Вербна неділя. Л.Костенко "Вербові сережки"

Про матеріал
Презентація Вербна неділя. Л.Костенко "Вербові котики" до уроку літературне читання 2 клас. Підручник "Українська мова та читання" Чипурко. Для використання під час дистанційного навчання в Zoom та Google meet.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературне читання ВЕРБНА НЕДІЛЯ. Л. Костенко «Вербові сережки»С.119-120 Підготувала вчитель початкових класів. Коровіна О. М.

Номер слайду 2

Жив жучок між бур’янами,Жив без тата і без мами. Жив і жив, і не тужив –Жовтим листям ворушив. Жаба квакнула: «Попався!»,Жук завмер – так налякався. Робота над скоромовкою

Номер слайду 3

Ластівочко. Береза. Зозуляусміхаєтьсяумиваєтьсярозвивається. Зайчикозивається. Сонце сизокрила Гра «З’єднайка»

Номер слайду 4

ВЕРБНА НЕДІЛЯЯк тільки верба викине на світ сріблисті пухнасті«котики» — одразу в повітрі повіє весною. Колись люди вважали, що вербова гілочка передає силу від землі. Якщо легенько вдарити по плечувербовою гілочкою своїх друзів та близьких, приказуючи: «Не я б’ю — лоза б’є, віднині за тиждень буде. Великдень!», — то цим жестом обов’язково додасте їм здоров’я. А побивали вербовою гілочкою у Вербну неділю — за Тиждень до Великодня.

Номер слайду 5

Біля яру, біля стежкиодягла верба сережки. Головою хилитала,потихесеньку питала:— Де ота біленька хатка,що гарнесенькі дівчатка?Хай би вибігли до стежки. Подарую їм сережки. ВЕРБОВІ СЕРЕЖКИ. Ліна Костенко

Номер слайду 6

Обери мишку, настрій якої відповідає твоєму.

Номер слайду 7

Для самостійного опрацювання. Підручник с. 119-120 – виразно читати. Зошит с.44-45.

pptx
Додано
14 березня
Переглядів
231
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку