Вибір професії - це крок до майбутнього життя.

Про матеріал
Критерії та мотиви для вибору професії. Профорієнтація. Особистості, тобто, інтереси, нахили, мотиви, плани, професійні наміри. Потреби суспільства, тобто, уявлення про обов’язок, моральні установки, ціннісні орієнтації, знання світу професій і про перспективні спеціальності, які користуються попитом на ринку праці. Можливості особистості, стан здоров’я, наявний досвід, знання, вміння, навички, психофізіологічні якості, здібності до різних видів діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вибір професії – це вибір доліПідготував: Тур К. Л.

Номер слайду 2

можливості,здібностідумкабатьківзатребуваністьпрофесіїФактори, що впливають на вибір професіїінтереси,схильностімода тапрестижмайбутнязарплата

Номер слайду 3

Формула вибору професії «Треба» «Можу»«Хочу»ВДАЛИЙ ВИБІР ДОЛІОбрана професія відповідає вашим бажанням. Ви маєте здібності до неї і у вас немає медичних протипоказань. Потребу суспільства в цій професії, попит на ринку праціstyle.text. Decoration. Underline

Номер слайду 4

ТРЕБАпрофесії, пов'язані зі сферою обслуговуванняпрофесії в галузі охорони здоров'япрофесії в галузі інформації та зв'язкупрофесії, пов'язані з банківською справою професії у сфері виробництвапрофесії, пов'язані з туристичним сервісом

Номер слайду 5

МОЖУРівень знань. Наявність здібностей. Фізичні можливостіФінансові можливості

Номер слайду 6

ХОЧУбажанняінтересисхильностіпокликання

Номер слайду 7

ПрофесіїЛюдина-природа. Людина-техніка. Людина-людина. Людина-знакова система. Людина-художнійобраз

Номер слайду 8

Інформацію щодо професійних навчальних закладів можна отримати: В довідниках для вступаючих до навчальних закладів;в комп’ютерних інформаційно – пошукових програмах мережі INTERNET;в рекламних об’явах;в біблиотеках; Профорієнтолога, класного керівника, адміністрації школи. При особистих відвідуваннях навчальних закладів.

Номер слайду 9

ПРОФЕСІЙНІ ТИПИ ОСОБИСТОСТІ:реалістичний (R),дослідницький (D),артистичний (А),соціальний (S),підприємницький (E),традиційний (С).

Номер слайду 10

Реалістичний тип особистості(R)Технічна освіта,Кваліфіковані ремесла,Сільськогосподарська освіта,Лісогосподарство,Охорона природи,Військові спеціальності. Віддає перевагу роботі з будь якими конкретними обєктами праці та механізмами.

Номер слайду 11

Дослідницький тип особистості (D)математика,физіка,біологія,Біомедична інженерія,генетика. Орієнтований щодо науки та наукової актовності.

Номер слайду 12

Соціальний тип особистості (S)мистецтво, соціальная служба,соціологія,консультування,комунікація,дошкільне виховання та дитячий розвиток. Орієнтований на взаємодію з людьми, любить допомагати людям вирішувати їх проблеми.

Номер слайду 13

Підприємницький тип особистості (Р)бізнес-освіта,управління,маркетинг,право. Діяльність повязана з впливом на людей, організацією їх на рішення певних задач.

Номер слайду 14

Традиційний тип особистості (Т)бухгалтерія,ділова статистика,фінанси,Комп’ютерні технології,діловодство. Віддає перевагу працювати з даними та інформацією, вести роботу щодо аналізу та систематизації.

Номер слайду 15

pptx
Пов’язані теми
Технології, 8 клас, Розробки уроків
Інкл
Додано
24 лютого 2020
Переглядів
2708
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку