиває швидкість до 50 км/год.

Номер слайду 5

Розмноження кенгуру У великого сірого кенгуру немає чітко обмеженого сезону розмноження. Спостережено, що перед пологами самка усамітнюється і дочиста вилизує сумку. Єдине дитинча у кенгуру народжується через 38-40 діб після спаровування. Воно абсолютно голе, шкіра в нього рожевого кольору. Довжина новонародженого всього 25 мм, а маса - 5,5 г.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

За допомогою передніх лап дитинча кенгуру підіймається по шерсті матері вгору і вповзає в сумку. Вже через декілька тижнів дитинча виглядає з сумки, проте ще не виходить з неї.

Номер слайду 8

Сумка матері влаштована таким чином, що випасти дитинчаті з неї неможливо. Крім того, самка за допомогою м'язів регулює, наскільки їй відкритися, тому саме мати вирішує, коли дитинча може вийти назовні. У перші три місяці воно росте дуже повільно.

Номер слайду 9

Через 15 тижнів дитинча починає рости швидше, у цей самий час у материнському молоці збільшується вміст білка і жиру. Дитинча годується молоком ще 1,5 року після того, як уперше вийде з сумки.

Номер слайду 10

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
20 січня 2019
Переглядів
1686
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку