«Весна, кохання, квіти і жінки!»

Про матеріал
Міжнародний жіночий день. Свято половини людства, а ще й якої половини! І не дивно, що саме на початку цієї прекрасної пори, жінок всього світу вітають з чудовим святом 8-го Березня.
Перегляд файлу

 

СЦЕНАРІЙ

свята 8 березня

«Весна, кохання, квіти і жінки!»

6 березня 2019 року/18:00

КЗ «Заваллівський ліцей»

 

(на протязі концерту під час слів ведучих звучить музика)

 

Вед. Ми раді вітати вас в нашому теплому, затишному залі. Кожен із вас знає, чому ми всі сьогодні зібралися тут???? Так!!!!!Тому що у нас свято, бо у нас – Весна. Весна – найпрекрасніша пора року. З її приходом оживає природа, повертаються із далеких країв птахи, зодягаючись у зелень, квітнуть дерева. Бринять струмки, розквітають перші квіти, зігріті теплом сонячного проміння, мрійливо співають пташки, прийшла весна, а разом з нею - Міжнародний жіночий день. Свято половини людства, а ще й якої половини! І не дивно, що саме на початку цієї прекрасної пори, жінок всього світу вітають з чудовим святом 8-го Березня. Отож. Пані та панове! Розташовуйтеся зручніше. Залишайте позаду всілякі турботи, хвилювання.  Приготуйте чудовий настрій, теплі посмішки, радісні обличчя та щирі овації …….. Ми розпочинаємо.

 

ВИСТУП №1. Таня Мала – Весна (без оголошення)

 

Вед.  Доброго вечора, милі, кохані жінки!

 

Вед. Ну, чому тільки жінки? Доброго вечора пані та панове! Доброго вечора шановні глядачі.

 

Вед. Доброго вечора усім, хто прийшов на наше свято.

 

Вед. Сьогодні ми віншуємо жінку! Адже саме завдяки їй світ наповнюється любов’ю, добром та надією. Найчарівніша, наймиліша, найзагадковіша, найпрекрасніша. Одним словом – жінка!

 

Вед. Жінка – це краса і мудрість, ніжність, чуйність і материнська любов. 

 

Вед.  Існує в світі міф про жінку. Одного разу звернувся чоловік до Бога і заявив про свою нудьгу. Бог задумався, з чого зробити жінку, якщо весь людський матеріал пішов на чоловіка. Але, не бажаючи відмовити у проханні своєму улюбленцю, після короткого роздуму став створювати жінку з кількох яскравих променів сонця, усіх чарівних фарб зорі, задумливого місяця краси лебедя, грайливості кошеняти, граціозності газелі, ласкавого тепла хутра, сили магніту.

 

Вед. Він змішав усе разом, а потім додав туди трохи холодного мерехтіння зірок, в'їдливості мухи, впертості віслюка, ревнивості тигриці, мстивості пантери, кровожерності п'явки, отруйності змій, дурману опіуму та безпощадності стихій. Цю жінку Бог передав чоловікові, промовивши при цьому: «Бери її такою, якою вона вийшла, і не намагайся її переробити, зазнавай щастя з нею протягом життя, терпи муки від неї до самої смерті.»

 

Вед. Ми дякуємо вам за вашу доброту, за щирість і ласку, за вашу любов до нас. Вже багато століть наймудріші люди намагаються розгадати і пояснити велике загадкове почуття – любов до жінки. Поетами всіх часів і народів  написано десятки тисяч ліричних рядків, присвячених жінці.

 

Вед. І щоб зігріти ваші серця зустрічайте дитячий хор «Мальвочки» з піснею «Святковий рок-н-рол»

ВИСТУП (№2)

 

Вед. (за кулісами)Усмішка — це кращий макіяж жінки. Просто посміхніться .. і крихітні промінчики тепла несміливо прокрадуться в Ваші засмучені душі, зігріють серце і розлившись солодким спокоєм запалять ваші очі………… «Коли ти посміхаєшся»

ВИСТУП (№3)

 

Вед. А ти помітила, що жінки сьогодні надзвичайно красиві!

 

Вед. Так, дійсно красиві. І найкрасивіші пісні, які ми підготували – це пісні про любов до жінки. Єдиної і неповторної, якою є кожна із вас.

 

Вед. Жінка – матуся, бабуся. Саме для таких жінок, ми повинні зробити все, щоб сьогоднішнє свято було незабутнім і радісним. І це нам, зовсім неважко.

 

Вед. А що ж нам для цього потрібно?

 

Вед. Нам необхідно лише приготувати святкові поздоровлення. Додати при цьому жменьку ніжності. Підігріти цю страву на великій любові, заправити її ніжними піснями та пропекти запальними танцями.

 

Вед. І що  вийде?…

 

Вед. Вийде  прекрасний «Святковий пиріг» для чарівних жінок. Потім посипати цей святковий пиріг - компліментами на їхню адресу.

 

Вед. Прекрасно!

 

Вед. Для легкості збити його оплесками та прикрасити чудовими виступами.

 

Вед. Геніально!

 

Вед. Але спочатку його потрібно замісити. І краще всього це зробить головний чоловік селища. І зараз ми із задоволенням запрошуємо на сцену селищного голову Валерія Петровича Дубінського!

ВИСТУП (ведучі на сцені)

 

Вед. Але спочатку його потрібно замісити по рецепту і діждатися коли пиріг почне сходити.

 

Вед. Головне, не відхилятися від рецепту. А для того щоб він ще краще зійшов та піднявся ми зарошуємо на сцену хореографічний колектив «Натхнення». Український народний танець «Сільська полька». Зустрічайте !!!

ВИСТУП(№4). 

 

Вед. У жіночий день у всіх чоловіків для хвилювання сто причин.

 Чи ті парфуми подарували?

Чи добру каву заварили?

 Чи довго варяться супи?

Скільки сипати крупи?

 І як посуд треба мити, щоб його їм не побити?

Чим іще корисним бути, щоб порадувати?

 

Вед. А я знаю , чим іще можна нас порадувати!!! Сьогодні на святі всіх жінок присутній фольклорний колектив «Любисток».

 

ВИСТУП №5 «Було в хлопця 5 дівок»

 

Вед. (за кулісами) Нещодавно ми святкували свято всіх закоханих,

та попереду ще більш приємне свято, особливо для жінок – це 8 Березня. Перед чоловіками знову постає питання про те, що піднести в подарунок своїй коханій жінці. Німецькі вчені проблеми подарунка і зовсім не існує, так як вони рекомендують "дарувати" поцілунки. Адже вони здатні подовжувати наше життя в середньому на п'ять років, а це, погодьтеся, не так мало.

 

ВИСТУП №6 «В зеленім саду»

 

 

 

 

 

 

Вед. Знаєш _____________ чарівність і загадковість жінки , прослідковувалась ще в старих казках,  пам’ятаєш: змахнула Олена Прекрасна правою рукою – стали ліси і води. Змахнула лівою – стали літати різні птахи. Це ж феномен !

 

Вед. Так, все, до чого торкаються жіночі руки – чудово перетворюється. Льон стає білим вишитим рушником. Колос обертається теплим рум’яним хлібним короваєм. З тонкої гілочки зростає зелене дерево.

 

Вед. Ніжні, чуйні, майстерні, умілі, спритні, безвідмовні, швидкі, добрі, золоті, моторні, дбайливі, теплі – скільки хороших слів можна сказати про жіночі руки.

 

 Вед. Жінка – це восьме диво світу, муза, яка протягом віків надихає чоловіків на звитяжні вчинки.

 

Вед. Кажуть, що чоловік стає на коліна в трьох випадках: щоб напитись із джерела,   щоб зірвати квітку для коханої, щоб уклонитися матері.

 

Вед. У мові всіх народів світу немає слова, святішого за слова Мати! Мати - початок всього! Мати – берегиня людського роду.

 

Вед. Немає любові, сильнішої від материнської, немає ніжності, ніжнішої від ласки і клопотів материнських, немає тривоги, тривожнішої від безсонних ночей і незімкнутих очей материнських. Людство існує тільки тому, що існує материнська любов!

 

Вед. Ми низько вклоняємося сьогодні всім мамам, за ваші нестримні муки, в яких народжуються нові життя і за ваші безсонні ночі, коли ви сиділи над нашими колисками, за ваше велике терпіння, ніжні руки і гарячі серця.

 

Вед.  Любі матусі! Приймайте музичний подарунок від хореографічного колективу «Натхнення» з одноіменною композицією - «Натхнення».

 

ВИСТУП(№7)

 

 

Вед. Ви промінь сонця, цвіт весни, вам квітом квітувати.

Ви найсвятіші на землі – донька, дружина, мати.

Ви наша гордість і краса, натхнення і наснага.

Нехай ніколи не згаса до вас людська повага.

Усе ви робите не згірш, для кого це новина?!

Від сильних у стократ сильніш – Ви – слаба половина!

Зі святом вас ЖІНКИ, із ДНЕМ ВЕСНИ дозвольте привітати

Вас – найдорожчих на землі – доньку, дружину, матір!

 

ВИСТУП № 8 Таня Мала  - Сильна жінка (без оголошення)

 

Вед. Віки і тисячоліття світової історії осяяні вашою мудрістю та ніжністю, чарівністю та красою. І тільки завдяки вам продовжується рід людський на землі. Матір, сестра, кохана – жіночий першопочаток супроводжує нас до останнього подиху. І якщо краса порятує світ, то це буде ваша краса.

 

Вед. Саме так , адже з ледь відчутним весняним подихом приходить до нас чудове жіноче свято – 8 Березня. Цей день несе у світ ніжність і красу. Адже усе найдорожче, що є у нашому житті – щастя, радість, надія, кохання, пов’язане з жінкою. Жінка виступає берегинею роду, миру, злагоди і гармонії на рідній землі. Без її підтримки, розуміння, ініціативності та творчої думки неможливі добрі зміни в нашому житті.

 З вітанням для вас Студія східного танцю «Арабія»

 

ВИСТУП (№9) Студія східного танцю «Арабія»

 

Вед.  В цей день чудовий і весняний нашим мамам присвячується «Besame mucho», що у перекладі з іспанського – «Цілуй мене міцно», у виконанні Богдана Нівколаєвського.

 

ВИСТУП (№10)

 

 

 

 

 

Вед. Кожна жінка мріє бути красивою в будь-якому віці, і у вісімнадцять, і в п'ятдесят. Вони витрачають величезні гроші на косметику та салони краси, але природу не обдуриш - роки таки беруть своє. Жінки страждають, але продовжують гонитву за молодістю. Навіщо? Щоб подобатися собі і, звичайно ж, протилежній статі ...

 

Вед.  Але як же самі чоловіки ставляться до жіночого віку?

Про що вони говорять насправді, коли вимовляють: "Їй за тридцять"?  О! Мені згадався анекдот під назвою "Географія жінки".

  • З 18 до 20 років жінка схожа на Африку - напіввідчинена, напівдосліджена, напівдика, відрізняється природною красою і родючими дельтами.
  • З 21 до 30 років жінка подібна Америці - добре освоєна і оброблена, широко відкрита для торгівлі, особливо для тих, хто з тугим гаманцем.
  • З 31 до 40 років жінка - як Індія - жарка і спекотним, розслаблена і переконана у власній красі.
  • З 41 до 50 років жінка схожа Франції - красива, старіюча, але все ще бажана - як витримане вино.
  • З 51 до 60 років вона стає схожа на Югославію - війна програна, мучать помилки минулого. Потрібно масштабна реконструкція.
  • Після 60 років - жінка подібна Монголії - зі славним минулим, вимощених з безлічі перемог і завоювань, але, на жаль, без майбутнього.
  • Ну а після 70 років - не що інше, як Афганістан - майже кожен знає про що (про кого) йдеться, але ніхто добровільно туди не поткнеться.

 

Вед.  Можливо хтось знайде анекдот кумедніший, хтось - не дуже,

проте частка правди в ньому все ж таки присутня. Жінка по-своєму прекрасна в будь-якому віці. І це - аксіома.

 

ВИСТУП №11  Любисток – Було в батька 3 доньки (без оголошення)

 

 

 

Вед. Коли жінка говорить чоловікові, що їй холодно, він вважає, що повинен її обняти, а вона — що повинен купити їй шубу.

 

(ВСТАВКА ВЕСЕЛІ ЖАРТИ ПРО ЖІНОК

ПО 3-5 ШТ ВІД КОЖНОГО ВЕДУЧОГО)

 

Вед. Так ______________________ (імя) , не відволікайся, а краще скажи мені що в нас там далі за рецептом пирога для жінок?

 

Вед. За звичай у пиріг вкладається сюрприз.

 

Вед. І що саме ми закладемо в свій пиріг, в якості сюрпризу?

 

Вед. А сюрпризом будуть, такі якості, як чарівність і елегантність...

 А ще енергійність і гордість...

 

Вед. А може ,ще лагідність і чуйність...

 

Вед. Так, а ще працелюбність і витривалість...

 

Вед. Вірність і здатність прощати...

 

Вед. Турбота про нас... Зовнішня краса та бездоганний смак...

 

Вед. Ага, а і ще скромність. І скільки ж оце тих гарних слів у світі існує для того, щоб описати вроду жінки! Чарівна, як осінь, тепла, як літо, чиста, як зима, а частіше всього її чомусь порівнюють із весною – така ж, мовляв, юна і ніжна, ну як танок у виконанні вихованців хореографічного колективу «Натхнення» («Берегине моя»)

 

ВИСТУП №12

 

 

 

 

 

Вед. ______________________ (ім’я) ! А ти знаєш, які ж риси притаманні жінкам, що сьогодні присутні в цьому залі?

 

Вед. Я гадаю, мужність, працелюбність, відповідальність, терпіння, розум.

 

Вед. Стривай, але ж це риси більш чоловічі ніж жіночі.

 

Вед. Так, але що поробиш, за статистикою, жінок на вісім мільйонів більше, ніж чоловіків, і живуть вони довше.

 

 

Вед. А жінці так хочеться бути слабкою, беззахисною, навіть інколи безпорадною, щоб відчути міцне, надійне чоловіче плече.

 

Вед. Дорогі, милі жінки! Поки існує світ, нескінченна, величезна любов і подяка, найтепліші, кращі слова та пісні на всіх мовах звучатимуть тільки для вас. І зараз для вас, любі жінки, матері на сцені народний хор «Гіпаніс».  «Лелеча доля». Солісти – Валентина Цешко та Валентина Сапєску.

 

ВИСТУП (№13)

 

Вед. Бути жінкою – означає думати, відчувати і діяти так, як жінка.

 Любити, народжувати, пробачати. Прислуговувати, догоджати, підлаштовуватися. Керувати, заохочувати, спокушати.

Одягатися, вередувати, чепуритися. І на кінець………Бути красивою настільки, щоб подобатися собі. У цьому ж виконанні пісня «Чепурушка»

 

ВИСТУП (№14)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вед. Весна, як жінка. Жінка, як весна:

Буває ніжна, а бува примхлива,

То зазвучить грайливо, як струна,

А то раптово вибухне, мов злива!..

Весна і жінка. Жінка і весна:

У них обох свої земні турботи

Своя морська бездонна глибина, 

Свої космічні зоряні висоти.

І не спізнаєш істину сповна,

Бо хміль думок обсиплеться, мов сонях...

Весна-це жінка. Жінка-це весна:

Чиясь розрада і чиєсь безсоння.

 

«В саду гуляла». Солісти – Віта Споран та Наталія Бугаєнко
ВИСТУП (№15)

 

Вед. Світланко, а чи не прийшов час нам повернутися до нашого святкового пирога? Ми з тобою нічого не забули? Давай перевіримо: чим ми притрусили, чим здобрили?

 

Вед. О! Я, згадала, чого бракує нашому святковому пирогу. Його необхідно прикрасити.

 

Вед. А прикрасою нашого святкового торта буде танець. Студія східного танцю «Арабія»

 

ВИСТУП (№16)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вед. Ну що можна сказати. Тільки одне! Дорогі чоловіки, не стримуйте себе. Говоріть нам, як ви нас любите, які ми красиві, як ми вам потрібні. Бо ж все хороше, що є в нас, по праву належить і вам.

 

Вед. Я вважаю, що ваш святковий пиріг для нас жінок вдався на славу!!!

 

Вед. Я теж так думаю. Ми сьогодні низько вклоняємось усім жінкам не тому, що сьогодні свято, а тому, що ви – жінки. Ваші серця, ваша любов благословили синів і дочок. Ми вклоняємось вам за те, що віддаєте все і не потребуєте нічого взамін.

 

Вед. Щиро бажаємо вам здоров’я, успіхів та енергії.

 

Вед. Нехай кожен новий день, ваші сім’ї та домівки, будуть наповнені щастям, добром, злагодою, радістю перемог та любов’ю. Миру Землі, по якій ідеш ти, Жінко!

 

Вед. Нехай увесь рік з вами буде відчуття весни – світлої і прекрасної.

 

Вед. Зі святом Вас, милі жінки! До привітань приєднується Тетяна Мала з піснею «Моя мамо»

ВИСТУП (№17)

 

Вед. На цьому наш концерт закінчено.

 

Вед. Зі святом Вас! До побачення!

 

Вед. До нових зустрічей!

 

 

Над сценарієм працювала

худ.керівник – Ніколаєвська С.Г.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мірошниченко Лідія Василівна
    Дякую за чудовий сценарій. Усе продумано до дрібниць. Гарні вірші, художні номери, цікавий діалог ведучих, Так ніби невимушено, легко, але розумію, скільки сил і душі вкладено. Дякую щиро.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
5 червня 2019
Переглядів
1736
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку