Веселі старти ДЛЯ 2-5 класів

Про матеріал
1.Мета: Виховувати любов до фізкультури та спорту, розвивати руховий апарат, фізичні уміння та навички, зміцнювати здоров'я. Виховувати почуття дружби, колективізму, взаємовиручки. Прищеплювати прагнення до занять фізкультурою. 2.Місце проведення: спортивна зала. 3. Обладнання: мішечки з піском, м'ячі,фішки.
Перегляд файлу

Положення про проведення спортивного свята

для учнів    класу

«Веселі старти»

 

1.Мета: Виховувати любов до фізкультури та спорту, розвивати руховий апарат, фізичні уміння та навички, зміцнювати здоров'я. Виховувати почуття дружби, колективізму, взаємовиручки. Прищеплювати прагнення до занять фізкультурою.

2.Місце проведення: спортивна зала.

3. Обладнання: мішечки з піском, м'ячі,фішки.

4.Учасники: учні    -го класу.

5.Визначення переможців: переможці визвизначаються по найбілшій кількості балів.

Вчитель :

 

C:\Users\Титан\Desktop\33_1_jpg.png

 

 

 

 

 

 

 

Хід свята

Інструктаж з ТБ про правила поведінки учнів на  спортивному майданчику.

Ведучий: Дорогі діти! Сьогодні ми зібралися з вами в цьому залі, щоб провести спортивні змагання "Свято здоров’я”, щоб позмагатись у силі, спритності і просто відпочити, а також подивитися, які ви спритні, розумні, винахідливі.  Адже знаєте, що коли людина займається спортом, то вона і красива і здорова. У сьогоднішніх змаганнях братимуть участь команди  (НАЗВИ КОМАНД).

Естафета «Кенгуру»

Команди шикуються перед стартовою лінією. Направляючий  затискає  м'яч між ногами і за командою біжить до стійки і назад. Передає м'яч та стає  в кінець строю. Якщо м'яч упаде, потрібно його знову затиснути між ногами й продовжити біг. Команда, котра швидше виконає завдання, отримає 10 очок, котра пізніше – 5.

"Посадка і збирання картоплі"

Перший учасник команди  біжить, тримаючи у руці картоплину,  до «городу» - обруча, який покладений перед кожною командою на відстані 9-10 метрів,  «саджає» - кладе картоплю, повертається до команди, передає естафету. Наступний учасник  біжить до «городу», «збирає врожай» - забирає картоплю і повертається до команди.  Завдання по черзі виконує уся команда. Перемагає команда, яка першою зібрала врожай. Команда, котра швидше виконає завдання, отримає 10 очок, котра пізніше – 5.

 

Гра-естафета “Баскетболіст”.

Кожен гравець команди веде м’яч до баскетбольного щита і закидає його в корзину. Зловивши, передає м’яч наступному гравцеві, який повинен зробити те, що й попередній. Команда, котра швидше виконає завдання, отримає 10 очок, котра пізніше – 5.

 

 

 Естафета «Найшвидший»

Кожний учасник має добігти до стійки на відстані 10м. від лінії старту, оббігти стійку, повернутися назад, віддаючи естафету. Забігти за лінію старту,передати паличку наступному. Перемагає та команда ,що швидше впоралась із завданням. Команда, котра швидше виконає завдання, отримає 10 очок, котра пізніше – 5.

 

Естафета “Подорож по горах”

Бігову доріжку поділити на три рівні частини. Гравці у першій частині стрибають на лівій нозі, у другій – на правій, у третій – на двох. Назад повертаються, біжучи. Котра команда пробіжить швидше, отримає 10 очок, котра пізніше – 5.

 

Гонка м'ячів

1) М’ячі у направляючих. За сигналом гравці передають м’яч над головою, останній вибігає з м’ячем вперед. Гра триває, поки попереду знову не з'явиться направляючий і підніме руку догори. Забороняється передавати м’яч, пропускати гравців. За це нараховуються штрафні очки.

2) М’яч прокачується по підлозі між ногами.

Переможе та команда, яка закінчить гру першою (10 очок). Хто закінчить пізніше – 5.

 

Відомо, що фізична культура має велике значення в житті кожної людини. Особливо важливим є цей вид діяльності для молодших школярів. Він сприяє розвитку у них не лише фізичних якостей, а й моральних.

Наше свято завершилось. До нових зустрічей.

docx
Додано
22 травня 2020
Переглядів
610
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку