Від розвивального навчання до розвивальної освіти

Про матеріал
Початкова освіта - це перший освітній рівень, який закладає фундамент загальноосвітньої підготовки школярів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Від розвивального навчання до розвивальної освіти Автор доповіді Вчитель початкових класів Уманської спеціалізованої школи №12 з поглибленим вивченням англійської мови Мимрук Світлана Дмитрівна

Номер слайду 2

Початкова освіта - це перший освітній рівень, який закладає фундамент загальноосвітньої підготовки школярів.

Номер слайду 3

Як розуміти розвивальне навчання? Насамперед — це розвиток інтелекту. Термін розвивальне навчання належить великому швейцарському педагогу Йоганну Песталоцці  (1746-1827), одному із засновників дидактики навчання.

Номер слайду 4

Процес навчання розглядається як процес взаємодії вчителя та учня, в ході якого вирішуються завдання освіти, виховання та розвитку .

Номер слайду 5

- духовне здоров'я та емоційне благополуччя ; - уміння вчитися; - спілкування та співробітництво.

Номер слайду 6

Провідні характеристики навчального співробітництва дитини з дорослим: воно несиметричне, дитина не імітує дорослого; навчальне співробітництво передбачає пізнавальну ініціативу дитини, яка вказує дорослому найближчу навчальну мету їх спільних зусиль; у ситуації самостійного пошуку розв'язання учень здатний звертатися до дорослого з пізнаваль­ним запитанням: вказати, яких саме знань бракує йому для розв'язання завдання.

Номер слайду 7

Співбесідники повинні вміти: сформулювати свою точку зору; з'ясувати точку зору своїх партнерів; виявити різницю точок зору; спробувати розв'язати розходження за допомо­гою логічних аргументів, не переводячи логічну супе­речність у площину особистих відношень.

Номер слайду 8

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

ppt
Додано
13 жовтня 2022
Переглядів
200
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку