Велика буква у кличках тварин

Про матеріал
Активізуємо знання про написання великої букви у кличках тварин, розвиваємо зв’язне мовлення, виховуємо любов до тварин. Бесіда. Повторення вивченого матеріалу. Повідомлення теми уроку. Виконання завдань до вправи 1 (с. 131), вправи 3 (с. 132) та їх перевірка (усно). Каліграфічна хвилинка. Робота з підручником. Самостійне виконання завдань до вправи 2 (с. 132). С.132. Вивчення правила. Наведення прикладів. Робота з медіаресурсами (або книжковими ілюстраціями).Вправи 4-5. Домашнє завдання. Гра « Я – розумний». Обери з дужок «правильну» літеру. Запиши в зошит. З одним словосполученням склади та запиши речення. Онлайнове інтерактивне завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Велика буква у кличках тварин. Урок 1

Номер слайду 2

Бесіда- Чи маєте ви, діти, домашніх улюбленців? Хто вони? Чи мають клички (імена)? Хто їх так назвав? - Уявіть собі, що ви будете розповідати в листі своєму другові/подрузі про свого/свою улюбленця/улюбленицю. З якої букви ви напишете кличку свого чотирилапого друга?

Номер слайду 3

Повторення вивченого матеріалу. Згадайте, коли на письмі ми вживаємо велику букву. Прослухайте текст. У кожному реченні назвіть слово, яке треба писати з великої букви. У сестер Насті та Ірини є кошенятко. Дівчатка назвали його Пушок. Старша сестра Настя вчить Ірину доглядати за тваринкою. Прослухайте речення. Які слова звучать однаково? Як ви їх напишете?У нашому дворі живе собака Жук. Над квіткою пролетів великий жук. Крадькома котяра Кекс куштував на кухні кекс.

Номер слайду 4

Повідомлення теми уроку. Виконання завдань до вправи 1 (с. 131), вправи 3 (с. 132) та їх перевірка (усно).

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Каліграфічна хвилинка11 грудня. Класна робота. Чч Шш Юю Яя

Номер слайду 7

Робота з підручником. Самостійне виконання завдань до вправи 2 (с. 132).

Номер слайду 8

Самостійне виконання завдань до вправи 2 (с. 132). Вправа 2 Коза Плямка, песик Кулька, котик Пушок.

Номер слайду 9

С.132. Вивчення правила. Наведення прикладів.

Номер слайду 10

Був собі дід Андрушка, а в нього – баба Марушка, а в баби – донечка Мінка, а в дочки – собачка Хвінка, а в собачки – товаришка, киця Варварка, а в киці – вихованка, мишка Сіроманка. Іван Франко Прочитай уривок з улюбленої казки і роздивись ілюстрацію до неї. Пригадай, як називається ця казка.

Номер слайду 11

Робота з медіаресурсами (або книжковими ілюстраціями). Вправи 4-5.

Номер слайду 12

2. Випиши в дві колонки назви і клички тварин. Собачка Хвінка, киця Варварка, мишка Сіроманка. Назви тварин Клички тварин собачкакицямишка. Хвінка. Варварка. Сіроманка

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Вправа 5 Мишенята Круть та Верть, півник Голосисте Горлечко, папуга Кеша, черепаха Тортіла.

Номер слайду 15

(П,п)ес (С,с)ірко; (К,к)орова (Л,л)иска; (З,з)айчик (В,в)ухань; (М,м)ама (О,о)лена; (С,с)естра (М,м)арійка; (К,к)інь (В,в)ітер. Домашнє завдання. Гра « Я – розумний»Обери з дужок «правильну»  літеру. Запиши в зошит. З одним словосполученням склади та запиши речення.

Номер слайду 16

Онлайнове інтерактивне завданняhttps://learningapps.org/display?v=pecpgxvwk19

pptx
Додано
25 серпня
Переглядів
22
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку