"Віддкриваємо Європу"(презентація)

Про матеріал
Презентація до виховного заходу: "Поважаю європейські цінності-будую сучасну Україну"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Відкриваємо Європу»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Протягом багатьох століть підряд Європа утримувала історичне лідерство. Звідси поча- лися Великі географічні відкриття, тут зародився капіталізм, відбулася перша промислова революція. Європа - це і територія, на якій відбувалися події двох світових воєн, це і приклад об’єднання багатьох держав для спільного вирішення злободенних проблем, це і спільні гроші євро, це і спільний дім для десятків різних націй та народів, взаємопроникнення культур.

Номер слайду 4

У Європі знаходиться 45 незалежних держав і одна колонія (Гібралтар). Загальна площа Європи - понад 10 млн. кв. км. Населення більш як 700 млн. осіб. Географічний центр Європи знаходиться на території України у Закарпатті.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Ідея створення єдиної Європи має багатовікову історію. Однак реальну основу для єв- ропейської інтеграції створили Друга світова війна та її руйнівні наслідки. Уроки війни привели до відродження ідей пацифізму і розуміння необхідності недопущення росту націоналізму у повоєнному світі. Іншою реальністю, що заклала основу процесу євро- пейської інтеграції, стало прагнення країн Західної Європи відновити економічні пози- ції, що були втрачені внаслідок війни.

Номер слайду 8

Результатом цих прагнень стало створення Європейської Спільноти (з 1993 р. – Євро- пейський Союз, ЄС) – об’єднання держав на принципах свободи, демократії, верховен- ства закону, поваги до прав людини та головних свобод. Ці принципи є загальними для всіх країн – членів як запорука тривалого миру і добробуту на континенті й спрямовані на економічний розвиток європейських держав.

Номер слайду 9

Спершу Європейський Союз був заснований шістьма країнами, але після 1958 року відбулось п'ять етапів послідовного розширення ЄС.  1 травня 2004 року до ЄС приєднались 10 нових членів, що стало найбільшим розширенням Союзу за всю його історію. Після входження у 2013 році Хорватії ЄС нараховує 28 країн-учасників.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Головними цілями, проголошеними Євросоюзом, є: введення європейського громадянства; забезпечення свободи, безпеки та законності; сприяння прогресу в економічній і соціальній сферах; зміцнення ролі Європи на світовій арені.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Девіз Євросоюзу : «Єдність у різноманітності».

Номер слайду 15

На прапорі ЄС – коло з 12 золотих зірок на блакитному тлі. Це є символом єдності та ідентичності народів Європи. Коло означає солідарність та гармонію, а зірки – абсолютну досконалість, і в ніякому разі не число держав – членів Євросоюзу)

Номер слайду 16

У 1972 році «Ода до радості» – музика фіналу Дев'ятої симфонії Людвига ван Бетховена – стала офіційним гімном Ради Європи, а 1985 року глави держав та урядів Європейського Союзу затвердили «Оду до радості» як гімн цієї організації. Він призначений не для того, щоб замінити національні гімни держав–членів, а швидше відзначити їхні спільні цінності та їхню єдність і різноманіття.

Номер слайду 17

День Європи відзначається 9 травня. Саме у цей день 1950 року Міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман запропонував об'єднати вуглевидобувну та сталеливарну промисловості Західної Європи як елемент її військової сили з метою уникнення іншої війни й закласти таким чином основу Європейської Спільноти. В результаті цього у 1951 році було засновано Європейське об'єднання вугілля та сталі (ЄОВС), до якого увійшло шість країн: Бельгія, Західна Німеччина, Люксембург, Франція, Італія та Нідерланди. У 1985 році, коли проект ЄС був чітко накреслений, 10 держав-членів, які тоді утворювали Європейську Спільноту, вирішили оголосити 9 травня Днем Європи). В Україні, згідно Указу Президента з 2003 року День Європи ми святкуємо в третю суботу травня.

Номер слайду 18

В Україні, згідно Указу Президента з 2003 року День Європи ми святкуємо в третю суботу травня.

Номер слайду 19

У 1992 році було прийнято рішення запровадити в рамках ЄС єдину європейську валютну одиницю – євро, що була випущена в готівковий обіг 1 січня 2002 року. Знаком євро є грецька літера епсілон, яка виражає як зв’язок з колискою європейської цивілізації та демократії, так і першу літеру слова Європа. Дві чіткі паралельні лінії символізують стабільність євро .

Номер слайду 20

Номер слайду 21

В Європейському Союзі наразі п’ять інституцій: Європейський Парламент, Рада Європейського Союзу, Європейська Комісія, Суд ЄС, Рахункова плата або Суд аудиторів ЄС .

Номер слайду 22

Європейський Парламент обирається народами держав–членів; Рада Європейського Союзу представляє уряди держав–членів .

Номер слайду 23

Штаб- квартира ЄС у Брюселі

Номер слайду 24

Засідання  Ради ЄС

Номер слайду 25

Европейский суд 

Номер слайду 26

Виконавчий орган ЄС- Європейська Комісія. До її складу входять 25 членів (по одному від кожної країни–члена), разом з Президентом і п’ятьма віце-президентами, що призначаються урядами країн–членів ЄС строком на 5 років .

Номер слайду 27

Європейська комісія у Брюселі.

Номер слайду 28

Номер слайду 29

У 2007 році європейськими культурними столицями стали : Люксембург і румунське місто Сібіу, а в 2008 – Ліверпуль у Великобританії і Ставангер у Норвегії

Номер слайду 30

Люксембург

Номер слайду 31

Сібіу

Номер слайду 32

Ліверпуль

Номер слайду 33

Ставангер

Номер слайду 34

26 вересня відзначають Європейський день мов, як спосіб підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі. У такий день варто згадати те, що українська мова посідає 2-ге місце у світі за милозвучністю після італійської.

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Свято було запроваджено у 2001 році Радою Європи на підтримку лінгвістичного розмаїття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі.

Номер слайду 37

Мета проведення Європейського дня мов полягає в приверненні уваги до мовного й культурного різноманіття Європи, яке треба не лише підтримувати, але й усіляко поглиблювати, розширюючи діапазон мов, якими люди спілкуються протягом життя, розвивати мовні навички, зміцнюючи тим самим взаєморозуміння між народами.

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Найпоширенішою мовою Європи (за кількістю носіїв як рідної) є російська мова. Далі з великим відривом слідує німецька мова – близько 95 млн, французька мова близько 66 млн, англійська мова 63 млн, італійська мова – 60 млн, іспанська, польська мова та українська мова (близько 40 млн європейців вважають їх рідними).

Номер слайду 40

В європейських інститутах офіційно рівноправно використовуються наступні мови: англійська, болгарська, угорська, грецька, датська, ірландська, іспанська, італійська, латиська, литовська, мальтійський, німецька, нідерландська, польська, португальська, румунська, словацька, словенська, фінська, французька, чеська , шведська, естонська.

Номер слайду 41

Усі рішення, що приймаються офіційними органами ЄС, перекладаються на всі офіційні мови, і громадяни ЄС мають право звертатися до органів ЄС та отримувати відповідь на свої запити на будь-якій з офіційних мов.

ppt
Додано
1 лютого 2020
Переглядів
2286
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку